მოამზადეთ პიტას ჩიფსი სახლში

2 weeks ago 8

ხელნაკეთი პიტას ჩიფსების დამზადება ძალიან მარტივია და მიიღება ხრაშუნა, ხრაშუნა საჭმელში, რომელიც შესანიშნავია ჰუმუსის, გუაკამოლის ან თქვენი არჩევანის ნებისმიერ სხვა სანელებელში. თქვენ შეგიძლიათ გააკეთოთ ისინი მხოლოდ რამდენიმე ძირითადი ინგრედიენტით და ისინი ბევრად უფრო ჯანსაღია, ვიდრე მაღაზიაში შეძენილი ვერსიები. აქ არის მარტივი რეცეპტი:

ხელნაკეთი პიტას ჩიფსების რეცეპტი
ინგრედიენტები:

4 პიტას პურის ჯიბე (მთლიანი ხორბალი ან თეთრი)
3 ს/კ ზეითუნის ზეთი (ან გამდნარი კარაქი, დამატებითი სიმდიდრისთვის)
1 ჩ/კ ნივრის ფხვნილი (სურვილისამებრ)
1 ჩ/კ ხმელი ორეგანო ან თიამი (სურვილისამებრ)
1/2 ჩ/კ მარილი (ან გემოვნებით)
1/4 ჩ/კ შავი პილპილი
1/4 ჩ/კ პაპრიკა (სურვილისამებრ, ფერისა და შებოლვისთვის)
1 ლიმონის ცედრა (სურვილისამებრ, ახალი დარტყმისთვის)
ინსტრუქციები:

გააცხელეთ ღუმელი:
წინასწარ გააცხელეთ ღუმელი 400°F-ზე (200°C). საცხობ ფირფიტას დააფინეთ პერგამენტის ქაღალდი ან სილიკონის საცხობი ხალიჩა, რომ ადვილად გაიწმინდოთ.
დავჭრათ პიტას პური:
თითოეული პიტას პური დაჭერით 6-8 ნაჭრებად, იმისდა მიხედვით, თუ რამდენად დიდი გსურთ თქვენი ჩიფსი. შეგიძლიათ დაჭრათ ისინი სამკუთხედებად ან კიდევ უფრო პატარა ნაჭრებად ნაკბენის ზომის ჩიპებისთვის.
წაუსვით ზეითუნის ზეთი:
მოათავსეთ პიტას ნაჭრები დიდ თასში. პიტას ნაჭრებს დაასხით ზეითუნის ზეთი (ან გამდნარი კარაქი) და თანაბრად მოაყარეთ. შეგიძლიათ გამოიყენოთ ხელები ან ფუნჯი, რათა დარწმუნდეთ, რომ ყველა ნაწილი მსუბუქად არის დაფარული.
დაასხით ჩიფსები:
პიტას ნაჭრებს მოაყარეთ ნივრის ფხვნილი, ორეგანო, მარილი, პილპილი და პაპრიკა და კვლავ მოაყარეთ, რომ სანელებლები თანაბრად გადანაწილდეს. შეგიძლიათ სანელებლები თქვენი გემოვნებით დაარეგულიროთ - დაამატეთ მეტი ნივრის ფხვნილი ან მწვანილი დამატებითი არომატისთვის!
დაალაგეთ საცხობ ფირფიტაზე:
მომზადებულ საცხობ ფირფიტაზე დაასხით პიტას ნაჭრები ერთ ფენად. ეცადეთ, ჩიფსები ზედმეტად არ გადაიჭედოთ, რათა თანაბრად გამომცხვარი და ხრაშუნა გახდეს.
გამოაცხვეთ პიტას ჩიფსები:
გამოაცხვეთ 10-12 წუთის განმავლობაში, ჩიფსები შუაზე გადააბრუნეთ, სანამ არ გახდება ოქროსფერი და ხრაშუნა. დააკვირდით მათ ბოლო რამდენიმე წუთში, რადგან ისინი შეიძლება ხრაშუნადან დაწვამდე სწრაფად გადავიდნენ.
გააცივეთ და მიირთვით:
ამოიღეთ პიტას ჩიფსები ღუმელიდან და გააცივეთ რამდენიმე წუთის განმავლობაში საცხობ ფირფიტაზე. გაციებისას ისინი გააგრძელებენ ხრაშუნას.
სურვილისამებრ გარნირი:
თუ გნებავთ, მოაყარეთ ცოტაოდენი ლიმონის ცედრა ჩიფსებს, სანამ მიირთვით ახალი, გემრიელი დარტყმისთვის.
რჩევები:

დამატებითი არომატისთვის, სცადეთ ექსპერიმენტები სხვადასხვა სანელებლებზე, როგორიცაა კვარცხლბეკი, შებოლილი პაპრიკა ან თუნდაც ცოტა კაიენის წიწაკა, თუ გნებავთ სითბო.
შენახვა: მას შემდეგ, რაც ჩიფსები მთლიანად გაცივდება, შეინახეთ ისინი ჰერმეტულ კონტეინერში ერთი კვირის განმავლობაში. ისინი შესანიშნავ საჭმელს ან მადას ქმნიან!

სრულად წაკითხვა