მაწვნის ცომიანი და ყველის შიგთავსიანი დასერილი პური

3 days ago 3

მაწვნის ცომიანი და ყველის შიგთავსიანი დასერილი პური 🧀🍞
ეს უგემრიელესი, რბილი და არომატული პური იდეალურია ყველის მოყვარულებისთვის! მაწვნის ცომი მას განსაკუთრებულად ფაფუკს ხდის, ხოლო შიგთავსში დამალული ყველი დნობით საოცარ ტექსტურას აძლევს.

ინგრედიენტები:
ცომისთვის:

🔹 3 ჭიქა (375 გრ) ფქვილი
🔹 1 ს.კ. გამაფხვიერებელი
🔹 ½ ჩ.კ. მარილი
🔹 1 ჭიქა (240 მლ) მაწონი
🔹 1 კვერცხი
🔹 2 ს.კ. ზეითუნის ზეთი ან გამდნარი კარაქი

შიგთავსისთვის:

🔹 1 ჭიქა (150 გრ) გახეხილი ყველი (სულგუნი, მოცარელა, ჩედარი ან მათი კომბინაცია)
🔹 ½ ჩ.კ. ნიორის ფხვნილი (სურვილისამებრ)
🔹 მწვანილი (ოხრახუში ან ქინძი, სურვილისამებრ)

გაფორმებისთვის:

🔹 1 კვერცხის გული + 1 ს.კ. რძე (ზედაპირისთვის)
🔹 ქუნჯუთი ან შავი ზეთისთესლი (სურვილისამებრ)

მომზადება:
1️⃣ ცომის მომზადება

დიდ თასში გაცერით ფქვილი და აურიეთ გამაფხვიერებელი და მარილი.
ცალკე თასში ათქვიფეთ მაწონი, კვერცხი და ზეითუნის ზეთი.
თხევადი მასა დაამატეთ ფქვილის ნარევს და მოზილეთ რბილი ცომი.
ცომი გადააფარეთ და გააჩერეთ 15-20 წუთი, რომ დაისვენოს.
2️⃣ შიგთავსის მომზადება

ყველი გახეხეთ და შეურიეთ ნიორის ფხვნილი და მწვანილი.
3️⃣ პურის ფორმირება

ცომი გააბრტყელეთ საშუალო სისქის ოვალურ ფენად.
შუაში მოათავსეთ ყველის ნარევი და ცომის კიდეები გადაკეცეთ, რომ შიგთავსი ჩაიფუთოს.
ნაზად გააბრტყელეთ, რომ ფორმა შეინარჩუნოს.
4️⃣ დასერილი ზედაპირი

ცომის ზედაპირზე მკვეთრი დანით გააკეთეთ პარალელური ან ოდნავ შახმატური ჭრილობები (მაგრამ ბოლომდე არ გაჭრათ).
ზედაპირი გადაუსვით კვერცხის გული + რძე და მოაყარეთ ქუნჯუთი ან შავი ზეთისთესლი.
5️⃣ აცხობა

ღუმელი გაახურეთ 180°C-ზე.
პური გამოაცხვეთ 25-30 წუთი, სანამ ოქროსფერი არ გახდება.
6️⃣ მირთმევა

ცოტა გააცივეთ და შემდეგ ხელით დაატეხეთ, რომ შიგნით ჩამალული დნობილი ყველი დაინახოთ! 🧀🔥
მიირთვით ცხლად არაჟანთან, კარაქთან ან სოუსთან ერთად.

სრულად წაკითხვა