ხელნაკეთი ალკოჰოლით სავსე შოკოლადები

3 days ago 3

ხელნაკეთი ალკოჰოლით სავსე შოკოლადების დამზადება სახალისო და დამამშვიდებელი გზაა გემრიელი და ცოტა ფანტასტიკური კერძების შესაქმნელად! ეს შოკოლადები შესანიშნავი საჩუქარია ან განსაკუთრებული დამატება დღესასწაულისთვის. აქ არის მარტივი რეცეპტი საკუთარი ალკოჰოლით სავსე შოკოლადის შესაქმნელად:

ხელნაკეთი ალკოჰოლური შოკოლადები
ინგრედიენტები:

1 1/2 ჭიქა შოკოლადის ჩიფსები რძის გარეშე ან დაჭრილი ვეგანური შოკოლადი (გარე ნაჭუჭისთვის)
2 ს/კ ქოქოსის ზეთი (სურვილისამებრ, უფრო გლუვი ტექსტურისთვის)
1/4 ჭიქა თქვენი საყვარელი ალკოჰოლი (რომი, ვისკი, არაყი, ბეილისი ან თქვენთვის სასურველი ნებისმიერი ლიქიორი)
1 ს/კ ნეკერჩხლის სიროფი ან შაქრის პუდრა (სურვილისამებრ, სიტკბოსათვის)
1/2 ჩ/კ ვანილის ექსტრაქტი (სურვილისამებრ, არომატისთვის)
სილიკონის შოკოლადის ფორმები ან ტკბილეულის ფორმები
ინსტრუქციები:
1. მოამზადეთ ფორმები:

აირჩიეთ სილიკონის ფორმა, რომელსაც აქვს ინდივიდუალური ღრუები, საკმარისად დიდი, რომ შეინახოს თქვენი შოკოლადი. პატარა მრგვალი ან კვადრატული ფორმები საუკეთესოდ მუშაობს.
მოათავსეთ ფორმა საცხობ ლანგარზე ან მყარ ზედაპირზე, რომ ადვილად დამუშავდეს.
2. გაადნეთ შოკოლადი:

სითბოგაუმტარ თასში გაადნეთ თქვენი ვეგანური შოკოლადის ჩიპები ან დაჭრილი შოკოლადი ქოქოსის ზეთთან ერთად (თუ იყენებთ) ორმაგ ქვაბში ან მიკროტალღურ ღუმელში 30 წამის ინტერვალით. ყოველ ჯერზე ურიეთ სანამ გლუვი და სრულად არ გადნება.
3. დაფარეთ ფორმები:

კოვზის ან პატარა საკონდიტრო ფუნჯის გამოყენებით, ფრთხილად შეავსეთ თითოეული ფორმის ქვედა ნაწილი და გვერდები გამდნარი შოკოლადის ფენით. გნებავთ საკმარისად სქელი საფარი, რომ ალკოჰოლი შიგნით გაჟონვის გარეშე დაიჭიროთ. დარწმუნდით, რომ მთლიანი ზედაპირი თანაბრად დაიფარეთ.
ფორმა შედგით საყინულეში ან მაცივარში 10-15 წუთით, რომ შოკოლადი გაიყინოს. ეს უზრუნველყოფს, რომ ჭურვი იქნება მყარი და მზად ალკოჰოლის შევსებისთვის.
4. მოამზადეთ ალკოჰოლური შიგთავსი:

პატარა თასში შეურიეთ თქვენი ალკოჰოლი ნეკერჩხლის სიროფს ან შაქრის ფხვნილს (თუ სასურველია) სიტკბოსა და სიგლუვისთვის. თუ გსურთ, შეგიძლიათ ასევე დაამატოთ ვანილის ექსტრაქტი გემოს გასაუმჯობესებლად.
აურიეთ ბოლომდე ერთობლიობამდე და გააჩერეთ.
5. შეავსეთ შოკოლადის ნაჭუჭები:

მას შემდეგ, რაც შოკოლადის ნაჭუჭი გაიყინება და გამაგრდება, ამოიღეთ ფორმა მაცივრიდან ან საყინულედან.
თითოეულ შოკოლადის ნაჭუჭში ფრთხილად ჩაასხით კოვზი ან დაასხით მცირე რაოდენობით ალკოჰოლის ნარევი, ზემოდან დატოვეთ ცოტა ადგილი შოკოლადის ბოლო ფენისთვის. ფრთხილად იყავით, რომ ზედმეტად არ გაივსოთ, რადგან შოკოლადის ზედა ფენის დამატებისას შესაძლოა ალკოჰოლი გაჟონოს.
6. დალუქეთ მეტი შოკოლადით:

სპირტის ნარევით შევსების შემდეგ, ზემოდან დაასხით მეტი გამდნარი შოკოლადი, რომ შოკოლადები დაიხუროს. დარწმუნდით, რომ შიგთავსი მთლიანად დაფარულია და კიდეები გლუვია.
შევსებული ფორმები შედგით მაცივარში ან საყინულეში კიდევ 15-20 წუთით, ან სანამ ბოლომდე არ გამაგრდება.
7. ჩამოყარეთ და ისიამოვნეთ:

მას შემდეგ, რაც შოკოლადები მთლიანად გამაგრდება და გამაგრდება, ფრთხილად ამოიღეთ ისინი ფორმიდან.
ახლა თქვენ გაქვთ ხელნაკეთი ალკოჰოლური შოკოლადები! შეინახეთ ისინი ჰერმეტულ კონტეინერში გრილ ადგილას, ან შეინახეთ მაცივარში, თუ თქვენი ამინდი თბილია.
რჩევები:
შოკოლადის ნაჭუჭები: თუ გსურთ უფრო სქელი შოკოლადის ნაჭუჭი, შეგიძლიათ გაიმეოროთ საფარის ნაბიჯი ფორმის შევსებამდე. უბრალოდ დარწმუნდით, რომ თითოეულ ფენას დააყენეთ შემდეგი ფენის გამოყენებამდე.
გემოს ვარიაციები: ექსპერიმენტი სხვადასხვა ლიქიორით! სცადეთ შოკოლადის ლიქიორი, Grand Marnier, Chambord ან თუნდაც არომატიზებული ვისკი.
შენახვა: ამ შოკოლადების შენახვა შესაძლებელია მაცივარში 2 კვირამდე. ჭამამდე გააჩერეთ ოთახის ტემპერატურაზე საუკეთესო ტექსტურისა და არომატისთვის.
სურვილისამებრ გარნირები:
შოკოლადების დალუქვის შემდეგ, შეგიძლიათ ზემოდან დაამშვენოთ კაკაოს ფხვნილის, საკვები ოქროს ფოთლის, ან თუნდაც ზღვის მარილის მსუბუქად მოფენით უფრო დახვეწილი შეხებისთვის.
ისიამოვნეთ თქვენი ხელნაკეთი ალკოჰოლით სავსე შოკოლადებით! ისინი შესანიშნავი ტკბილი მკურნალობაა განსაკუთრებული შემთხვევებისთვის ან საკუთარი თავისთვის.

სრულად წაკითხვა