სტაფილო თაფლის მინანქრით - სნექი, რომელიც ყველას გააოცებს

3 weeks ago 21

თაფლის მომინანქრებული სტაფილო არის მარტივი, ტკბილი და ქონდარი გვერდითი კერძი, რომელიც კარგად უხდება თითქმის ნებისმიერ კერძს. სტაფილოს ბუნებრივი სიტკბო თაფლთან და კარაქთან ერთად ქმნის მდიდარ, არომატულ მინანქარს. აქ არის მარტივი რეცეპტი, რომელიც შეგიძლიათ უმოკლეს დროში მოამზადოთ:

ინგრედიენტები:
1 ფუნტი (დაახლოებით 4-5 საშუალო) სტაფილო (გაფცქვნილი და მრგვალ ნაჭრებად ან ბავშვის სტაფილო)
2 სუფრის კოვზი კარაქი (ან ზეითუნის ზეთი რძის პროდუქტების გარეშე)
2 სუფრის კოვზი თაფლი (სასურველია უმი ან ადგილობრივი თაფლი საუკეთესო არომატისთვის)
1/2 ჩაის კოვზი დაფქული დარიჩინი (სურვილისამებრ, სითბოსთვის)
მარილი და პილპილი (გემოვნებით)
1 სუფრის კოვზი ახალი ოხრახუში (სურვილისამებრ, დეკორაციისთვის)

ინსტრუქციები:
მოამზადეთ სტაფილო:
თუ ჩვეულებრივ სტაფილოებს იყენებთ, გააცალეთ კანი და დაჭერით 1/4-დან 1/2 ინჩის სისქის რგოლებად. თქვენ ასევე შეგიძლიათ დაჭრათ ისინი ჩხირებად ან გამოიყენოთ ბავშვის სტაფილო თუ გსურთ.
მოხარშეთ სტაფილო:
დიდ ტაფაში გაადნეთ 2 სუფრის კოვზი კარაქი საშუალო ცეცხლზე. თუ თქვენ იყენებთ ზეითუნის ზეთს, გაათბეთ იგი იმავე გზით.
სტაფილო ჩაამატეთ ტაფაში და მოშუშეთ დაახლოებით 5-7 წუთის განმავლობაში, დროდადრო ურიეთ, სანამ არ დაიწყებს დარბილებას და კიდეებზე ოქროსფერი არ გახდება.
გააკეთეთ მინანქარი:
ტაფაში დაამატეთ თაფლი, დარიჩინი (თუ იყენებთ) და ცოტა მარილი და პილპილი. კარგად მოურიეთ, რომ სტაფილო მინანქარში შეფუთოს.
განაგრძეთ ხარშვა კიდევ 5-7 წუთის განმავლობაში, დროდადრო ურიეთ, სანამ სტაფილო არ დარბილდება და მინანქარი შესქელდება და არ გახდება სიროფი. თუ მინანქარი ძალიან სქელია ან იწყებს წვას, შეგიძლიათ დაამატოთ ცოტა წყალი ან ბოსტნეულის ბულიონი მის გასახსნელად.

დაასრულეთ და მიირთვით:
მას შემდეგ, რაც სტაფილო დარბილდება და თაფლის მინანქარი იქნება დაფარული, გადმოდგით ცეცხლიდან.
გააფორმეთ ახალი ოხრახუშით, რომ ფერი და სიხალისე გახდეს (სურვილისამებრ).
მიირთვით დაუყოვნებლივ, როგორც გვერდითი კერძი თქვენს საყვარელ ძირითად კერძთან ერთად.
რჩევები:
სტაფილოს დაჭრის ზომა: თანაბარი მომზადებისთვის ეცადეთ სტაფილო მსგავსი ზომის ნაჭრებად დაჭრათ. თუ თქვენ იყენებთ ბავშვის სტაფილოს, შეიძლება ცოტა მეტი დრო დასჭირდეს მოხარშვას.
სურვილისამებრ გემოს ვარიაციები: დაამატეთ ფორთოხლის წვენი ან ლიმონის წვენი დამატებითი სიკაშკაშისთვის ან ცოტა ჯანჯაფილი ან მუსკატის კაკალი გემოს დამატებით.
სიტკბოს ბალანსი: დაარეგულირეთ თაფლის რაოდენობა იმის მიხედვით, თუ რამდენად ტკბილი გსურთ იყოს კერძი. თქვენ ასევე შეგიძლიათ გამოიყენოთ ნეკერჩხლის სიროფი ან აგავა, როგორც თაფლის შემცვლელი.
ეს თაფლით მოჭიქული სტაფილო სწრაფად მზადდება, ვიზუალურად მიმზიდველია და აქვს ტკბილი და ქონდარი გემოს გემრიელი ბალანსი. იდეალურია კვირის სადილისთვის, სადღესასწაულო კერძებისთვის ან როგორც გვერდითი კერძი თითქმის ნებისმიერი შემთხვევისთვის!

სრულად წაკითხვა