როგორ მოვამზადოთ გრანოლას კარაქი

1 week ago 4

გრანოლას კარაქის დამზადება თხილის კარაქის გემრიელი და მკვებავი ალტერნატივაა. ის აერთიანებს გრანოლას ხრაშუნას და კრემისებრ ტექსტურას. აქ არის მარტივი რეცეპტი საკუთარი ხელნაკეთი გრანოლას კარაქის მოსამზადებლად:

ინგრედიენტები:
2 ჭიქა გრანოლა (მაღაზიაში ნაყიდი ან ხელნაკეთი)
2 სუფრის კოვზი ქოქოსის ზეთი (ან ნებისმიერი ნეიტრალური ზეთი, როგორიცაა მზესუმზირა ან კანოლა)
1 სუფრის კოვზი ნეკერჩხლის სიროფი ან თაფლი (სურვილისამებრ, სიტკბოსათვის)
1/4 ჩაის კოვზი ვანილის ექსტრაქტი (სურვილისამებრ, არომატისთვის)
მწიკვი მარილი (სურვილისამებრ, სიტკბოს დასაბალანსებლად და გემოს გასაუმჯობესებლად)
ინსტრუქციები:
1. მოამზადეთ გრანოლა:

თუ ხელნაკეთ გრანოლას იყენებთ, ჯერ გამოაცხვეთ, თუ ჯერ არ გიყენიათ. შერევამდე დარწმუნდით, რომ იგი მთლიანად გაცივებულია.
თუ იყენებთ მაღაზიაში შეძენილ გრანოლას, შეგიძლიათ გამოტოვოთ ეს ნაბიჯი, მაგრამ შეეცადეთ გამოიყენოთ ის, ზედმეტი შაქრის ან კონსერვანტების გარეშე, უფრო ჯანსაღი ვარიანტისთვის.
2. დააბლენდერეთ გრანოლა:

გრანოლა მოათავსეთ კვების პროცესორში ან მაღალსიჩქარიან ბლენდერში. პულსი რამდენჯერმე, რომ დაშალოთ იგი პატარა ნაჭრებად.
რამდენიმე პულსის შემდეგ დაიწყეთ განუწყვეტლივ შერევა. თავდაპირველად შეამჩნევთ, რომ გრანოლა იშლება ფხვნილ ნარევში. იყავით მომთმენი - ამას შეიძლება დასჭირდეს დაახლოებით 5-10 წუთი, რაც დამოკიდებულია თქვენი აპარატის სიმძლავრეზე.
3. დაამატეთ ზეთი და დამატკბობლები:

მას შემდეგ, რაც გრანოლა მიაღწევს ფხვნილის კონსისტენციას, დაიწყეთ ქოქოსის ზეთის (ან სხვა ზეთის) ნელ-ნელა დამატება, და განაგრძეთ შერევა.
დაამატეთ ნეკერჩხლის სიროფი ან თაფლი (თუ იყენებთ) ნარევის დასატკბობად. ამ ეტაპზე დამატებითი არომატისთვის შეგიძლიათ დაამატოთ ვანილის ექსტრაქტი და ცოტა მარილი.
გააგრძელეთ შერევა, სანამ ნარევი გლუვი და კრემისებრი გახდება. შეიძლება დაგჭირდეთ კვების პროცესორის გვერდები რამდენჯერმე გადაფხეკით, რათა ყველაფერი თანაბრად აირეოდეს.
4. დაარეგულირეთ თანმიმდევრულობა:

თუ გრანოლას კარაქი ძალიან სქელია, დაამატეთ ცოტა მეტი ზეთი (ან წყალი) სასურველი კონსისტენციის მისაღწევად. კვლავ აურიეთ, სანამ არ გახდება გლუვი და გასავრცელებელი.
5. შეინახეთ გრანოლას კარაქი:

გრანოლას კარაქი გადაიტანეთ სუფთა, ჰერმეტულ ქილაში ან კონტეინერში. შეინახეთ მაცივარში 2-3 კვირამდე. გაციებისას კარაქი შეიძლება ოდნავ გამკვრივდეს, მაგრამ გამოყენებამდე შეგიძლიათ ოთახის ტემპერატურამდე მიიყვანოთ.
რჩევები:
გრანოლას კარაქის მორგება: შეგიძლიათ აურიოთ სხვა ინგრედიენტები, როგორიცაა დარიჩინი, კაკაოს ფხვნილი ან დაფქული სელის თესლი დამატებითი არომატისთვის ან კვებისთვის.
ხრაშუნა ვერსია: თუ მოგწონთ თქვენი გრანოლის კარაქი ოდნავ ხრაშუნა, შეინახეთ მცირე რაოდენობით გრანოლა და აურიეთ კარაქის მომზადების შემდეგ. ეს გაძლევთ დამატებით ტექსტურას და გრანოლას ნაკბენს.
გრანოლას არჩევანი: თუ თქვენ ამზადებთ ხელნაკეთ გრანოლას, თავისუფლად ჩაატარეთ ექსპერიმენტი სხვადასხვა არომატით და ინგრედიენტებით, როგორიცაა თხილის, თესლის, ჩირის ან სანელებლების დამატება, როგორიცაა დარიჩინი ან კარდამონი. გრანოლას არომატი გადავა გრანოლის კარაქამდე.
მიირთვით თქვენი გრანოლას კარაქი სადღეგრძელოზე, სმუზიში, ხილის დასალევად ან უბრალოდ კოვზით!

სრულად წაკითხვა