გთავაზობთ უგემრიელეს რეცეპტს Crispy Vegan Zucchini Fritters-ისთვის (კორეული ცუკინის ბლინები), ასევე ცნობილი როგორც "Hobak Jeon". ეს არის ხრაშუნა გარედან, ნაზი შიგნიდან და შესანიშნავია როგორც საჭმელი ან გვერდითი კერძი. ეს ვერსია არის ვეგანური და გლუტენის გარეშე, კვერცხის ნაცვლად ჩიჩილის ფქვილს შემკვრელად იყენებს.
ხრაშუნა Vegan Zucchini Fritters (კორეული ყაბაყის ბლინები)
ინგრედიენტები:
2 საშუალო ზომის ყაბაყი (გახეხილი)
1/2 ჭიქა წიწაკის ფქვილი (ბეზანი) (ან ბრინჯის ფქვილი მსუბუქი ტექსტურისთვის)
1/4 ჭიქა ბრინჯის ფქვილი (დამატებითი სიმკვეთრისთვის, სურვილისამებრ)
2-3 ს/კ წყალი (ან როგორც საჭიროა ცომის კონსისტენციის დასარეგულირებლად)
1 ს/კ სოიოს სოუსი (ან თამარი უგლუტენოდ)
1 ს/კ სეზამის ზეთი (გემოსთვის)
1 ჩ/კ ბრინჯის ძმარი (სურვილისამებრ, მწარე გემოსთვის)
2-3 კბილი ნიორი (დაჭრილი)
1/4 ჩ/კ დაფქული შავი პილპილი
1/2 ჩ/კ მარილი (ან გემოვნებით)
1/4 ჩ/კ ხახვის ფხვნილი (სურვილისამებრ)
2-3 ს/კ სეზამის მარცვლები (წუნთისთვის, სურვილისამებრ)
2-3 ს/კ მცენარეული ზეთი (შესაწვავად)
სოუსისთვის (სურვილისამებრ, მაგრამ რეკომენდებულია):
2 ს/კ სოიოს სოუსი (ან თამარი)
1 ჩ/კ ბრინჯის ძმარი
1 ჩ/კ სეზამის ზეთი
1/2 ჩ/კ ნეკერჩხლის სიროფი (ან აგავას სიროფი)
1/2 ჩ/კ ჩილის ფანტელები (სურვილისამებრ, გაცხელებისთვის)
ინსტრუქციები:
მოამზადეთ ყაბაყი:
გახეხეთ ყაბაყი ყუთის საფეთქლის ან კვების პროცესორის გამოყენებით. გახეხილი ყაბაყი მოათავსეთ სუფთა სამზარეულოს პირსახოცში ან ტილოში და გამოწურეთ რაც შეიძლება მეტი ზედმეტი წყალი. ეს ნაბიჯი არის გადამწყვეტი, რათა თავიდან აიცილოთ ნამცხვრები სველიანი.
გააკეთეთ ცომი:
დიდ თასში შეურიეთ წიწაკის ფქვილი, ბრინჯის ფქვილი, სოიოს სოუსი, სეზამის ზეთი, ბრინჯის ძმარი, დაფქული ნიორი, შავი პილპილი, მარილი და ხახვის ფხვნილი (თუ იყენებთ).
ნელ-ნელა დაამატეთ წყალი, თითო სუფრის კოვზით, რათა ჩამოყალიბდეს სქელი ცომი, რომელიც შეინარჩუნებს ერთმანეთს, მაგრამ არც ისე ადუღდება. კონსისტენცია უნდა იყოს სქელი ბლინების ცომის მსგავსი.
შეურიეთ გახეხილი ყაბაყი და სეზამის მარცვლები (გამოყენების შემთხვევაში). აურიეთ სანამ ყაბაყი თანაბრად არ შეიწოვება ცომით.
შემწვარი ფრიტები:
გააცხელეთ წებოვანი ტაფა ან ტაფა საშუალო ცეცხლზე. დაუმატეთ ცოტაოდენი მცენარეული ზეთი (დაახლოებით 1-2 ს/კ) და აურიეთ, რომ ტაფის ქვედა ნაწილი დაიფაროს.
როგორც კი ზეთი გაცხელდება, ტაფაზე დაასხით დაახლოებით 2-3 სუფრის კოვზი ცომი, ნაზად დაჭერით პატარა ბლინების ან ფრიტის შესაქმნელად. თქვენ შეგიძლიათ გააკეთოთ ისინი უფრო დიდი ან პატარა, თქვენი უპირატესობის მიხედვით.
შეწვით 3-4 წუთის განმავლობაში თითო მხარეს, ან სანამ არ გახდება ოქროსფერი და ხრაშუნა. მოერიდეთ ტაფის გადატვირთულობას; საჭიროების შემთხვევაში მოხარშეთ ჯგუფურად.
მოხარშვის შემდეგ გადმოდგით ტაფიდან და დადგით ქაღალდის პირსახოცით დაფენილ თეფშზე, რომ ზედმეტი ზეთი დაიწუროს.
მოამზადეთ სოუსი (სურვილისამებრ):
პატარა თასში შეურიეთ სოუსის ყველა ინგრედიენტი. კარგად აურიეთ სანამ სიროფი არ დაიშლება და შეცვალეთ სუნელი გემოვნებით (შეგიძლიათ დაამატოთ ცოტა მეტი სოიოს სოუსი, ძმარი ან ჩილის ფანტელები თქვენი სურვილის მიხედვით).
მიირთვით:
მიირთვით ხრაშუნა ყაბაყის ნამცხვარი ცხლად, გვერდით წვეთოვანი სოუსით. ისინი საუკეთესოდ მიირთმევენ მაშინვე, სანამ ჯერ კიდევ ხრაშუნა არიან.
რჩევები:
გემოს ვარიაციები: ცომს შეგიძლიათ დაამატოთ წვრილად დაჭრილი მწვანე ხახვი ან მცირე რაოდენობით გახეხილი სტაფილო დამატებითი არომატისა და ტექსტურის მისაღებად.
გახადეთ ისინი ზედმეტად ხრაშუნა: თუ ფრიტი უფრო ხრაშუნა გირჩევნიათ, შეწვისას გამოიყენეთ ცოტა მეტი ზეთი და დაჭერით ფრთები ქვევით, რათა გაბრტყელდეს მომზადებისას.
ჩიჩის ფქვილი არაა? თქვენ შეგიძლიათ გამოიყენოთ უგლუტენო ფქვილი ან სიმინდის სახამებელი, როგორც წიწაკის ფქვილის შემცვლელი, მაგრამ წიწაკის ფქვილი აძლევს მათ სასიამოვნო ტექსტურას და გემოს.
ეს ხრაშუნა ვეგანური ყაბაყის ფრიტერები (კორეული სტილის ბლინები) შესანიშნავია, როგორც მსუბუქი საჭმელი ან საჭმელი, და დიპინგის სოუსი ამაღლებს მათ ტკბილ-ტკბილი პუნჩით. ისიამოვნეთ!