ლიბანური კიტრის სალათი ნაღებითა და იოგურტით

8 hours ago 2

ლიბანური კრემისებური კიტრის იოგურტის სალათი არის გამაგრილებელი, არომატული კერძი, რომელიც შესანიშნავია როგორც გვერდითი ან მადის აღმძვრელი. არაბულად ცნობილი როგორც "ხიარ ბი ლაბანი", ეს სალათი აერთიანებს კიტრის სიგრილეს იოგურტის სიმდიდრეს და მას ხშირად აგემოვნებენ ნიორით, პიტნითა და ლიმონის შეხებით. ის ძალიან მარტივად მზადდება და ძალიან მრავალმხრივია.

აი, როგორ გააკეთოთ ის:

ლიბანური ნაღების კიტრის იოგურტის სალათი (ხიარ ბი ლაბანი)
ინგრედიენტები:

2 საშუალო ზომის კიტრი (სასურველია სპარსული ან ინგლისური კიტრი, რადგან ისინი ნაკლებად წყლიანია)
1 1/2 ჭიქა უბრალო ბერძნული იოგურტი (ან ჩვეულებრივი იოგურტი, თუ გსურთ)
1-2 კბილი ნიორი, დაფქული (ან მეტი უფრო ძლიერი არომატისთვის)
1 ს/კ ზეითუნის ზეთი
1 ს/კ ახალი ლიმონის წვენი (ან გემოვნებით)
1 ს/კ ახალი დაჭრილი პიტნა (ან 1 ჩ/კ გამხმარი პიტნა)
მარილი, გემოვნებით
ახლად დაფქული შავი პილპილი გემოვნებით
სურვილისამებრ: 1/2 ჩ/კ დაფქული კვლიავი (დამატებითი არომატისთვის)
სურვილისამებრ: ერთი მწიკვი გამხმარი ვარდის ფურცლები (ნამდვილი ლიბანური შეხებისთვის)
ინსტრუქციები:
1. მოამზადეთ კიტრი:

კიტრი კარგად გარეცხეთ. თუ ჩვეულებრივ კიტრს იყენებთ, შეიძლება დაგჭირდეთ მათი კანი, რათა თავიდან აიცილოთ სიმწარე, მაგრამ სპარსული ან ინგლისური კიტრი შეიძლება დარჩეს დაუმუშავებელი.
კიტრი დაჭერით თხელ მრგვალ ან ნახევარმთვარედ, თქვენი უპირატესობის მიხედვით. თუ უფრო გლუვი ტექსტურა გირჩევნიათ, ამის ნაცვლად შეგიძლიათ კიტრი გახეხეთ.
დაჭრილი კიტრი მოათავსეთ ქილაში და მოაყარეთ ცოტა მარილი. გააჩერეთ დაახლოებით 10-15 წუთი. ეს ხელს უწყობს ზედმეტი წყლის ამოღებას, რაც უზრუნველყოფს, რომ თქვენი სალათი არ იყოს ძალიან წყლიანი.
2. გააკეთე გასახდელი:

დიდ თასში შეურიეთ ბერძნული იოგურტი, დაფქული ნიორი, ზეითუნის ზეთი, ლიმონის წვენი, ახალი პიტნა, მარილი და შავი პილპილი. თუ მოგწონთ ოდნავ მიწიერი არომატი, დაამატეთ დაფქული კვლიავი.
კარგად ურიეთ სანამ ყველაფერი გლუვი და კრემისებრი გახდება. გასინჯეთ და შეცვალეთ სუნელი საჭიროებისამებრ - დაამატეთ მეტი ლიმონის წვენი სიმკვრივისთვის, ან მეტი მარილი, თუ საჭიროა.
3. შეუთავსეთ:

მას შემდეგ, რაც კიტრი ცოტა წყალს გამოუშვებს, ნაზად დააჭირეთ მათ ზედმეტი ტენიანობის მოსაშორებლად. შემდეგ, კიტრი დაუმატეთ იოგურტის სოუსს და აურიეთ.
თუ სასურველია, მოაყარეთ გამხმარი ვარდის ფურცლები უფრო ავთენტური ლიბანური შეხებისთვის, ან დაამატეთ ცოტა ახალი პიტნა.
4. გააცივეთ და მიირთვით:

საუკეთესო გემოსთვის, სუფრაზე მიტანამდე სალათი შედგით მაცივარში მინიმუმ 30 წუთით. ეს ხელს უწყობს გემოს შერწყმას.
მიირთვით ცივი, მორთული პიტნის რამდენიმე ფოთლით ან ზემოდან ზეითუნის ზეთით.
რჩევები:
სურვილისამებრ გარნირი: თქვენ ასევე შეგიძლიათ მოაყაროთ რამდენიმე ფიჭვის კაკალი (მოხალული, თუ სასურველია) ან ცოტა დაფქული სუმაკი ზემოდან, მკვეთრი დასრულებისთვის.
კრემისებრი ტექსტურა: თუ უფრო კრემისებრი ტექსტურა გირჩევნიათ, შეგიძლიათ იოგურტის ნარევი აურიოთ უფრო გლუვი კონსისტენციისთვის.
ვეგანური ვერსია: გამოიყენეთ მცენარეული იოგურტი (როგორიცაა ქოქოსის ან ნუშის იოგურტი), თუ თქვენ ეძებთ რძის პროდუქტების გარეშე ვერსიას.
ეს ლიბანური კრემისებური კიტრის იოგურტის სალათი არის უგემრიელესი გვერდითი კერძი, რომელიც ავსებს ხმელთაშუა ზღვის და ახლო აღმოსავლეთის მრავალფეროვან კერძებს, როგორიცაა შემწვარი ხორცი, ფალაფელი ან ბრტყელი პური. ეს არის გამაგრილებელი, მწარე და აბსოლუტურად გამაგრილებელი! ისიამოვნეთ!

სრულად წაკითხვა