არუგულას პესტოს რეცეპტი - მოამზადეთ 5 წუთში

10 hours ago 3

5 წუთიანი არუგულას პესტოს რეცეპტი
ეს მარტივი და სწრაფი პესტო იდეალურია პასტისთვის, სენდვიჩებისთვის ან ბოსტნეულის გარნირისთვის. მისი მომზადება მხოლოდ რამდენიმე წუთს წაგართმევთ!

ინგრედიენტები:

2 ჭიქა ახალი არუგულა
1/4 ჭიქა ზეითუნის ზეთი
1/4 ჭიქა ნიგოზი, კედრის კაკალი ან ნუშის ფანტელები
1/4 ჭიქა პარმეზანის ყველი (დაფხვნილი)
1–2 კბილი ნიორი
1 სუფრის კოვზი ლიმონის წვენი
მარილი და პილპილი გემოვნებით
მომზადების ინსტრუქცია:

შერევა:
ბლენდერის ან კვების პროცესორის თასში მოათავსეთ არუგულა, ნიგოზი (ან სხვა კაკალი), ნიორი და პარმეზანი.
ზეთის დამატება:
დაასხით ზეითუნის ზეთი ნელ-ნელა, თანაბრად, სანამ ყველაფერი არ შეერევა ერთგვაროვან მასად.
ლიმონი და შეზავება:
დაამატეთ ლიმონის წვენი, მარილი და პილპილი. კვლავ გადაურიეთ, რომ გემო მთლიანად შეერწყას.
ტექსტურის რეგულირება:
თუ პესტო ძალიან სქელია, დაამატეთ ცოტა მეტი ზეითუნის ზეთი ან 1–2 სუფრის კოვზი წყალი, სანამ სასურველ ტექსტურას მიიღებთ.
სერვირება:
გამოიყენეთ პესტო მაშინვე პასტაზე, პურზე ან გარნირად.
რჩევა:
თუ პესტოს მეტი ხნით შენახვა გსურთ, მოათავსეთ მინის კონტეინერში და ზემოდან დაამატეთ ცოტა ზეითუნის ზეთი, რომ არ გაშრეს. მაცივარში ის ინახება 5–7 დღემდე.

სრულად წაკითხვა