გლაზოკებისა და კარტოფილის სალათი მარტივი და გემრიელი კერძია, რომელიც კარგად ერგება როგორც მთავარ, ისე დანამატ საკვებს. გლაზოკები (საზამთრო კიტრი) მისცემს სალათს მჟავატკბილ და ხრაშუნა ტექსტურას, კარტოფილი კი – სიმაგრესა და ნოყიერებას.
გთავაზობ კლასიკური რეცეპტის ვარიანტს:
გლაზოკებისა და კარტოფილის სალათი
ინგრედიენტები:
მოხარშული კარტოფილი – 3 საშუალო ცალი
გლაზოკები – 5-6 ცალი (საშუალო ზომის)
ხახვი – 1 პატარა ან ნახევარი დიდი
მზესუმზირის ზეთი – 2 სუფრის კოვზი
ვაშლის ძმარი ან ლიმონის წვენი – 1 სუფრის კოვზი (სურვილისამებრ)
მარილი – გემოვნებით
შავი პილპილი – გემოვნებით
ახალდაჭრილი მწვანილი (პეტრუშკა, კამა) – სურვილისამებრ
მომზადება:
კარტოფილი მოხარშე ქერქიანად, შემდეგ გააცივე, გაწმინდე და დაჭერი კუბიკებად ან თხელ ნაჭრებად.
გლაზოკები დაჭერი წვრილად ან ნახევარწრეებად.
ხახვი დაჭერი თხელ ნაჭრებად. თუ არ გიყვარს მკვეთრი გემო, შეგიძლია რამდენიმე წუთით ძმარში ან მარილიან წყალში გააჩერო.
ყველა ინგრედიენტი მოათავსე დიდ ჯამში.
მოაყარე ზეთი, მარილი, შავი პილპილი და სურვილისამებრ – ცოტაოდენი ძმარი ან ლიმონის წვენი.
კარგად აურიე. თუ გინდა, დაამატე ცოტა მწვანილიც.
მაცივარში გააჩერე მინიმუმ 15-20 წუთი, რათა გემოები უკეთ შეერიოს.
ეს სალათი ძალიან უხდება ხორციან და თევზის კერძებს, მაგრამ დამოუკიდებლადაც მშვენიერი და მსუბუქი საჭმელია.