ვეგანური შოკოლადის ნამცხვარი კარამელით, რომელსაც არ სჭირდება ცხობა

2 weeks ago 7

აქ არის უგემრიელესი რეცეპტი ვეგანური შოკოლადის ტორტის კარამელით, რომელიც ადვილად მზადდება და იდეალურია ნებისმიერი შემთხვევისთვის:

ინგრედიენტები:
შოკოლადის ტორტის ბაზისთვის:

1 1/2 ჭიქა ფინიკი, ამოღებული
1 ჭიქა ნუში (ან ნებისმიერი თხილი)
1/2 ჭიქა უშაქრო კაკაოს ფხვნილი
1/4 ჩაის კოვზი მარილი
1/4 ჩაის კოვზი ვანილის ექსტრაქტი
1-2 სუფრის კოვზი წყალი (საჭიროების შემთხვევაში)
კარამელისთვის:

1/2 ჭიქა მეჯულის ფინიკი (კორპუსით)
1/4 ჭიქა ქოქოსის რძე (ან ნებისმიერი მცენარეული რძე)
2 სუფრის კოვზი ნეკერჩხლის სიროფი ან აგავას სიროფი
1 ჩაის კოვზი ვანილის ექსტრაქტი
მწიკვი ზღვის მარილი
შოკოლადის განაშის ტოპინგისთვის:

1/2 ჭიქა შოკოლადის ჩიფსები რძის გარეშე (ან დაჭრილი შოკოლადი)
2 სუფრის კოვზი ქოქოსის ზეთი
ინსტრუქციები:
1. მოამზადეთ შოკოლადის ნამცხვრის საფუძველი:

კვების პროცესორში შეურიეთ ფინიკი, ნუში, კაკაოს ფხვნილი, მარილი და ვანილის ექსტრაქტი.
პულსეთ მანამ, სანამ ყველაფერი კარგად არ გაერთიანდება და ნარევი ერთმანეთში შეწებებას დაიწყებს. თუ ძალიან მშრალია, დაუმატეთ 1-2 სუფრის კოვზი წყალი თითო-თითო, სანამ ცომის კონსისტენციას არ მიაღწევს.
ნაზავი მყარად დაჭერით 9 დიუმიანი მრგვალი ნამცხვრის ფორმაში ან ზამბარის ფორმის ძირში. გამოიყენეთ კოვზის უკანა მხარე, რომ გაასწოროთ და შექმნათ თანაბარი ფენა. ტაფა შედგით საყინულეში, რათა კარამელის მომზადებამდე გაიყინოს.
2. გააკეთე კარამელი:

კვების პროცესორში აურიეთ მეჯულის ფინიკი, ქოქოსის რძე, ნეკერჩხლის სიროფი, ვანილის ექსტრაქტი და ზღვის მარილი, სანამ გლუვი და კრემისებრი გახდება. შეიძლება დაგჭირდეთ თასის გვერდები რამდენჯერმე გადაფხეკით.
კარამელი მოასხით შოკოლადის ნამცხვრის ფუძეს და თანაბრად გაანაწილეთ სპატულით.
ნამცხვარი კვლავ შედგით საყინულეში მინიმუმ 30 წუთით, რომ კარამელის ფენა გაიყინოს.
3. გააკეთეთ შოკოლადის განაში:

პატარა ქვაბში დაბალ ცეცხლზე გაადნეთ შოკოლადის ჩიფსები და ქოქოსის ზეთი, დროდადრო ურიეთ, სანამ გლუვი და პრიალა გახდება.
განაში ოდნავ გაცივდეს, სანამ კარამელის ფენას გადაუსვით. გამოიყენეთ სპატული, რომ თანაბრად გაანაწილოთ.
4. გაცივება:

ნამცხვარი შედგით საყინულეში კიდევ 1-2 საათით (ან სანამ გამაგრდება). ეს ხელს უწყობს ფენების გამკვრივებას და ნამცხვრის დაჭრას უფრო მარტივს ხდის.
5. მიირთვით:

მას შემდეგ, რაც ნამცხვარი დადნება და გამაგრდება, გამოიღეთ საყინულედან და გააჩერეთ ოთახის ტემპერატურაზე დაახლოებით 5-10 წუთით, სანამ დაჭერით.
სურვილისამებრ: ზემოდან მოაყარეთ დაქუცმაცებული თხილი, ქოქოსის ფანტელები ან დაასხით ზღვის მარილი დამატებითი არომატისთვის.
ისიამოვნეთ თქვენი მდიდარი და დეკადენტური Vegan No-Bake შოკოლადის ტორტი კარამელით! ეს ნამცხვარი შესანიშნავია განსაკუთრებული შემთხვევებისთვის ან უბრალოდ ტკბილი, დანაშაულის გარეშე დესერტით.

სრულად წაკითხვა