აქ არის სუპერ მარტივი და გემრიელი შიგთავსი სოკოს რეცეპტი, რომელიც შესანიშნავია მადის ან სწრაფი საჭმლისთვის:
ინგრედიენტები
12 დიდი ღილაკი ან კრემინი სოკო
3 სუფრის კოვზი ზეითუნის ზეთი (გაყოფილი)
1/2 ჭიქა პურის ნამსხვრევები (პანკო ან ჩვეულებრივი)
1/4 ჭიქა გახეხილი ყველი პარმეზანი
2 კბილი ნიორი, დაჭრილი
1 სუფრის კოვზი ახალი ოხრახუში, დაჭრილი (ან 1 ჩაის კოვზი ხმელი ოხრახუში)
მარილი და პილპილი, გემოვნებით
სურვილისამებრ: 1/4 ჩაის კოვზი წითელი წიწაკის ფანტელები ცოტა გაცხელებისთვის
ინსტრუქციები
წინასწარ გააცხელეთ ღუმელი 375°F (190°C) ტემპერატურაზე.
გაწმინდეთ სოკო ნესტიანი ქაღალდის პირსახოცით და ამოიღეთ ღეროები. (თუ გსურთ დაჭერით ღეროები განზე გადადეთ და დაამატეთ შიგთავსში დამატებითი არომატისთვის!)
სოკოს თავსახურებს მსუბუქად წაუსვით 1 სუფრის კოვზი ზეითუნის ზეთი და მოათავსეთ საცხობ ფირფიტაზე, ღეროს მხრიდან ზემოთ.
გააცხელეთ 1 სუფრის კოვზი ზეითუნის ზეთი პატარა ტაფაზე საშუალო ცეცხლზე.
თუ სოკოს ღეროებს იყენებთ, წვრილად დაჭერით და შეწვით ზეთში, სანამ არ დარბილდება (დაახლოებით 2 წუთი).
დაუმატეთ ნიორი და მოშუშეთ 30 წამის განმავლობაში სურნელამდე.
გადმოდგით ცეცხლიდან და მოშუშულ ნარევს აურიეთ პურის ნატეხი, ყველი პარმეზანი, ოხრახუში, მარილი, პილპილი და წითელი წიწაკის ფანტელები (თუ იყენებთ). დაამატეთ დარჩენილი სუფრის კოვზი ზეითუნის ზეთი, რომ შიგთავსი ოდნავ დატენიანდეს.
ჩაასხით შიგთავსი სოკოს თითოეულ თავსახურში, ნაზად დაჭერით, რომ დაიმაგროს.
ზემოდან მოაყარეთ ცოტა მეტი პარმეზანი ოქროსფერი ფერის მისაღებად.
გამოაცხვეთ წინასწარ გახურებულ ღუმელში 15-20 წუთის განმავლობაში, ან სანამ სოკო არ გახდება რბილი და ზემოდან არ გახდება ოქროსფერი.
სუფრაზე მიტანის წინ ოდნავ გაცივდეს.
მიირთვით
მიირთვით თბილად, როგორც წვეულების მადის აღმძვრელი, საჭმელი ან თუნდაც გვერდითი კერძი. ეს შიგთავსი სოკო თავისთავად სურნელოვანია, მაგრამ დამატებითი გემრიელობისთვის შეგიძლიათ შეაერთოთ ისინი სოუსით, როგორიცაა მარინარა ან ნიორი აიოლი.