ხრაშუნა ბოსტნეულის ფრიტერები - გლუტენის გარეშე, ვეგანური

2 weeks ago 9

აქ არის ხრაშუნა ბოსტნეულის ფრიტის რეცეპტი, რომელიც არის გლუტენის გარეშე და ვეგანური! ისინი ადვილად მზადდება, სავსეა გემოთი და შესანიშნავია როგორც საჭმელი ან გვერდითი კერძი.

ხრაშუნა ბოსტნეულის ფრიტერები (გლუტენის გარეშე, ვეგანური)
ინგრედიენტები:

1 ჭიქა წიწაკის ფქვილი (ასევე ცნობილია როგორც ბეზანი ან გარბანზო ლობიოს ფქვილი)
1/2 ჭიქა ბრინჯის ფქვილი (ან სიმინდის სახამებელი დამატებითი ხრაშუნისთვის)
1/2 ჩ/კ გამაფხვიერებელი
1 ჩ/კ დაფქული კუმინი
1 ჩ/კ დაფქული ქინძი
1/2 ჩ/კ კურკუმას ფხვნილი (ფერისთვის და არომატისთვის)
1/2 ჩ/კ შებოლილი პაპრიკა (სურვილისამებრ, შებოლილი არომატისთვის)
1/4 ჩ/კ შავი პილპილი
მარილი გემოვნებით (დაახლოებით 1/2-დან 1 ჩ/კ)
1/2 ჭიქა წყალი (შეასწორეთ საჭიროებისამებრ ცომის კონსისტენციისთვის)
1 საშუალო ზომის ყაბაყი (გახეხილი, ზედმეტი წყალი გამოწურული)
1 საშუალო სტაფილო (გახეხილი)
1/2 პატარა ხახვი (წვრილად დაჭრილი)
1/2 ბულგარული წიწაკა (წვრილად დაჭრილი)
1/4 ჭიქა დაჭრილი ახალი კილანტრო ან ოხრახუში (სურვილისამებრ, დამატებითი არომატისთვის)
1-2 კბილი ნიორი (დაჭრილი)
1-2 ს/კ ზეითუნის ზეთი (შესაწვავად)
ინსტრუქციები:

მოამზადეთ ბოსტნეული:
ყაბაყი და სტაფილო გახეხეთ, ხახვი, ბულგარული წიწაკა და ნიორი წვრილად დაჭერით.
გახეხილი ყაბაყი მოათავსეთ სუფთა სამზარეულოს პირსახოცში ან ქაღალდის პირსახოცში და გამოწურეთ ზედმეტი ტენი. ეს ხელს შეუწყობს ფრთებს დარჩეს ხრაშუნა.
გააკეთეთ ცომი:
დიდ თასში შეურიეთ წიწაკის ფქვილი, ბრინჯის ფქვილი, გამაფხვიერებელი, კუმინი, ქინძი, კურკუმა, პაპრიკა, შავი პილპილი და მარილი.
თანდათან დაუმატეთ წყალი, აურიეთ, სანამ არ მიიღებთ სქელ ცომს. შეიძლება დაგჭირდეთ ოდნავ შეცვალოთ წყლის რაოდენობა, მაგრამ ცომი არ უნდა იყოს ძალიან ადუღებული.
დაამატეთ ბოსტნეული:
ცომს დაუმატეთ გახეხილი ყაბაყი, გახეხილი სტაფილო, დაჭრილი ხახვი, ბულგარული წიწაკა, კილანტრო/ოხრახუში და დაფქული ნიორი. კარგად აურიეთ სანამ ბოსტნეული თანაბრად არ დაიფარება.
გააცხელეთ ზეთი:
გააცხელეთ წებოვანი ტაფა ან ტაფა საშუალო ცეცხლზე და დაამატეთ ერთი-ორი სუფრის კოვზი ზეითუნის ზეთი. ზეთი უნდა იყოს ცხელი, მაგრამ არა მოსაწევი.
შემწვარი ფრიტები:
მოასხით დაახლოებით 2 სუფრის კოვზი ცომი თითო ფაფაზე და ფრთხილად ჩაასხით ცხელ ზეთში. ოდნავ გააბრტყელეთ თითოეული ღვეზელი კოვზის ან სპატულის უკანა მხარეს, რათა ღვეზელი ჩამოყალიბდეს.
შეწვით 3-4 წუთის განმავლობაში თითო მხარეს, ან სანამ არ გახდება ოქროსფერი და ხრაშუნა. შეიძლება დაგჭირდეთ სითბოს რეგულირება, რათა თავიდან აიცილოთ წვა.
გადაწურეთ და მიირთვით:
მას შემდეგ, რაც ფრიტები ოქროსფერი და ხრაშუნა გახდება, ამოიღეთ ისინი ტაფიდან და მოათავსეთ ქაღალდის პირსახოცით დაფარულ თეფშზე, რომ ზედმეტი ზეთი დაიწუროს.
მიირთვით ცხელი თქვენი საყვარელი დიპინგის სოუსით, როგორიცაა ვეგანური იოგურტი, ტაჰინი ან ცხარე ჩატნი.
რჩევები:

დამატებითი ხრაშუნა ფრიტერებისთვის შეგიძლიათ შეწვამდე 15-20 წუთით მაცივარში შედგით ცომი.
თუ წიწაკის ფქვილი არ გაქვთ, შეგიძლიათ შეცვალოთ იგი უგლუტენო უნივერსალური ფქვილის ნაზავით, თუმცა წიწაკის ფქვილი ტკბილეულს აძლევს სასიამოვნო გემოს და ხრაშუნას.
დანამატები: თავისუფლად იყავით კრეატიული ბოსტნეულით. შეგიძლიათ დაამატოთ ტკბილი კარტოფილი, სიმინდი ან ისპანახი იმისდა მიხედვით, თუ რა გაქვთ ხელთ.
ეს ხრაშუნა ბოსტნეულის ფრიტები შესანიშნავია, როგორც საჭმელი, მადისაღმძვრელი, ან ემსახურება ახალ სალათს. ისიამოვნეთ!

სრულად წაკითხვა