ხრაშუნა კარტოფილი არის სახალისო და გემრიელი საშუალება კარტოფილით ტკბობისთვის, ხრაშუნა ექსტერიერით და ნაზი ინტერიერით. ეს რეცეპტი იყენებს ჰაერის შემწვარს ამ კერძის უფრო ჯანსაღი და სწრაფი ვერსიისთვის. აი, როგორ გააკეთოთ ისინი!
ინგრედიენტები:
4 საშუალო დაფქული კარტოფილი (ან ნებისმიერი სახის სახამებლის კარტოფილი)
2 ს/კ ზეითუნის ზეთი (ან გამდნარი კარაქი)
1 ჩ/კ ნივრის ფხვნილი
1 ჩ/კ ხახვის ფხვნილი
1/2 ჩ/კ პაპრიკა (სურვილისამებრ, ფერისთვის)
მარილი და პილპილი, გემოვნებით
ახალი დაჭრილი ოხრახუში (სურვილისამებრ, დეკორაციისთვის)
გახეხილი პარმეზანი (სურვილისამებრ, დამატებითი არომატისთვის)
ინსტრუქციები:
1. მოამზადეთ კარტოფილი:
გაასუფთავეთ კარტოფილი და გააშრეთ.
კარტოფილი დავჭრათ თხლად, მაგრამ არა ბოლომდე. აკორდეონის ეფექტის შესაქმნელად გამოიყენეთ მკვეთრი დანა, რათა გააკეთოთ ვერტიკალური ჭრილები ერთმანეთისგან დაახლოებით 1/8 ინჩის დაშორებით, მაგრამ არ გაჭრათ ბოლომდე. გსურთ ძირი ხელუხლებლად დატოვოთ, რომ კარტოფილი ერთ ნაჭერად დარჩეს, მაგრამ მოხარშვისას ნაჭრები შეიძლება ამოისუნთქოს.
ალტერნატიულად, შეგიძლიათ მოათავსოთ ხის კოვზის სახელური ან ჯოხები კარტოფილის გვერდებზე დაჭრისას, რათა თავიდან აიცილოთ დაჭრა.
2. კარტოფილი დაასხით:
დაჭრილი კარტოფილი მოათავსეთ თასში და მოაყარეთ ზეითუნის ზეთი (ან გამდნარი კარაქი).
მოაყარეთ ნივრის ფხვნილი, ხახვის ფხვნილი, პაპრიკა, მარილი და პილპილი. ნაზად აურიეთ, რომ კარტოფილი თანაბრად დაიფაროს.
3. წინასწარ გააცხელეთ ჰაერის შემწვარი:
წინასწარ გააცხელეთ თქვენი ჰაერის შემწვარი 400°F (200°C) დაახლოებით 5 წუთის განმავლობაში.
4. კარტოფილი შეწვით ჰაერზე:
მომზადებული აკორდეონის კარტოფილი ფრთხილად მოათავსეთ ჰაერის შემწვარ კალათში, რათა არ გადაიყროს. შეიძლება დაგჭირდეთ ამის გაკეთება ჯგუფურად, რაც დამოკიდებულია თქვენი ჰაერის შემწვარის ზომაზე.
კარტოფილი შეწვით ჰაერზე 400°F (200°C) 20-25 წუთის განმავლობაში, მოხარშვის შუა გზაზე გადააბრუნეთ. კარტოფილი უნდა იყოს ოქროსფერი ყავისფერი და გარედან ხრაშუნა, ნაზი შიგთავსით.
5. სურვილისამებრ დასრულების სამუშაოები:
გახეხილი გემოსთვის შეგიძლიათ მოხარშვის ბოლო 5 წუთის განმავლობაში კარტოფილს მოაყაროთ გახეხილი პარმეზანი.
მომზადების შემდეგ ამოიღეთ ჰაერგამცხვარი და გადაიტანეთ თეფშზე.
მორთეთ ახალი დაჭრილი ოხრახუშით ან თქვენთვის სასურველი ნებისმიერი სხვა მწვანილით.
რჩევები:
თუ გსურთ ზედმეტი ხრაშუნა აკორდეონის კარტოფილი, შეგიძლიათ ცოტა მეტი ზეთი ან კარაქი წაუსვით კარტოფილის ნაჭრებს ჰაერზე შეწვამდე.
ექსპერიმენტი სხვადასხვა სანელებლებით! სცადეთ დაამატოთ ცოტა შებოლილი პაპრიკა, ჩილის ფხვნილი ან იტალიური სუნელი სხვადასხვა არომატისთვის.
მიირთვით დიპლომატიური სოუსით, როგორიცაა არაჟანი, კეტჩუპი ან ცხარე აიოლი დამატებითი არომატისთვის.
ეს ხრაშუნა აკორდეონის კარტოფილი შესანიშნავია როგორც გვერდითი კერძი ან თუნდაც სახალისო საჭმელი ან მადა. ისიამოვნეთ!