5 წუთში მოსამზადებელი კორეული კიტრის სალათი

1 month ago 7

ეს 5 წუთიანი კორეული კიტრის სალათი (ცნობილი, როგორც Oi Muchim) არის მსუბუქი, ხრაშუნა და არომატული გვერდითი კერძი, რომელიც შესანიშნავია როგორც სწრაფი მადის ან ნებისმიერი კერძისთვის. ეს არის ახალი, მჟავე და მხოლოდ პიკანტური რაოდენობით, რაც მას ადვილად და გამაგრილებელ დანამატად აქცევს თქვენს სუფრას.

5-წუთიანი კორეული კიტრის სალათი (Oi Muchim)
ინგრედიენტები:

2 საშუალო კიტრი (სასურველია სპარსული ან ინგლისური კიტრი)
1 სუფრის კოვზი ზღვის მარილი
1 სუფრის კოვზი ბრინჯის ძმარი (ან თეთრი ძმარი)
1 სუფრის კოვზი სეზამის ზეთი
1 ჩაის კოვზი შაქარი (სურვილისამებრ, ტკბილეულისთვის)
1/2 ჩაის კოვზი კორეული წითელი წიწაკის ფანტელები (გოჩუგარუ) ან ჩვეულებრივი ჩილის ფანტელები (მორგება გემოვნებით)
1 სუფრის კოვზი დაფქული ნიორი (სურვილისამებრ, დამატებითი არომატისთვის)
1 სუფრის კოვზი მოხალული სეზამის თესლი
2 სუფრის კოვზი დაჭრილი მწვანე ხახვი (ხახვი)
1 ჩაის კოვზი სოიოს სოუსი (სურვილისამებრ, დამატებული უმამისთვის)
ინსტრუქციები:

მოამზადეთ კიტრი:
კიტრი კარგად გარეცხეთ. დაჭერით ისინი თხელ წრეებად, დაახლოებით 1/8 ინჩის სისქით. თქვენ ასევე შეგიძლიათ დაჭრათ ისინი ნახევარმთვარეებად ან მეოთხედებად, თუ სხვა ფორმას ანიჭებთ უპირატესობას.
მარილი კიტრი:
დაჭრილი კიტრი მოათავსეთ თასში და მოაყარეთ ზღვის მარილი. აურიეთ, რომ თანაბრად დაიფაროს და გააჩერეთ დაახლოებით 5 წუთი. ეს ნაბიჯი გამოაქვს კიტრიდან ზედმეტ წყალს, რაც სალათს უფრო არომატულ და ხრაშუნას ხდის.
ჩამოიბანეთ და გადაწურეთ:
5 წუთის შემდეგ კიტრი გამოყოფს სითხეს. ჩამოიბანეთ ისინი ცივი წყლის ქვეშ, რომ ზედმეტი მარილი მოიხსნას. საფუძვლიანად გადაწურეთ ისინი საწურში ან გააშრეთ ქაღალდის პირსახოცებით, რომ რაც შეიძლება მეტი ტენიანობა მოიცილოთ.
დაასხით კიტრი:
იმავე თასში დაამატეთ ბრინჯის ძმარი, სეზამის ზეთი, შაქარი (თუ იყენებთ), გოჩუგარუ (კორეული ჩილის ფანტელები) და სოიოს სოუსი (თუ იყენებთ). ნაზად აურიეთ ყველაფერი ერთმანეთში, რომ გაერთიანდეს.
დაამატეთ გარნირები:
სალათს დაუმატეთ დაჭრილი მწვანე ხახვი და მოხალული სეზამის მარცვლები და ბოლო ნაზი აურიეთ.

მიირთვით:
მიირთვით დაუყოვნებლივ, როგორც გამაგრილებელი გვერდითი კერძი, ან შედგით მაცივარში 15-30 წუთის განმავლობაში, რათა გემოები ერთმანეთს შეერწყას. სალათი შეიძლება მიირთვათ გაცივებული ან ოთახის ტემპერატურაზე.

რჩევები:
კიტრი: თუ თქვენ იყენებთ ჩვეულებრივ კიტრს, შეიძლება დაგჭირდეთ მათი კანი და ამოიღოთ თესლი, რათა თავიდან აიცილოთ სიმწარე.
სანელებლების რეგულირება: შეგიძლიათ გოჩუგარუ (კორეული ჩილის ფანტელები) შეცვალოთ თქვენი სანელებლების უპირატესობის მიხედვით. დაიწყეთ ნაკლებით, თუ უფრო რბილ გემოს გირჩევნიათ.
მოამზადეთ წინასწარ: ეს სალათი შეგიძლიათ წინასწარ მოამზადოთ და შეინახოთ მაცივარში 1-2 დღის განმავლობაში. რაც უფრო დიდხანს დნება, გემო უმჯობესდება, ასე რომ წინასწარ მოამზადეთ იგი!
ვეგანური ვარიანტი: რეცეპტი ბუნებრივად ვეგანურია, მაგრამ თუ არ იყენებთ სოიოს სოუსს, უბრალოდ გადაამოწმეთ თქვენი სეზამის ზეთი ნებისმიერი დამატებული არავეგანური ინგრედიენტისთვის.

სრულად წაკითხვა