აქ არის მარტივი და გემრიელი რეცეპტი ყვავილოვანი კომბოსტოსთვის, რომელიც მოგეწონებათ!
ინგრედიენტები:
1 საშუალო ყვავილოვანი კომბოსტოს თავი
2 ს/კ ზეითუნის ზეთი (ან ნებისმიერი ზეთი თქვენი არჩევანით)
1 ჩ/კ ნივრის ფხვნილი
1 ჩ/კ ხახვის ფხვნილი
1/2 ჩ/კ შებოლილი პაპრიკა (ან ჩვეულებრივი პაპრიკა)
1/4 ჩ/კ დაფქული კურკუმა (სურვილისამებრ, ფერისა და არომატისთვის)
მარილი და პილპილი, გემოვნებით
ახალი ლიმონის წვენი (სურვილისამებრ, სერვირებისთვის)
ახალი ოხრახუში (სურვილისამებრ, დეკორაციისთვის)
ინსტრუქციები:
მოამზადეთ ყვავილოვანი კომბოსტო:
გარეცხეთ ყვავილოვანი კომბოსტო და ამოიღეთ ფოთლები და ბირთვი.
ყვავილოვანი კომბოსტო დავჭრათ ნაკბენის ზომის ყვავილედებად.
დაასხით ყვავილოვანი კომბოსტო:
დიდ თასში შეურიეთ ზეითუნის ზეთი, ნივრის ფხვნილი, ხახვის ფხვნილი, პაპრიკა, კურკუმა (თუ იყენებთ), მარილი და პილპილი.
დაამატეთ ყვავილოვანი კომბოსტოს ყვავილები თასში და გადაყარეთ სანამ თანაბრად არ შეიწოვება სანელებლების ნარევით.
წინასწარ გააცხელეთ ჰაერის შემწვარი:
წინასწარ გააცხელეთ თქვენი ჰაერის შემწვარი 400°F (200°C) დაახლოებით 5 წუთის განმავლობაში.
ყვავილოვანი კომბოსტო შეწვით ჰაერზე:
მოათავსეთ ყვავილოვანი კომბოსტოს სეზონური ყვავილები ჰაერის შემწვარ კალათაში. სცადეთ დაალაგოთ ისინი ერთ ფენად, რომ თანაბრად მოხარშოთ (შეიძლება დაგჭირდეთ ამის გაკეთება ჯგუფურად, თქვენი ჰაერის შემრევის ზომის მიხედვით).
შეწვით ჰაერზე დაახლოებით 15-18 წუთის განმავლობაში, ნახევრად შეანჯღრიეთ კალათა, რომ თანაბრად გახეხილი იყოს. ყვავილოვანი კომბოსტო უნდა იყოს ოქროსფერი ყავისფერი და ხრაშუნა კიდეებზე, როდესაც მზადდება.
მიირთვით:
ამოიღეთ ყვავილოვანი კომბოსტო ჰაერის შემწვარიდან და გადაიტანეთ თეფშზე.
ზემოდან გაწურეთ ცოტა ახალი ლიმონის წვენი (სურვილისამებრ) და მორთეთ დაჭრილი ახალი ოხრახუშით.
რჩევები:
დამატებითი ხრაშუნისთვის შეგიძლიათ ყვავილოვანი კომბოსტო მსუბუქად შეასხუროთ სამზარეულოს სპრეით ჰაერზე შეწვამდე.
თუ მოგწონთ ყველის არომატი, მომზადების ბოლო 2-3 წუთის განმავლობაში შეგიძლიათ ყვავილოვანი კომბოსტო მოაყაროთ გახეხილი ყველი პარმეზანით.
დაარეგულირეთ სუნელი თქვენს გემოვნებაზე და ექსპერიმენტი გააკეთეთ სხვა სანელებლებით, როგორიცაა კუმინი, ჩილის ფხვნილი ან კარის ფხვნილი.
ეს ხრაშუნა ყვავილოვანი კომბოსტო შესანიშნავია როგორც საჭმელი, მადისაღმძვრელი ან გვერდითი კერძი. ისიამოვნეთ!