3 საოცარი რეცეპტი ბოლოკისგან

1 month ago 22

ბოლოკი მრავალმხრივია და შეუძლია ხრაშუნა, წიწაკის ნაკბენის დამატება სხვადასხვა კერძს. აქ არის სამი საოცარი რადიშის რეცეპტი, რომელიც ხაზს უსვამს მათ უნიკალურ გემოს:

1. ბოლოკი და კიტრის სალათი
ინგრედიენტები:

1 კონა ბოლოკი, თხლად დაჭრილი
1 კიტრი გაფცქვნილი და დაჭრილი
1/4 წითელი ხახვი, წვრილად დაჭრილი
2 სუფრის კოვზი ახალი კამა ან ოხრახუში, დაჭრილი
2 სუფრის კოვზი ზეითუნის ზეთი
1 სუფრის კოვზი თეთრი ღვინის ძმარი ან ლიმონის წვენი
მარილი და პილპილი გემოვნებით
ინსტრუქციები:

შეუთავსეთ ბოსტნეული: დიდ თასში შეურიეთ ბოლოკი, კიტრი და წითელი ხახვი.
მოამზადეთ სოუსი: პატარა თასში აურიეთ ზეითუნის ზეთი, ძმარი (ან ლიმონის წვენი), მარილი და პილპილი.
მოაყარეთ და მიირთვით: მოაყარეთ დრესინგი ბოსტნეულის ნარევს და გადააფარეთ. მოაყარეთ ახალი კამა ან ოხრახუში. მიირთვით დაუყოვნებლივ ან გააცივეთ 30 წუთის განმავლობაში, რათა გემოები შეერწყას.

2. შემწვარი ბოლოკი
ინგრედიენტები:

1 კონა ბოლოკი, გათლილი და განახევრებული
2 სუფრის კოვზი ზეითუნის ზეთი
1 ჩაის კოვზი ხმელი თიამი (ან ახალი თიამი)
1/2 ჩაის კოვზი ნივრის ფხვნილი
მარილი და პილპილი გემოვნებით
ინსტრუქციები:

წინასწარ გააცხელეთ ღუმელი: გააცხელეთ ღუმელი 425°F-მდე (220°C).
მოამზადეთ ბოლოკი: დიდ თასში ჩაყარეთ ბოლოკი ზეითუნის ზეთით, თივის ხახვი, ნივრის ფხვნილი, მარილი და პილპილი.
შემწვარი: ბოლოკი ერთ ფენად გაანაწილეთ საცხობ ფირფიტაზე. გამოაცხვეთ 20-25 წუთის განმავლობაში, ან სანამ არ გახდება რბილი და ოდნავ კარამელიზებული, ნახევრად აურიეთ.
მიირთვით: მიირთვით თბილი, როგორც გვერდითი კერძი ან სალათების ტოპინგი.

3. ცხარე ბოლოკის რელიში
ინგრედიენტები:

1 კონა ბოლოკი, წვრილად დაჭრილი
1 პატარა ხალაპენო ან სერანო წიწაკა, წვრილად დაჭრილი (თესლები ამოღებულია ნაკლები სითბოსთვის)
1/4 წითელი ხახვი, წვრილად დაჭრილი
2 სუფრის კოვზი ახალი კილანტრო, დაჭრილი
1 სუფრის კოვზი ლაიმის წვენი
1 სუფრის კოვზი ზეითუნის ზეთი
მარილი გემოვნებით
ინსტრუქციები:

შეურიეთ ინგრედიენტები: საშუალო ზომის თასში შეურიეთ კუბიკებად დაჭრილი ბოლოკი, ხალაპენო, წითელი ხახვი და კილანტრო.
ჩაცმა: დაასხით ლაიმის წვენი და ზეითუნის ზეთი. ურიეთ რომ გაერთიანდეს.
სეზონი: დაამატეთ მარილი გემოვნებით და კარგად აურიეთ.
გააცივეთ და მიირთვით: გააჩერეთ კერძი 15 წუთის განმავლობაში, რათა გემოები გაერთიანდეს. მიირთვით როგორც ტოპინგი ტაკოს, შემწვარი ხორცისთვის ან როგორც გემრიელი გვერდითი კერძი.
ეს რეცეპტები ხაზს უსვამს რადიშს სხვადასხვა გზით, გამაგრილებელი სალათებიდან დაწყებული, გულახდილი შემწვარი მხარეებით და ტკბილი გემებით. ისიამოვნეთ ამ რადიშ კერძებით ექსპერიმენტებით!

სრულად წაკითხვა