ეს არაქისის კარაქის ბანანის ბრაუნი არის გემრიელად დეკადენტური კერძი, რომელიც აერთიანებს შოკოლადის, არაქისის კარაქისა და ბანანის მდიდარ არომატებს. შედეგი არის სველი, ფუჭი ბრაუნი ოდნავ ხილის ელფერით. აქ არის მარტივი რეცეპტი ამ გემრიელი ბრაუნის მოსამზადებლად:
არაქისის კარაქის ბანანის ბრაუნი
ინგრედიენტები:
ბრაუნის ბაზისთვის:
1 მწიფე ბანანი, დაფქული (დაახლოებით 1/2 ჭიქა)
1/2 ჭიქა არაქისის კარაქი (გლუვი ან ხრაშუნა)
1/2 ჭიქა ქოქოსის შაქარი ან ყავისფერი შაქარი
2 დიდი კვერცხი
1 ჩ/კ ვანილის ექსტრაქტი
1/2 ჭიქა უნივერსალური ფქვილი (ან უგლუტენო ფქვილი თუ საჭიროა)
1/4 ჭიქა უშაქრო კაკაოს ფხვნილი
1/2 ჩ/კ გამაფხვიერებელი
1/4 ჩ/კ მარილი
1/2 ჭიქა შოკოლადის ჩიფსები (სურვილისამებრ, მაგრამ რეკომენდებულია დამატებითი ფუჭისთვის)
არაქისის კარაქის მორევისთვის:
1/4 ჭიქა არაქისის კარაქი (გლუვი ან ხრაშუნა)
1 ს/კ თაფლი ან ნეკერჩხლის სიროფი (სურვილისამებრ, სიტკბოსათვის)
ინსტრუქციები:
მოამზადეთ ბრაუნის ცომი:
წინასწარ გააცხელეთ ღუმელი: გააცხელეთ ღუმელი 350°F-მდე (175°C). 8x8 ინჩის (ან 9x9 ინჩის) კვადრატულ საცხობ ფორმას დააფინეთ პერგამენტის ქაღალდი ან მსუბუქად წაუსვით ცხიმი.
შეურიეთ სველი ინგრედიენტები: საშუალო ზომის თასში გახეხეთ მწიფე ბანანი ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე. დაუმატეთ არაქისის კარაქი, ქოქოსის შაქარი (ან ყავისფერი შაქარი), კვერცხი და ვანილის ექსტრაქტი. კარგად ურიეთ სანამ არ გაერთიანდება.
დაამატეთ მშრალი ინგრედიენტები: ცალკე თასში ათქვიფეთ ფქვილი, კაკაოს ფხვნილი, გამაფხვიერებელი და მარილი. ნელ-ნელა დაუმატეთ მშრალი ინგრედიენტები სველ ინგრედიენტებს, ურიეთ სანამ არ ერთობიან.
დაამატეთ შოკოლადის ჩიფსები: მოაყარეთ შოკოლადის ჩიფსები (თუ იყენებთ) დამატებითი შოკოლადის სიკეთისთვის.
გააკეთეთ არაქისის კარაქის მორევა:
არაქისის კარაქი ატრიალეთ: პატარა თასში გამოაცხვეთ არაქისის კარაქი და თაფლი (ან ნეკერჩხლის სიროფი) 15-20 წამის განმავლობაში, სანამ არ დარბილდება და ადვილად ატრიალდება. ურიეთ რომ გაერთიანდეს.
აკრიფეთ და გამოაცხვეთ:
ტაფაზე დავამატოთ ცომი: მომზადებულ საცხობ ფორმაში ჩავასხათ ბრაუნის ცომი და თანაბარ ფენად გავანაწილოთ.
აურიეთ არაქისის კარაქი: ბრაუნის ცომს თავზე დაასხით არაქისის კარაქის ნარევის კოვზი. გამოიყენეთ კბილის ჩხირი ან დანა, რომ მოაბრუნოთ არაქისის კარაქი ბრაუნის ცომში და შექმენით მარმარილოს ეფექტი.
გამოაცხვეთ ბრაუნი: გამოაცხვეთ 25-30 წუთის განმავლობაში, ან სანამ ცენტრში ჩასმული კბილის ღვეზელი ძირითადად სუფთა არ გამოვა (რამდენიმე ტენიანი ნამსხვრევები კარგია). ბრაუნი უნდა იყოს ფაფუკი, არა მშრალი, ამიტომ ფრთხილად იყავით, რომ არ გამოაცხვოთ.
გააგრილეთ და დაჭერით: ბრაუნი ნებადართულია მთლიანად გაცივდეს ტაფაში, სანამ კვადრატებად დაჭერით.
ისიამოვნეთ!
არაქისის კარაქის ბანანის ეს უხეში ბრაუნი არის მდიდარი შოკოლადის, კრემისებური არაქისის კარაქისა და ბანანის ბუნებრივი სიტკბოს შესანიშნავი კომბინაცია. ისინი ამზადებენ შესანიშნავ დესერტს, საჭმელს ან საუზმესაც კი!