წითელი ოსპის კრეკერები გლუტენის გარეშე - ოსპის ჩიფსები

2 weeks ago 14

უგლუტენო წითელი ოსპის კრეკერი (ოსპის ჩიფსი) არის ხრაშუნა, მკვებავი და უგლუტენო ალტერნატივა ჩვეულებრივი ჩიფსებისა და კრეკერებისთვის. წითელი ოსპის ფქვილისგან დამზადებული ეს ჩიფსები მდიდარია ცილებითა და ბოჭკოებით და ისინი ადვილად ერწყმის რამდენიმე მარტივ ინგრედიენტს. შეგიძლიათ მიირთვათ ისინი როგორც საჭმელად, ან მიირთვათ ისინი ჰუმუსის, გუაკამოლის ან სალსა. აქ არის მარტივი რეცეპტი:

უგლუტენო წითელი ოსპის კრეკერი (ოსპის ჩიფსები)
ინგრედიენტები:

1 1/2 ჭიქა წითელი ოსპის ფქვილი (შეგიძლიათ იპოვოთ სპეციალიზებულ მაღაზიებში ან დაფქვით გამხმარი წითელი ოსპი კვების პროცესორში ან ბლენდერში)
1/4 ჭიქა ტაპიოკას ფქვილი (ან სიმინდის სახამებელი განსხვავებული ტექსტურისთვის)
1 ჩ/კ ზეითუნის ზეთი (ან ნებისმიერი ნეიტრალური ზეთი)
1/2 ჩ/კ მარილი (მოასწორეთ გემოვნებით)
1/2 ჩ/კ ნივრის ფხვნილი (სურვილისამებრ, არომატისთვის)
1/4 ჩ/კ დაფქული კუმინი (სურვილისამებრ, დამატებითი არომატისთვის)
1/4 ჩ/კ შებოლილი პაპრიკა (სურვილისამებრ, შებოლილი გემოსთვის)
1/3 ჭიქა თბილი წყალი (შეიძლება დაგჭირდეთ ცოტა მეტი ან ნაკლები ცომის კონსისტენციის მიხედვით)
1 ს/კ ჩიას თესლი ან დაფქული სელის თესლი (სურვილისამებრ, დამატებითი ბოჭკოსთვის)
ახლად დაფქული შავი პილპილი (სურვილისამებრ, სუნელისთვის)
ინსტრუქციები:

გააცხელეთ ღუმელი:
წინასწარ გააცხელეთ ღუმელი 375°F (190°C) ტემპერატურაზე. საცხობ ფირფიტას დააფინეთ პერგამენტის ქაღალდი, რათა კრეკერი არ იწებებოდეს.
გააკეთეთ ცომი:
დიდ თასში შეურიეთ წითელი ოსპის ფქვილი, ტაპიოკას ფქვილი, მარილი, ნივრის ფხვნილი, კუმინი, პაპრიკა და ნებისმიერი სხვა სანელებლები ან თესლი, რომელსაც იყენებთ. ურიეთ რომ გაერთიანდეს.
დაამატეთ ზეითუნის ზეთი და თბილი წყალი, დაწყებული დაახლოებით 1/3 ჭიქა. ყველაფერი ერთმანეთში აურიეთ ცომის მისაღებად. თუ ცომი ძალიან მშრალია, დაამატეთ ცოტა მეტი წყალი, თითო სუფრის კოვზით, სანამ გლუვი, მყარი ცომი არ მიიღება. ის უნდა იყოს ოდნავ წებოვანი, მაგრამ არა წებოვანი.
გააბრტყელეთ ცომი:
მოათავსეთ ცომი პერგამენტის ქაღალდის ორ ფურცელს შორის (ან გამოიყენეთ სილიკონის საცხობი ხალიჩა), რომ გააბრტყელოთ. გააბრტყელეთ ცომი რაც შეიძლება თხლად - დაახლოებით 1/8 ინჩის სისქის - რომ მიიღოთ ხრაშუნა ჩიფსები. რაც უფრო თხელი გააბრტყელებთ, მით უფრო ხრაშუნა იქნება კრეკერი.
დავჭრათ კრეკერები:
მას შემდეგ, რაც ცომი გაბრტყელდება, გამოიყენეთ ბასრი დანა ან პიცის საჭრელი, რომ დაჭერით კვადრატებად ან სამკუთხედებად. შეგიძლიათ გააკეთოთ კრეკერი როგორც პატარა, ისე დიდი, როგორც გსურთ, მაგრამ ეცადეთ, რომ ისინი ზომით თანმიმდევრული იყვნენ, რათა თანაბრად გამოაცხვონ.
გამოაცხვეთ კრეკერები:
დაჭრილი ცომი გადაიტანეთ მომზადებულ საცხობ ფირფიტაზე. გამოაცხვეთ 15-20 წუთის განმავლობაში, კრეკერები შუაზე გადააბრუნეთ, სანამ არ გახდება ოქროსფერი და ხრაშუნა. დააკვირდით მათ ბოლო წუთებში, რადგან ისინი შეიძლება სწრაფად დაიწვას.
გაგრილეთ და ისიამოვნეთ:
ოსპის კრეკერები მთლიანად გაცივდეს საცხობ ფირფიტაზე, რადგან გაციებისას ისინი კიდევ უფრო გახეხდება. მიირთვით თქვენი საყვარელი დიპლომატით ან მიირთვით ისინი როგორც საჭმელი დამოუკიდებლად.
რჩევები:

დამატებითი არომატისთვის, შეგიძლიათ ექსპერიმენტი გააკეთოთ სხვადასხვა სანელებლებით, როგორიცაა ხახვის ფხვნილი, ხმელი მწვანილი (როგორიცაა როზმარინი ან თიამი), ან მკვებავი საფუარი ყველის არომატისთვის.
შენახვა: ეს კრეკერი დარჩება სუფთა ერთი კვირის განმავლობაში ჰერმეტულ კონტეინერში. თუ ისინი დაკარგავენ ხრაშუნას, შეგიძლიათ ხელახლა გაათბოთ ისინი ტოსტერში ან ჩვეულებრივ ღუმელში რამდენიმე წუთის განმავლობაში, რათა აღადგინოთ მათი ხრაშუნა.
ჩია ან სელის თესლი არა მხოლოდ კვებავს, არამედ ხელს უწყობს ცომის ერთმანეთთან შეკავშირებას, რაც სასარგებლოა უგლუტენო რეცეპტებისთვის.
ეს წითელი ოსპის კრეკერი შესანიშნავი საჭმელია უგლუტენო და ოსპისა და ტაპიოკას ფქვილის კომბინაცია აძლევს მათ მშვენიერ ტექსტურას, რომელიც ერთდროულად ხრაშუნა და დამაკმაყოფილებელია. მიირთვით ისინი გემრიელი დიპლომატით ან თქვენი საყვარელი სალათის თანხლებით!

სრულად წაკითხვა