სტეიკის პატარა ნაჭრები - მომზადებული ნიორსა და კარაქში

2 days ago 1

ნივრის კარაქის სტეიკის ნაკბენები არის სწრაფი და მარტივი, მაგრამ დამამშვიდებელი კერძი, რომელიც იდეალურია კვირის სადილისთვის ან გემრიელი მადის სახით შეკრებისთვის. სტეიკის ნაზი ნაჭრები მოხარშულია სრულყოფილად და შემდეგ დაფარულია მდიდარ, ნივრიანი კარაქის სოუსში, რომელიც ყველას დატოვებს მეტი ლტოლვას. აი, როგორ გააკეთოთ ისინი:

ნივრის კარაქის სტეიკის ნაკბენები
ინგრედიენტები:

1 ფუნტი სტეიკი (რიბეი, ფილე ან გვერდითი სტეიკი კარგად მუშაობს), დაჭრილი ნაკბენის ზომის კუბებად
2 სუფრის კოვზი ზეითუნის ზეთი
მარილი და ახლად დაფქული შავი პილპილი გემოვნებით
4 სუფრის კოვზი უმარილო კარაქი
5-6 კბილი ნიორი, დაჭრილი
1 ჩაის კოვზი ახალი როზმარინი, წვრილად დაჭრილი (სურვილისამებრ)
1 ჩაის კოვზი ახალი თიამი, წვრილად დაჭრილი (სურვილისამებრ)
1/2 ჩაის კოვზი წითელი წიწაკის ფანტელები (სურვილისამებრ, ცოტა გაცხელებისთვის)
1 სუფრის კოვზი ახალი ოხრახუში, დაჭრილი (გარნირებისთვის)
ინსტრუქციები:

მოამზადეთ სტეიკი:
გააშრეთ სტეიკის კუბიკები ქაღალდის პირსახოცებით, რათა ზედმეტი ტენიანობა მოიცილოთ. ეს ხელს უწყობს სტეიკზე სასიამოვნო გახეხვას.
სტეიკის კუბებს გულუხვად მოაყარეთ მარილი და შავი პილპილი ყველა მხრიდან.
გახეხეთ სტეიკის ნაკბენები:
გააცხელეთ 2 სუფრის კოვზი ზეითუნის ზეთი დიდ ტაფაზე ან ტაფაზე საშუალო და მაღალ ცეცხლზე.
როგორც კი ტაფა გაცხელდება, ერთ ფენად დაუმატეთ სტეიკის კუბიკები. მოერიდეთ ტაფის გადატვირთულობას - საჭიროების შემთხვევაში იმუშავეთ ჯგუფურად.
შეწვით სტეიკის ნაკბენები თითო მხარეს დაახლოებით 2-3 წუთის განმავლობაში, ან სანამ ოქროსფერ-ყავისფერ ქერქს არ შექმნიან. საშუალო იშვიათი, თქვენ გჭირდებათ შიდა ტემპერატურა დაახლოებით 130°F (54°C). დაარეგულირეთ დრო თქვენთვის სასურველი მომზადებისთვის.
შედუღების შემდეგ ამოიღეთ სტეიკის ნაკბენები ტაფიდან და გადადგით.
გააკეთეთ ნივრის კარაქის სოუსი:
იმავე ტაფაში შეამცირეთ სითბო საშუალოზე და დაამატეთ 4 სუფრის კოვზი კარაქი. აცადეთ დნება და ბუშტუკები.
დაუმატეთ დაფქული ნიორი და მოხარშეთ დაახლოებით 1 წუთი სურნელამდე, ფრთხილად რომ არ დაიწვას.
დაამატეთ ახალი როზმარინი და თიამი (თუ იყენებთ) და აურიეთ. თუ ცოტა სანელებელი მოგწონთ, ამ დროს შეგიძლიათ დაამატოთ წითელი წიწაკის ფანტელები.
შეუთავსეთ სტეიკი და სოუსი:
მოხარშული სტეიკის ნაკბენები დააბრუნეთ ტაფაში, ჩაყარეთ ნივრის კარაქის სოუსში. სტეიკის ნაკბენები კიდევ 1-2 წუთის განმავლობაში მოხარშეთ კარაქში, რათა არომატები შეიწოვოს.
დააგემოვნეთ და შეცვალეთ სუნელი მეტი მარილით, წიწაკით ან ლიმონის წვენით (სურვილისამებრ) დამატებითი სიახლის მისაღებად.
მორთეთ და მიირთვით:
სტეიკის ნაკბენები მორთეთ დაჭრილი ოხრახუშით ახალი დასრულებისთვის.
მიირთვით ნივრის კარაქის სტეიკის ნაკბენები, ან დამოუკიდებლად, ბრინჯის, დაფქული კარტოფილის, ან უბრალო სალათის ან ბოსტნეულის გვერდით.
რჩევები:
სტეიკის არჩევანი: შეარჩიეთ სტეიკის ნაჭერი, რომელიც სწრაფად მოიხარშება და დარჩება ნაზი, მაგალითად, რიბეი, ფილე ან თუნდაც ფილე მინიონი. უფრო გამხდარი ვარიანტისთვის შეგიძლიათ გამოიყენოთ ფლანგის სტეიკი ან ქვედაკაბის სტეიკი, მაგრამ მათ შეიძლება დასჭირდეთ ცოტა მეტი ყურადღება, რათა თავიდან აიცილოთ ზედმეტი მომზადება.
სისრულე: გამოიყენეთ ხორცის თერმომეტრი, რათა დარწმუნდეთ, რომ მზადყოფნის სრულყოფილ დონეს მიიღებთ. იშვიათად, დაუმიზნეთ 120°F, საშუალო-იშვიათად 130°F, საშუალო 140°F, საშუალო კარგად 150°F და კარგად გაკეთებული 160°F.
კარაქი: კიდევ უფრო მდიდარი არომატისთვის, ჩვეულებრივი კარაქის ნაცვლად შეგიძლიათ გამოიყენოთ ნივრის მწვანილის კარაქი ან რთული კარაქი (კარაქი შერეული მწვანილით, ნიორით ან სანელებლებით).
დანამატები: თუ გსურთ, შეგიძლიათ დაამატოთ ცოტა მოშუშული სოკო ან ხახვი ტაფაში არომატის დამატებითი სიღრმისთვის.
სერვისის შემოთავაზებები:
მიირთვით ხრაშუნა კარტოფილთან, დაფქულ კარტოფილთან ან ღია მწვანე სალათთან ერთად.
ისინი ასევე შესანიშნავია მაკარონის, რიზოტოს ან თბილი კუსკუსის სალათისთვის.

სრულად წაკითხვა