ლეოპარდის პრინტის შოკოლადის პური

3 days ago 3

ლეოპარდის პრინტის შოკოლადის პური არის სახალისო და კრეატიული გზა პურის კლასიკური რეცეპტის გასაუმჯობესებლად თამამი დიზაინით. "ლეოპარდის პრინტის" ეფექტი მოდის შოკოლადის ცომის ჩვეულებრივი პურის ცომის მორევისგან, რაც ქმნის ვიზუალურად გასაოცარ ნიმუშს მასში დაჭრისას.

აი, როგორ გააკეთოთ ეს ლამაზი და გემრიელი შოკოლადის პური ლეოპარდის პრინტის ეფექტით:

ლეოპარდის პრინტი შოკოლადის პურის რეცეპტი
ინგრედიენტები:

ცომისთვის:

2 1/4 ჭიქა უნივერსალური ფქვილი
1/4 ჭიქა შაქარი
1 ჩ/კ მარილი
2 1/4 ჩ/კ (1 პაკეტი) აქტიური მშრალი საფუარი
1/2 ჭიქა თბილი წყალი (110°F ან 45°C)
1/2 ჭიქა მცენარეული რძე (ნუში, შვრია ან სოიო)
2 ს/კ ვეგანური კარაქი ან ზეთი
1/2 ჩ/კ ვანილის ექსტრაქტი
1 ს/კ დაფქული სელის თესლი (სურვილისამებრ, კვერცხის გარეშე)
1/4 ჭიქა თბილი წყალი (სელის თესლისთვის, თუ იყენებთ)
შოკოლადის ცომისთვის (ლეოპარდის პრინტის ნაწილი):

1/4 ჭიქა კაკაოს ფხვნილი (უშაქრო)
1/4 ჭიქა შაქარი (ან სასურველი დამატკბობელი)
2 ს/კ მცენარეული რძე (ნებისმიერი არარძის რძე)
1/4 ჩ/კ ვანილის ექსტრაქტი
1/2 ჩ/კ ქოქოსის ზეთი ან ვეგანური კარაქი (მდნარი)
პურის შევსებისა და დეკორაციისთვის:

ვეგანური შოკოლადის ჩიფსები (სურვილისამებრ, დამატებითი შოკოლადის ნაჭრებისთვის)
ინსტრუქციები:

1. მოამზადეთ ცომი:
გაააქტიურეთ საფუარი: პატარა თასში შეურიეთ თბილი წყალი (1/2 ჭიქა) და შაქარი. საფუარი დაასხით წყალზე და ნაზად აურიეთ. გააჩერეთ დაახლოებით 5-10 წუთი, სანამ არ გახდება ქაფიანი.
შეურიეთ მშრალი ინგრედიენტები: დიდ თასში აურიეთ ფქვილი და მარილი. თუ სელის თესლს იყენებთ, შეურიეთ 1/4 ჭიქა თბილ წყალს და გააჩერეთ რამდენიმე წუთის განმავლობაში, რათა მიიღოთ გელის მსგავსი კონსისტენცია. ეს ნაბიჯი არჩევითია, მაგრამ ის დაგეხმარებათ ცომის შეკვრაში, თუ თავს არიდებთ კვერცხებს.
შეუთავსეთ სველი ინგრედიენტები: მშრალ ინგრედიენტებს დაამატეთ საფუარის ნარევი, მცენარეული რძე, ვეგანური კარაქი და ვანილის ექსტრაქტი. აურიეთ სანამ ცომი ერთიანობას არ დაიწყებს.
მოზილეთ ცომი: გადააბრუნეთ ცომი ფქვილმოყრილ ზედაპირზე და მოზილეთ დაახლოებით 8-10 წუთის განმავლობაში, სანამ ცომი არ გახდება გლუვი და ელასტიური. თუ ცომი ზედმეტად წებოვანი გეჩვენებათ, მოაყარეთ ცოტა მეტი ფქვილი, მაგრამ მოერიდეთ ზედმეტის დამატებას.
პირველი აწევა: მოზელილი ცომი მოათავსეთ მსუბუქად ზეთიან თასში და დააფარეთ სუფთა სამზარეულოს პირსახოცით. გააჩერეთ თბილ ადგილას დაახლოებით 1-დან 1,5 საათის განმავლობაში, ან სანამ ზომაში გაორმაგდება.
2. მოამზადეთ შოკოლადის ცომი:
მოამზადეთ შოკოლადის ნარევი: სანამ ცომი ადუღდება, პატარა თასში შეურიეთ კაკაოს ფხვნილი, შაქარი, მცენარეული რძე და გამდნარი ქოქოსის ზეთი ან კარაქი. კარგად ურიეთ სანამ გლუვი და შესქელდება შოკოლადის პასტაში.
დააყენეთ: შოკოლადის ნაზავი დააყენეთ, რომ მოგვიანებით გამოიყენოთ.
3. შექმენით ლეოპარდის პრინტის პური:
დაჭერით ცომი: როგორც კი ცომი ამოვა, დაჭერით ჰაერის ბუშტუკების მოსაშორებლად. შემდეგ ცომი გაყავით ორ თანაბარ ნაწილად.
დაამატეთ შოკოლადის მორევები: ცომის ერთი ნაწილი გააბრტყელეთ მართკუთხა ფორმაში (დაახლოებით 8x12 ინჩი). შოკოლადის პასტის ნახევარი თანაბრად გაანაწილეთ ცომზე, კიდეებს დაუტოვეთ პატარა საზღვარი. გააბრტყელეთ ცომი ჟელე რულეტის ან შვეიცარიული რულეტის მსგავსად, რომ მორის შექმნა. ეს განზე გადადეთ.
შექმენით ლეოპარდის პრინტის ნიმუში: გააბრტყელეთ ცომის მეორე ნაწილი და გადაუსვით დარჩენილი შოკოლადის პასტა. ახლა გაყავით შოკოლადით სავსე ცომი პატარა ნაჭრებად (დაახლოებით 1-2 ინჩის ნაჭრებად). ეს გახდება თქვენი ლეოპარდის პრინტის "ლაქები". მოათავსეთ შოკოლადით სავსე ცომის ეს ნაჭრები შემთხვევით დაშორებული ნიმუშით უფრო დიდი პურის შიგნით, შექმნათ "ლეოპარდის ლაქები".
მოამზადეთ პური: ფრთხილად გააბრტყელეთ მეორე ცომი, შოკოლადის პატარა ნაჭრები შიგნით. გადახვევისას დარწმუნდით, რომ შოკოლადის ნაჭრები ხილული დარჩეს, რადგან დაჭრისას ისინი ლეოპარდის პრინტს წარმოქმნიან. მიაქციეთ მას პური, ბოლოები დაჭერით და ნაზად დაჭერით ცომი პურის ფორმაში.
4. მეორე აწევა და გამოცხობა:
საბოლოო აწევა: მოათავსეთ პური ცხიმწასმულ ან პერგამენტით დაფარულ ტაფაში. გადააფარეთ სამზარეულოს პირსახოცი და კვლავ გააჩერეთ დაახლოებით 30-45 წუთის განმავლობაში.
გააცხელეთ ღუმელი: სანამ ცომი ამოდის, გააცხელეთ ღუმელი 350°F-მდე (175°C).
გამოაცხვეთ პური: მას შემდეგ, რაც პური ადუღდება, გამოაცხვეთ წინასწარ გახურებულ ღუმელში 30-40 წუთის განმავლობაში, ან სანამ ზემოდან ოქროსფერი არ გახდება და პური ძირს დაჭერისას ღრუბელი არ ჟღერს. თუ სასურველია, შეგიძლიათ პურის ზემოდან წაისვით ცოტა ვეგანური კარაქი პრიალა დასრულებისთვის.
5. გააგრილეთ და მიირთვით:
გააგრილეთ პური: პური გააციეთ ტაფაში დაახლოებით 10 წუთით, სანამ გადაიტანეთ მავთულის თაროზე, რომ მთლიანად გაგრილდეს.
დაჭერით და გემრიელად მიირთვით: გაციების შემდეგ დაჭერით პური და დაინახავთ ლეოპარდის პრინტის ულამაზეს ნიმუშს შიგნით შოკოლადის მორევით. მიირთვით ახალი, ან ტოსტზე მეტი ხრაშუნა ნაკბენისთვის!
რჩევები წარმატებისთვის:
ტექსტურა: თუ თქვენი პური უფრო რბილი მოგწონთ, შეგიძლიათ დაამატოთ ცოტა მეტი მცენარეული რძე ცომის შერევისას, მაგრამ დარწმუნდით, რომ ის არ იყოს ძალიან წებოვანი. ცომი უნდა იყოს რბილი და ოდნავ წებოვანი.
შოკოლადის ლაქები: უფრო მძაფრი შოკოლადის არომატისთვის, შეგიძლიათ ცომს აურიოთ ვეგანური შოკოლადის ჩიფსები ან შოკოლადის პატარა ნაჭრები, სანამ გააბრტყელებთ, ან ცოტა ზემოდან მოაყაროთ გამოცხობის წინ.
ვარიაციები: თქვენ ასევე შეგიძლიათ ექსპერიმენტი დაამატოთ დარიჩინის შაქრის ან თხილისა და შოკოლადის ნარევის დამატებით ტექსტურასა და არომატისთვის.

სრულად წაკითხვა