ხინკალში ერთ-ერთი ყველაზე მნიშვნელოვანი მისი ცომია. ცომი შეკრული, რბილი და პრიალა უნდა იყოს.
იმისთვის, რომ თქვენი ხინკლის ცომი იდეალური გამოვიდეს უნდა მიჰყვეთ ამ რეცეპტს:
Ნაბიჯი 1
ფქვილი მოათავსეთ დიდ თასში და დადგით თასი ნესტიან სამზარეულოს პირსახოცზე, რათა არ ჩამოცურდეს. დაუმატეთ ცხელი წყალი და ნელნელა კიდევ უმატეთ, ურიეთ კოვზით ან ჩანგლით. მანამ მოურიეთ, სანამ მთელი ფქვილი არ დარბილდება და მასა არ გახდება სქელი. გააჩერეთ, სანამ საკმარისად გაცივდება, 2-5 წუთი.
ნაბიჯი 2
გამოიყენეთ ხელები, რომ შეკრათ ცომი და მოზილეთ კარგად. გადაიტანეთ სამუშაო ზედაპირზე და მოზილეთ ვიდრე ოდნავ ელასტიური არ გახდება, 5-10 წუთის განმავლობაში. ცომი უნდა იყოს წებოვანი, მაგრამ არა წებოვანი და არ გამოიყურება სრულიად გლუვი. თუ ზედაპირს ეწებება, სამუშაო ზედაპირს მსუბუქად მოაყარეთ ფქვილი და განაგრძეთ ზელვა. გააკეთეთ ცომი ბურთულად და თავისუფლად გადააფარეთ სუფთა ნესტიანი სამზარეულოს პირსახოცი. გააჩერეთ მინიმუმ 30 წუთი ან 1 საათამდე.
ნაბიჯი 3
გაყავით ცომი შუაზე. გააბრტყელეთ ერთი ცალი 1/16 ინჩის სისქემდე. არ უნდა დაგჭირდეთ ზედაპირის ფქვილის მოყრა გადახვევისას, მაგრამ თუ ცომი წებოვანია, ცოტა ფქვილი მოაყარეთ. მას შემდეგ, რაც ცომი საკმარისად თხელი გახდება, აიღეთ იგი ზედაპირიდან, მსუბუქად მოაყარეთ ფქვილი. ამოჭერით 3½ დიუმიანი წრეები ერთმანეთთან რაც შეიძლება ახლოს, რომ ბევრი ცომი არ დეგეკარგოთ.
ასე თქვენ მიიღებთ საუკეთესო ცომს ხინკლისთვის, რომელიც არ დაიშლება, არ გასკდება და იქნება უგემრიელესი!