შემოდგომა ხომ ისეთ დესერტებთან ასოცირდება, როგორიც არის ჩურჩხელა და თათარა. გაინტერესებთ როგორ მოამზადოთ ჩურჩხელა სქლად და ბევრად მსუყედ? მაშინ სტატია თქვენთვისაა.
თათია ილაშვილმა გაგვიზიარა იდეალური ჩურჩხელის მომზადების საიდუმლო:
„1 ლიტრ ბადაგზე 2 ცალი 200 გრამიანი ჭიქა ფქვილი უნდა, თუ ასეთი ბუნჩულა ჩურჩხელა გინდათ, თუ არა, მაშინ ცოტა დააკელით ფქვილი“.
-რამდენჯერ ავლებთ?
– ერთხელ და სქელ თათარას ვაკეთებ.
-სამი ლიტრა ბადაგი რამდენ ცალ ჩურჩხელას ავლებს?
-3 ლიტრა ბადაგიდან 18 ცალი გამოდის, თუ მსხვილი ლებანია ასხმული. თუ შედარებით პატარა ლებნებია, მაშინ 20 ცალი გამოვა. 1 ლიტრიდან წესით 8 – 10 ჩურჩხელა უნდა გაივლოს.
-პურის ფქვილით გააკეთეთ თუ შერეული ფქვილით?
– შერეული ფქვილით.
გემრიელია. ჯი