ისპანახის სალათი მარწყვით - მსგავსი რამ გასინჯული არ გექნებათ

2 days ago 2

აქ არის შესანიშნავი ისპანახი მარწყვის სალათის რეცეპტი, რომელიც აბალანსებს ტკბილ, ცხარე და თხილის გემოს, სასიამოვნო ხრაშუნას. ეს სალათი სწრაფად მზადდება და მოქმედებს როგორც გამაგრილებელი გვერდითი კერძი ან მსუბუქი ძირითადი კერძი.

ინგრედიენტები (4 ულუფა)
სალათი:

6 ჭიქა ახალშობილი ისპანახის ფოთლები
2 ჭიქა ახალი მარწყვი, გახეხილი და დაჭრილი
1/4 წითელი ხახვი, თხლად დაჭრილი (სურვილისამებრ, უფრო მკვეთრი არომატისთვის)
1/3 ჭიქა დამსხვრეული ფეტა ყველი (ან თხის ყველი კრემისებრი ტექსტურისთვის)
1/3 ჭიქა დაშაქრული პეკანი ან ნიგოზი (შეიძლება ჩაანაცვლოს ჩვეულებრივი თხილით)
1/4 ჭიქა ხმელი მოცვი (სურვილისამებრ, დამატებითი სიტკბოსათვის)

3 სუფრის კოვზი ზეითუნის ზეთი
2 სუფრის კოვზი ბალზამიანი ძმარი (ან თეთრი ბალზამიკო უფრო რბილი არომატისთვის)
1 სუფრის კოვზი თაფლი (ან ნეკერჩხლის სიროფი ვეგანური ვარიანტისთვის)
1 ჩაის კოვზი დიჟონის მდოგვი
ცოტა მარილი და ახლად დაფქული შავი პილპილი გემოვნებით

ინსტრუქციები

პატარა თასში ან ქილაში აურიეთ ზეითუნის ზეთი, ბალზამიანი ძმარი, თაფლი, დიჟონის მდოგვი, მარილი და პილპილი. დაარეგულირეთ სიტკბო ან მჟავიანობა გემოვნებით. დააყენეთ განზე.

დიდ სალათის თასში მოაყარეთ ისპანახი, დაჭრილი მარწყვი და წითელი ხახვი.
ზემოდან მოაყარეთ ფეტა ყველი, დაშაქრული თხილი და ხმელი მოცვი.

სუფრაზე მიტანის წინ მოაყარეთ დრესინგი სალათს. ნაზად აურიეთ შერწყმა, უზრუნველყოფილი იქნება თანაბარი საფარი მარწყვის დაწურვის გარეშე.

მიირთვით როგორც გამაგრილებელი გვერდითი კერძი ან შეურიეთ შემწვარი ქათამი ან ორაგული უფრო გემრიელი კერძისთვის.

მოამზადეთ დრესინგი და დაჭერით ინგრედიენტები წინასწარ. აკრიფეთ სუფრაზე მიტანის წინ, რათა ის სუფთა იყოს.
კრემისთვის დაამატეთ ავოკადოს ნაჭრები.
შეცვალეთ ისპანახი გაზაფხულზე მწვანილის ან რუკოლას ნაზავით, წიწაკის რბილად.
ჩართეთ მოხარშული ქინოა დამატებული პროტეინისა და ტექსტურისთვის.

სრულად წაკითხვა