ქათმის კვესადილას რეცეპტი - უგემრიელესი და განსხვავებული რეცეპტი

1 day ago 2

აქ არის უგემრიელესი და მარტივი რეცეპტი ქათმის კესადილებისთვის, რომელიც შეფუთულია გემოთი და გარედან ხრაშუნა!

ინგრედიენტები:
2 დიდი ქათმის მკერდი ძვლების გარეშე (დაახლოებით 1 ფუნტი)
1 სუფრის კოვზი ზეითუნის ზეთი (ქათამის მოსამზადებლად)
1 ჩაის კოვზი ნივრის ფხვნილი
1 ჩაის კოვზი ხახვის ფხვნილი
1 ჩაის კოვზი ჩილის ფხვნილი
1 ჩაის კოვზი კუმინი
1/2 ჩაის კოვზი პაპრიკა
1/2 ჩაის კოვზი მარილი
1/4 ჩაის კოვზი შავი პილპილი
1/2 ჭიქა წითელი ბულგარული წიწაკა, წვრილად დაჭრილი
1/2 ჭიქა ხახვი, წვრილად დაჭრილი
1 ჭიქა გახეხილი ყველი (ჩედარი, მონტერეი ჯეკი ან ნაზავი)
4 დიდი ფქვილის ტორტილა
2 სუფრის კოვზი კარაქი (გრილისთვის)
1 სუფრის კოვზი ახალი კილანტრო, დაჭრილი (სურვილისამებრ, დეკორაციისთვის)
სურვილისამებრ:

არაჟანი ან გუაკამოლე ჩასათვლელად
ინსტრუქციები:
მოამზადეთ ქათამი:
ქათმის მკერდი შეაზავეთ ნივრის ფხვნილით, ხახვის ფხვნილით, წიწაკის ფხვნილით, კუმინით, პაპრიკა, მარილი და პილპილი.
გააცხელეთ დიდი ტაფა საშუალო ცეცხლზე და დაუმატეთ 1 სუფრის კოვზი ზეითუნის ზეთი. როგორც კი გაცხელდება, მოხარშეთ ქათმის მკერდი 6-7 წუთის განმავლობაში თითო მხარეს, ან სანამ ბოლომდე არ მოიხარშება (შიდა ტემპერატურა უნდა მიაღწიოს 165°F-ს).
ქათამი გამოიღეთ ქვაბიდან და გააჩერეთ 5 წუთი, სანამ თხლად დაჭერით.
შეწვით ბოსტნეული:
იმავე ტაფაში მოაყარეთ დაჭრილი ბულგარული წიწაკა და ხახვი. შეწვით საშუალო ცეცხლზე დაახლოებით 3-4 წუთის განმავლობაში, ან სანამ ბოსტნეული არ დარბილდება და ოდნავ კარამელიზდება. დააყენეთ განზე.
შეკრიბეთ კესადილია:
გააცხელეთ სუფთა დიდი ტაფა საშუალო და დაბალ ცეცხლზე. ტაფაში მოათავსეთ ტორტილა და ტორტილას ნახევარზე თანაბრად მოაყარეთ დაახლოებით 1/4 ჭიქა გახეხილი ყველი.
ყველს ზემოდან დაუმატეთ რამდენიმე ნაჭერი ქათმის ნაჭერი, შემდეგ ერთი კოვზი მოშუშული ბოსტნეული.
ტორტილა გაანახევრეთ, რომ შიგთავსი დაიფაროს და ნაზად დაჭერით, რომ გაბრტყელდეს.
მოხარშეთ კესადილია:
ქვაბს დაუმატეთ 1 სუფრის კოვზი კარაქი, გადნება. მოხარშეთ კესადილია დაახლოებით 2-3 წუთის განმავლობაში თითოეულ მხარეს, ან სანამ ოქროსფერი არ გახდება და ყველი სრულად არ გადნება. ნაზად დაჭერით სპატულით, რომ თანაბრად ხრაშუნა.
გაიმეორეთ დარჩენილი ტორტილებით და შევსებით.
მიირთვით:
როგორც კი ყველა კესადილია მოიხარშება, დაჭერით ისინი კუბებად და სურვილისამებრ მორთეთ ახალი კილანტროთი. მიირთვით გვერდით არაჟანთან ან გუაკამოლთან ერთად დასაფენად.
რჩევები სრულყოფილებისთვის:
დროზე ადრე მოხარშეთ ქათამი: შეგიძლიათ მოამზადოთ და მოაყაროთ ქათამი წინა დღით, რომ დრო დაზოგოთ. უბრალოდ გააცივეთ და დაჭერით, როცა მზად იქნებით.
გამოიყენეთ სხვადასხვა სახის ყველი: მკვეთრი ჩედარის, მონტერეი ჯეკის და ცოტა წიწაკის ჯეკის ნაზავი ქმნის დამატებით ყველის კესადილიას სათანადო რაოდენობით სითბოთი.
ზედმეტად არ შეავსოთ: ზედმეტმა შევსებამ შეიძლება გაართულოს კესადილას ამობრუნება დაშლის გარეშე.
დამატებითი ხრაშუნისთვის: კესადილას დაკეცვის შემდეგ, დაჭერით სპატულით ან წონიანი ტაფათ, რათა დარწმუნდეთ, რომ იდეალურად გახეხილი იქნება.
მიირთვით ეს ხრაშუნა, გახეხილი და არომატული ქათმის კესადილები!

სრულად წაკითხვა