შოკოლადის ჰუმუსის რეცეპტი

1 week ago 5

შოკოლადის ჰუმუსი არის გემრიელი და ჯანსაღი კერძი, რომელიც აერთიანებს ტრადიციული ჰუმუსის კრემისებრ ტექსტურას შოკოლადის მდიდარ არომატთან. შესანიშნავია ხილის, კრეკერის ჩასართავად ან თუნდაც სპრეის სახით. აქ არის მარტივი რეცეპტი ხელნაკეთი შოკოლადის ჰუმუსისთვის:

შოკოლადის ჰუმუსის რეცეპტი
ინგრედიენტები:

1 ქილა (15 უნცია) წიწიბურა (გარბანზო ლობიო), გამოწურული და გარეცხილი
1/4 ჭიქა ბუნებრივი არაქისის კარაქი (ან ნუშის კარაქი)
1/4 ჭიქა ნეკერჩხლის სიროფი (ან თაფლი, უპირატესობის მიხედვით)
1/4 ჭიქა კაკაოს ფხვნილი (უშაქრო)
1 ჩ/კ ვანილის ექსტრაქტი
1/4 ჩ/კ მარილი
2-3 ს/კ წყალი (როგორც საჭიროა კონსისტენციის დასარეგულირებლად)
პირობითი: 1/4 ჭიქა შოკოლადის ჩიფსები ან გამდნარი მუქი შოკოლადი დამატებითი სიმდიდრისთვის
ინსტრუქციები:

მოამზადეთ წიწიბურა: გადაწურეთ და კარგად ჩამოიბანეთ. დამატებითი გლუვი ჰუმუსისთვის შეგიძლიათ წიწილას კანი მოაცილოთ, მაგრამ ეს ნაბიჯი არჩევითია.
აურიეთ ინგრედიენტები: კვების პროცესორში შეურიეთ წიწილა, არაქისის კარაქი (ან ნუშის კარაქი), ნეკერჩხლის სიროფი (ან თაფლი), კაკაოს ფხვნილი, ვანილის ექსტრაქტი და მარილი.
დაამატეთ წყალი: დაიწყეთ შერევა. თუ ნარევი ძალიან სქელია, თანდათან დაამატეთ 1-2 სუფრის კოვზი წყალი, სანამ არ მიაღწევთ სასურველ კონსისტენციას. გსურთ გლუვი და კრემისებრი იყოს.
დააგემოვნეთ და დაარეგულირეთ: დააგემოვნეთ ჰუმუსი და შეცვალეთ სიტკბო ან კაკაოს ინტენსივობა, თუ სასურველია, დაამატეთ მეტი ნეკერჩხლის სიროფი ან კაკაოს ფხვნილი. თქვენ ასევე შეგიძლიათ მოაყაროთ შოკოლადის ჩიფსები ან გამდნარი შოკოლადი ამ ეტაპზე უფრო მდიდარი არომატისთვის.
მიირთვით: შოკოლადის ჰუმუსი გადაიტანეთ თასში და შედგით მაცივარში მინიმუმ 30 წუთით, რათა გემოები ერთმანეთს შეერწყას. მიირთვით ნაჭრებად დაჭრილი ხილი (ვაშლი, მარწყვი, ბანანი), კრეკერი ან პრეცელი.
სურვილისამებრ ტოპინგები: მორთეთ ზღვის მარილით, მინი შოკოლადის ჩიფსებით ან მდნარი შოკოლადის წვეთებით, დამატებითი სიამოვნებისთვის.
ისიამოვნეთ!
ეს შოკოლადის ჰუმუსი არის მხიარული და ჯანსაღი ალტერნატივა ტრადიციული შოკოლადის დიპლომატებისთვის და ის ძალიან მრავალფეროვანია საჭმლის ან დესერტებისთვის.

სრულად წაკითხვა