საუკეთესო ფატუშის სალათი

10 hours ago 1

ფატუში (Fattoush) — ლიბანური და ახლო აღმოსავლეთის ცნობილი სალათი, რომელიც ბოსტნეულითა და ხრაშუნა პურის ნაჭრებით არის გაჯერებული. ეს სალათი ხშირად მზადდება ტახინის სოუსით და მისი ხრაშუნა პურის ნაჭრები მისთვის დიდ ემოციას მატებს. მისი შემადგენლობა არომატული და მრავალფეროვანი ბოსტნეულითა და მწვანილით გამოირჩევა.

საუკეთესო ფატუშის სალათი
ინგრედიენტები:

პომიდორი – 2 ცალი (ჭრილი)
კიტრი – 1 ცალი (გაჭრილი ნაჭრებად)
ბულგარული წიწაკა (წითელი ან ნარინჯისფერი) – 1 ცალი (წვრილად დაჭრილი)
ახალი ნიახური – 1/2 ჭიქა (ჭრილი)
ახალი პიტნა – 1/2 ჭიქა (ჭრილი)
მწვანე ხახვი – 2-3 ღერო (დაჭრილი)
რაჯენი პურის ნაჭრები (პიტა პური) – 2 ცალი (დაჭრილი პატარა ნაჭრებად და შემწვარი ან დაკრუშული)
სოუსი:

ზეთისხილის ზეთი – 3 სუფრის კოვზი
ლიმონის წვენი – 2 სუფრის კოვზი
ტახინი (სესამის პასტა) – 1 სუფრის კოვზი (სურვილისამებრ)
სოიოს სოუსი ან მარილი – გემოვნებით
შავი პილპილი – გემოვნებით
მომზადება:

პიტა პური დაჭერე პატარა ნაჭრებად და შემწვარი გააკეთე ზეთისხილის ზეთში, ან უბრალოდ ხმელი დააკრუშე.
ყველა ბოსტნეული (პომიდორი, კიტრი, ბულგარული წიწაკა, ხახვი) დაჭერი წვრილად და მოათავსე დიდ თასში.
დაამატე მწვანე ნიახური და პიტნა, როგორც მწვანილი.
ცალკე თასში აურიე ზეთისხილის ზეთი, ლიმონის წვენი, ტახინი, მარილი და პილპილი. აურიე კარგად, რომ ყველა ინგრედიენტი შეერიოს.
ყველა ინგრედიენტი (ბოსტნეული, მწვანილი და პურის ნაჭრები) მიამატე სოუსს და კარგად აურიე.
გამოაცადე რამდენიმე წუთი, რათა ინგრედიენტები კარგად შეერთოს.
რჩევები:

ფატუში ყველაზე კარგად მიირთმევა მაშინ, როდესაც პური ჯერ კიდევ ხრაშუნაა. ამიტომ, პურის ნაჭრები სალათში შეყვანის წინ შეინახე ისე, რომ დარჩეს ხრაშუნა.
თუ გინდა, რომ სალათი უფრო მდიდარი იყოს, შეგიძლია დაამატო ჩანგლით გათქვიფული რიკოტა ან ფეტა.
ტახინის ნაცვლად შეგიძლია ჟოზა (ვაშლის ძმარი) მოამზადო სოუსი, რათა უფრო მჟავა გემო მიიღოს.

სრულად წაკითხვა