როგორ მოვამზადოთ ჰალააპენიოს მწნილი

2 weeks ago 4

ჰალააპენიოს (jalapeños) მწნილი სახლში მარტივად და სწრაფად მზადდება. ეს არის არაჩვეულებრივი თანხმლები სენდვიჩებთან, ბურგერებთან, ტაკოებთან ან უბრალოდ ლობიოს და ტოლმასთანაც კი. აი მარტივი რეცეპტი:

🥒 ჰალააპენიოს მწნილის რეცეპტი (პიკანტური და არომატული)
ინგრედიენტები:

ჰალააპენიო წიწაკა – 10-15 ცალი (დამოკიდებულია ზომაზე)
ძმარი (თეთრი ან ვაშლის) – 1 ჭიქა (250 მლ)
წყალი – 1 ჭიქა (250 მლ)
შაქარი – 1 სუფრის კოვზი
მარილი – 1 სუფრის კოვზი
ნიორი – 2-3 კბილი (გაჭრილი)
დაფნის ფოთოლი – 1-2 ცალი (სურვილისამებრ)
შავი პილპილი მარცვლად – 1 ჩ. კ.
მწვანე წიწაკის ან კამას თესლი – სურვილისამებრ
მომზადების წესი:

წიწაკის მომზადება: კარგად გარეცხე ჰალააპენიოები და დაჭერი რგოლებად (შეგიძლია თესლები ამოიღო, თუ გინდა ნაკლებად ცხარე იყოს).
მარინადის მომზადება: ქათამზე დაამატე წყალი, ძმარი, მარილი, შაქარი და დანარჩენი სანელებლები. მიიყვანე ადუღებამდე.
წიწაკის დამატება: როცა მარინადი ადუღდება, ჩაყარე დაჭრილი ჰალააპენიოები და ადუღე 5 წუთის განმავლობაში (ისინი ოდნავ შეიცვლიან ფერს – გახდებიან მუქი მწვანე).
ჩასხმა ქილებში: ცხელ მდგომარეობაში ჩაყარე წიწაკები სტერილურ ქილებში და დაასხი ცხელი მარინადი ისე, რომ მთლიანად დაფაროს.
დახურვა და გაგრილება: მჭიდროდ დახურე ქილა და გააცივი. რომ სილა ჰაერი არ შევიდეს, თავდაყირა დააყენე გაგრილებამდე.
შენახვა: 24 საათის შემდეგ უკვე შეგიძლია გასინჯო, მაგრამ უკეთესი გემო 3-5 დღეში ეძლევა. ინახება მაცივარში რამდენიმე კვირა.

სრულად წაკითხვა