კორეული შემწვარი ქათმის რეცეპტი - საოცარი აზიური გემოების თამაში

1 week ago 2

კორეული შემწვარი ქათამი (ასევე ცნობილია როგორც "KFC") ცნობილია თავისი ულტრა ხრაშუნა ტექსტურით, არომატული საფარით და დაუძლეველი ტკბილი და ცხარე სოუსით. ხელმოწერის მიღწევის გასაღები არის ორმაგი შეწვის ტექნიკა, რომელიც ქმნის სუპერ ხრაშუნა ექსტერიერს, ხოლო შიგნით წვნიანს და ნაზს ინარჩუნებს. გთავაზობთ ამ უგემრიელესი შემწვარი ქათმის სახლში მომზადების რეცეპტს!

კორეული შემწვარი ქათმის რეცეპტი
ინგრედიენტები:

ქათმის მარინადისთვის:
2 ფუნტი ქათმის ფრთები ან დრამიტები (ან ქათმის ნაჭრები თქვენი არჩევანით)
1/2 ჭიქა რძე (ან ჩვეულებრივი რძე)
1 სუფრის კოვზი გახეხილი ნიორი (დაახლოებით 2-3 კბილი ნიორი)
1 სუფრის კოვზი გახეხილი ჯანჯაფილი
1 სუფრის კოვზი სოიოს სოუსი
1 ჩაის კოვზი სეზამის ზეთი
1/4 ჩაის კოვზი შავი პილპილი
საფარისთვის:
1 ჭიქა უნივერსალური ფქვილი
1/4 ჭიქა სიმინდის სახამებელი (დამატებითი ხრაშუნისთვის)
1/4 ჩაის კოვზი გამაფხვიერებელი (სურვილისამებრ, სიმსუბუქისთვის)
1/2 ჩაის კოვზი მარილი
1/2 ჩაის კოვზი შავი პილპილი
1/4 ჩაის კოვზი ნივრის ფხვნილი (სურვილისამებრ)
სოუსისთვის:
2 სუფრის კოვზი გოჩუჯანგი (კორეული ჩილის პასტა)
2 სუფრის კოვზი სოიოს სოუსი
2 სუფრის კოვზი თაფლი (ან სიმინდის სიროფი)
2 სუფრის კოვზი ბრინჯის ძმარი (ან ვაშლის სიდრი ძმარი)
1 სუფრის კოვზი სეზამის ზეთი
1 სუფრის კოვზი ყავისფერი შაქარი
1 სუფრის კოვზი დაფქული ნიორი
1 სუფრის კოვზი გახეხილი კოჭა
1 ჩაის კოვზი მოხალული სეზამის თესლი (სურვილისამებრ, დეკორაციისთვის)
დაჭრილი მწვანე ხახვი (სურვილისამებრ, დეკორაციისთვის)
შესაწვავად:
მცენარეული ზეთი (ან კანოლის ზეთი) ღრმა შეწვისთვის
ინსტრუქციები:
1. ქათმის მარინირება:

დიდ თასში შეურიეთ რძე, ნიორი, კოჭა, სოიოს სოუსი, სეზამის ზეთი და შავი პილპილი. ათქვიფეთ მარინადის შესაქმნელად.
ქათმის ნაჭრები დაუმატეთ მარინადს და გადააფარეთ. დააფარეთ და შედგით მაცივარში მინიმუმ 1 საათით (ან ღამით უფრო ღრმა არომატისთვის).
2. მოამზადეთ საფარი:

ცალკე თასში აურიეთ ფქვილი, სიმინდის სახამებელი, გამაფხვიერებელი (თუ იყენებთ), მარილი, პილპილი და ნივრის ფხვნილი.
მარინარების შემდეგ ქათამი ამოიღეთ მარინადიდან, ზედმეტი სითხე ჩამოიწუროს, შემდეგ ჩაყარეთ ქათმის ნაჭრები ფქვილის ნარევში. დარწმუნდით, რომ თითოეული ნაჭერი კარგად არის დაფარული.
3. ორმაგი შეწვა (დამატებითი ხრაშუნისთვის):

გააცხელეთ მცენარეული ზეთი ღრმა ქვაბში ან ვოკში საშუალო და მაღალ ცეცხლზე. თქვენ დაგჭირდებათ საკმარისი ზეთი ქათმის ნაჭრების ჩაძირვისთვის.
პირველი შეწვა: როგორც კი ზეთი მიაღწევს დაახლოებით 350°F (175°C), ფრთხილად ჩაასხით ქათმის ნაჭრები ცხელ ზეთში, სათითაოდ. შეწვით ნაწილებად (არ გადააჭარბოთ) დაახლოებით 6-7 წუთის განმავლობაში, სანამ არ გახდება ოქროსფერი. ამოიღეთ ზეთიდან და გადაწურეთ მავთულის თაროზე ან ქაღალდის პირსახოცებზე.
დაასვენეთ ქათამი: გააჩერეთ ქათამი დაახლოებით 5 წუთით, სანამ მეორედ შეწვით, რომ ხრაშუნა იყოს.
მეორე შეწვა: გააცხელეთ ზეთი 350°F-მდე (175°C) და შეწვით ქათამი კიდევ 2-3 წუთის განმავლობაში, სანამ არ გახდება ხრაშუნა. ამოიღეთ და გადაწურეთ.
4. გააკეთე სოუსი:

პატარა ქვაბში საშუალო ცეცხლზე შეურიეთ გოჩუჯანგი, სოიოს სოუსი, თაფლი, ბრინჯის ძმარი, სეზამის ზეთი, ყავისფერი შაქარი, ნიორი და კოჭა.
აურიეთ რომ გაერთიანდეს და მიიყვანეთ ადუღებამდე. სოუსი მოხარშეთ დაახლოებით 3-4 წუთის განმავლობაში, დროდადრო ურიეთ სანამ ოდნავ შესქელდება.
გასინჯეთ და საჭიროების შემთხვევაში შეცვალეთ სუნელი - დაამატეთ მეტი თაფლი სიტკბოსთვის, ძმარი ტანგისთვის ან გოჩუჯანგი მეტი სითბოსთვის.
5. ჩაყარეთ ქათამი სოუსში:

როგორც კი ქათამი ორმაგად შემწვარი და ხრაშუნა გახდება, ქათმის ნაჭრები გადაიტანეთ დიდ თასში. დაასხით სოუსი ქათამს და ნაზად გადაავლეთ, რომ ქათამი შეფუთოს წებოვან, არომატულ სოუსში. ფრთხილად იყავით, რომ არ გატეხოთ ხრაშუნა საფარი.
6. მიირთვით:

დაფქული ქათამი გადაიტანეთ კერძზე. სურვილისამებრ, მორთეთ მოხალული სეზამის მარცვლებით და დაჭრილი მწვანე ხახვით ახალი ხრაშუნისთვის.
მიირთვით დაუყოვნებლივ ორთქლზე მოხარშულ ბრინჯთან, მწნილ ბოლოკთან ან თქვენს საყვარელ გვერდით კერძებთან ერთად.
რჩევები იდეალური კორეული შემწვარი ქათმის შესახებ:
ორმაგი შეწვა: ზედმეტი ხრაშუნა ქათმის საიდუმლო არის ორმაგი შეწვა. პირველი შემწვარი ქათამს ამზადებს, ხოლო მეორე შემწვარი აძლევს მას საფირმო სიხრაშუნეს. თუ ამ ნაბიჯს გამოტოვებთ, ქათამი არც ისე ხრაშუნა იქნება.

Gochujang: ეს ​​ფერმენტირებული ჩილის პასტა აუცილებელია კორეული შემწვარი ქათმის უნიკალური არომატისთვის. ის მატებს სოუსს სიღრმეს, სანელებელს და ოდნავ ტკბილ ნოტს. თუ ვერ იპოვნეთ, შეგიძლიათ ჩაანაცვლოთ ჩვეულებრივი ჩილის პასტისა და ცოტა თაფლის კომბინაციით, თუმცა გემო არ იქნება იდენტური.

შეწვით პარტიებში: არ გადატვირთოთ ტაფა. ქათმის ნაწილებად შეწვა უზრუნველყოფს, რომ ზეთის ტემპერატურა ძალიან არ დაეცემა, რამაც შეიძლება გამოიწვიოს ცხიმიანი ქათამი.

დაასვენეთ შეწვის შემდეგ: ქათმის დასვენება პირველი შეწვის შემდეგ ხელს უწყობს მისი ხრაშუნის შენარჩუნებას მეორე შეწვის შემდეგ.
მიირთვით თქვენი ხრაშუნა, ტკბილი და ცხარე კორეული შემწვარი ქათამი! ის აუცილებლად იქნება თქვენი შემდეგი სადილისთვის ან შეკრებისთვის.

სრულად წაკითხვა