მარტივი ახალი გუაკამოლის რეცეპტი
ეს უბრალო ახალი გუაკამოლე არის ჩიფსების, ტაკოს, ბურიტოს, ან თუნდაც სალათებისა და შემწვარი ხორცის ტოპინგისთვის. ეს არის კრემისებრი, მწარე და სავსე ახალი გემოებით! შესანიშნავი გუაკამოლის გასაღები არის მწიფე ავოკადოს და ახალი ინგრედიენტების გამოყენება.
ინგრედიენტები:
2 მწიფე ავოკადო, დაფქული
1 პატარა პომიდორი, წვრილად დაჭრილი (სურვილისამებრ)
1/4 ჭიქა წითელი ხახვი, წვრილად დაჭრილი
1 პატარა კბილი ნიორი, დაფქული (სურვილისამებრ)
1 ლაიმი, გამოწურული (ან მეტი გემოვნებით)
1/4 ჩაის კოვზი მარილი (ან გემოვნებით)
1/4 ჩაის კოვზი დაფქული შავი პილპილი
1/4 ჭიქა კილიანტრო, დაჭრილი (სურვილისამებრ)
1 პატარა ხალაპენიო, დათესილი და წვრილად დაჭრილი (სურვილისამებრ პიკანტური დარტყმისთვის)
ინსტრუქციები:
მოამზადეთ ავოკადო:
ავოკადო გაჭერით შუაზე და ამოიღეთ ორმო. ხორცი ამოიღეთ თასში.
გახეხეთ ავოკადო ჩანგლით ან კარტოფილის დაფქვით, სანამ არ მიაღწევთ სასურველ კონსისტენციას. ზოგს ურჩევნია ის მოქნილი, ზოგს კი გლუვი - ეს შენზეა დამოკიდებული!
დაამატეთ ახალი ინგრედიენტები:
დაუმატეთ კუბებად დაჭრილი წითელი ხახვი, დაჭყლეტილი ნიორი, კუბიკებად დაჭრილი პომიდორი (თუ იყენებთ) და ხალაპენო (თუ გნებავთ სითბო).
გაწურეთ ლაიმის წვენი, რომ დაუმატოთ ტანგი და თავიდან აიცილოთ ავოკადოს შეფერილობა.
სეზონი:
მოაყარეთ მარილი და შავი პილპილი გემოვნებით.
ყველაფერი რბილად აურიეთ, სანამ კარგად არ გაერთიანდება. დააგემოვნეთ და შეცვალეთ სუნელი, საჭიროების შემთხვევაში დაამატეთ მარილი, ლაიმის წვენი ან პილპილი.
მორთეთ და მიირთვით:
თუ სასურველია, მოაყარეთ დაჭრილი კილანტრო ახალი, ბალახოვანი არომატისთვის.
მიირთვით დაუყოვნებლივ ტორტილას ჩიფსებით, ტაკოსთან ან თქვენს საყვარელ მექსიკურ კერძთან ერთად. გუაკამოლე ასევე შესანიშნავ ტოპინგს ქმნის შემწვარი ბოსტნეულის ან სენდვიჩებისთვის.
რჩევები სრულყოფილი გუაკამოლესთვის:
მწიფე ავოკადო: დარწმუნდით, რომ ავოკადო მწიფეა. ისინი ოდნავ უნდა დაექვემდებარონ რბილ ზეწოლას, მაგრამ არ იგრძნონ დაბნელება. თუ ისინი ზედმეტად მყარია, დატოვეთ რამდენიმე დღე დახლზე, რომ მომწიფდეს.
მორგება: თავისუფლად დაამატეთ თქვენი პირადი შეხება, როგორიცაა ცხელი სოუსი, ცოტა კვარცხლბეკი, ან თუნდაც პატარა კუბებად დაჭრილი მანგო ტკბილი ტრიალისთვის.
შეფერილობის თავიდან აცილება: თუ გუაკამოლს დაუყოვნებლივ არ მიირთმევთ, მჭიდროდ დააფარეთ მას პლასტმასის საფარით, დააწექით შესახვევი პირდაპირ გუაკამოლის ზედაპირზე, რათა მინიმუმამდე დაიყვანოთ ჰაერის ზემოქმედება. თქვენ ასევე შეგიძლიათ დატოვოთ ავოკადოს ორმო თასში, რათა შეანელოთ ყავისფერი.