როგორ მოვამზადოთ გოგრის ჰუმუსი ქონდარით

2 weeks ago 14

ქონდარი გოგრის ჰუმუსი ტრადიციული ჰუმუსის უგემრიელესი ნაზავია, რომელიც აერთიანებს გოგრის მიწიერ არომატს წიწილის და ტაჰინის კრემისებურ სიმდიდრეს. ეს არის შესანიშნავი საშემოდგომო საჭმელი ან მადა. აქ არის მარტივი რეცეპტი, რომელიც შეგიძლიათ სცადოთ:

ქონდარი გოგრის ჰუმუსის რეცეპტი
ინგრედიენტები:

1 ჭიქა დაკონსერვებული გოგრის პიურე (ან შემწვარი გოგრა)
1 ქილა (15 უნცია) წიწილა, გამოწურული და გარეცხილი
1/4 ჭიქა ტაინი
2 ს/კ ზეითუნის ზეთი (პლიუს დამატებით დასაწურავად)
1 ს/კ ლიმონის წვენი (ან ვაშლის სიდრი ძმარი მკვეთრი მოსახვევისთვის)
2 კბილი ნიორი (დაფქული)
1 ჩ/კ დაფქული კუმინი
1/2 ჩ/კ შებოლილი პაპრიკა
1/4 ჩ/კ დაფქული დარიჩინი (სურვილისამებრ, დამატებითი სითბოსთვის)
მარილი და პილპილი, გემოვნებით
1-2 ს/კ წყალი (სასურველი კონსისტენციისთვის)
ახალი მწვანილი ან თესლი (სურვილისამებრ, დეკორაციისთვის)
ინსტრუქციები:

მოამზადეთ ინგრედიენტები: თუ იყენებთ ახალ გოგრას, შეწვით ან ორთქლზე გოგრა დარბილებამდე, შემდეგ გახეხეთ ბლენდერში ან კვების პროცესორში. თუ იყენებთ დაკონსერვებულ გოგრას, დარწმუნდით, რომ ის 100% გოგრის პიურეა და არა გოგრის ღვეზელის შევსება.
დააბლენდერეთ ჰუმუსი: კვების პროცესორში შეურიეთ წიწილა, გოგრის პიურე, ტაჰინი, ზეითუნის ზეთი, ლიმონის წვენი, დაფქული ნიორი, კუმინი, შებოლილი პაპრიკა, დარიჩინი (თუ იყენებთ), მარილი და პილპილი.
აურიეთ სანამ გლუვი არ გახდება: დაამუშავეთ ყველაფერი სანამ გლუვი და კრემისებური გახდება. თუ ნარევი ძალიან სქელია, დაამატეთ წყალი თითო სუფრის კოვზით, სანამ არ მიაღწევთ სასურველ კონსისტენციას.
დააგემოვნეთ და დაარეგულირეთ: დააგემოვნეთ ჰუმუსი და შეცვალეთ სანელებლები საჭიროებისამებრ - შეგიძლიათ დაამატოთ მეტი მარილი, ლიმონის წვენი ან ცოტაოდენი სანელებლები თქვენი სურვილის მიხედვით.
მიირთვით: გადაიტანეთ ჰუმუსი თასში, მოასხით ცოტა მეტი ზეითუნის ზეთი და მორთეთ ახალი მწვანილებით (როგორიცაა ოხრახუში ან კილანტრო) ან გოგრის თესლი ცოტაოდენი ხრაშუნისთვის. შეღებვისთვის შეგიძლიათ ცოტა მეტი შებოლილი პაპრიკაც მოაფრქვიოთ.
ისიამოვნეთ! მიირთვით პიტას პურთან, ბოსტნეულის ჩხირებთან, კრეკერებთან ან დაასხით სენდვიჩებზე.

სრულად წაკითხვა