ავოკადოს სუშის რულონების სახლში დამზადება სახალისო და მარტივი გზაა სუშისთვის თევზის საჭიროების გარეშე. ეს რულონები არის მსუბუქი, ახალი და შეფუთული კრემისებური ავოკადოს არომატით, რაც მათ შესანიშნავს ხდის მათთვის, ვისაც უყვარს სუში ან სურს სცადო ვეგეტარიანული ვარიანტი. აქ არის მარტივი რეცეპტი დასაწყებად:
ინგრედიენტები:
1 ჭიქა სუშის ბრინჯი (მოკლე მარცვლოვანი ან საშუალო მარცვლეულის ბრინჯი საუკეთესოდ მუშაობს)
1 1/4 ჭიქა წყალი
2 სუფრის კოვზი ბრინჯის ძმარი
1 სუფრის კოვზი შაქარი
1/2 ჩაის კოვზი მარილი
4 ფურცელი ნორი (ზღვის მცენარეები)
1 მწიფე ავოკადო (გაფცქვნილი, ამოღებული და დაჭრილი თხელ ზოლებად)
1 პატარა კიტრი (გაფცქვნილი და თხელ ზოლებად გახეხილი)
სოიოს სოუსი (დასასვლელად)
ვასაბი და მწნილი ჯანჯაფილი (სურვილისამებრ, სერვირებისთვის)
აღჭურვილობა:
ბამბუკის სუშის მოძრავი ხალიჩა (სურვილისამებრ, მაგრამ გამოსადეგი)
ბასრი დანა
პატარა თასი წყალი (ხელების დასასველებლად ბრინჯის წებოვნების თავიდან ასაცილებლად)
ინსტრუქციები:
1. მოხარშეთ სუშის ბრინჯი:
ჩამოიბანეთ სუშის ბრინჯი ცივი წყლის ქვეშ, სანამ წყალი არ გაიწმინდება. ეს შლის ზედმეტ სახამებელს.
ქვაბში შეურიეთ გარეცხილი ბრინჯი 1 1/4 ჭიქა წყალთან ერთად. მიიყვანეთ ადუღებამდე, შემდეგ შეამცირეთ ცეცხლი დაბალ ცეცხლზე და დააფარეთ. მოხარშეთ დაახლოებით 18-20 წუთის განმავლობაში, ან სანამ წყალი არ შეიწოვება და ბრინჯი დარბილდება.
გადმოდგით ცეცხლიდან და გააჩერეთ ბრინჯი თავდახურული 10 წუთის განმავლობაში.
2. დაასხით ბრინჯი:
პატარა თასში აურიეთ 2 სუფრის კოვზი ბრინჯის ძმარი, 1 სუფრის კოვზი შაქარი და 1/2 ჩაის კოვზი მარილი. ურიეთ სანამ შაქარი და მარილი არ დაიშლება.
ნაზად მოაყარეთ ძმარი ნარევი მოხარშულ ბრინჯში, სანამ ის ჯერ კიდევ თბილია. აურიეთ ხის კოვზი ან ბრინჯის ნაჭერი. ბრინჯი გაცივდეს ოთახის ტემპერატურაზე (არ გააციოთ).
3. მოამზადეთ შიგთავსი:
ავოკადო დავჭრათ თხელ ზოლებად.
კიტრი გაფცქვენით და ჟიულიენით დაჭერით თხელ ზოლებად.
4. აკრიფეთ სუშის რულონები:
მოათავსეთ ნორის ფურცელი (მბზინავი მხარე ქვემოთ) ბამბუკის სუშის მოძრავ ხალიჩაზე ან სუფთა ბრტყელ ზედაპირზე.
დაასველეთ ხელები წყლით (ბრინჯის წებოვნების თავიდან ასაცილებლად) და გაცივებული სუშის ბრინჯის თხელი, თანაბარი ფენა გადაანაწილეთ ნორზე, დატოვეთ დაახლოებით 1 ინჩი ნორი ზედა კიდეზე ბრინჯისგან თავისუფალი.
ბრინჯის ქვედა კიდეზე დაალაგეთ ავოკადოს და კიტრის რამდენიმე ზოლი.
5. გააბრტყელეთ სუში:
ფრთხილად აწიეთ ბამბუკის ხალიჩა (ან უბრალოდ გამოიყენეთ ხელები, თუ ხალიჩას არ იყენებთ) და დაიწყეთ სუშის ქვემოდან გადახვევა, შეინახეთ შიგთავსი მჭიდროდ შემოხვეული. გადახვევისას, ნაზად დააწექით, რათა უზრუნველყოფილი იყოს მყარი, მაგრამ არა ძალიან მჭიდრო.
როდესაც მიაღწევთ ნორის ზედა კიდეს (ნაწილი ბრინჯის გარეშე), დაასველეთ ცოტაოდენი წყლით და დააწექით, რომ რულონი დაიხუროს.
6. დაჭერით რულონები:
ბასრი დანით დაჭერით რულეტი 6-8 ნაწილად. სუფთა ნაჭრებისთვის დანა დაასველეთ წყლით ნაჭრებს შორის, რათა თავიდან აიცილოთ წებოვნება.
7. მიირთვით:
სუშის რულეტები დაალაგეთ თეფშზე. სურვილისამებრ მიირთვით გვერდით სოიოს სოუსით, ვასაბით და პიკელებული ჯანჯაფილით.
რჩევები იდეალური ავოკადოს სუშის რულონებისთვის:
ბრინჯის კონსისტენცია: თუ ბრინჯი ძალიან წებოვანი ან მშრალია, შეცვალეთ ნარევში ცოტა მეტი წყლის ან ძმრის დამატებით. ტექსტურა უნდა იყოს ოდნავ წებოვანი, მაგრამ არა ზედმეტად სველი.
ავოკადოს სიახლე: გამოიყენეთ მწიფე, მაგრამ მყარი ავოკადო. თუ ავოკადო ზედმეტად რბილია, ის შეიძლება გახდეს დაფქული და გაართულოს გადახვევა.
ნორი: თუ ნორის ფურცლებს პირველად იყენებთ, შეგიძლიათ მსუბუქად გაწუროთ ღია ცეცხლზე რამდენიმე წამის განმავლობაში, რათა არომატი გამოსცეს, თუმცა ეს არ არის აუცილებელი ამ რეცეპტისთვის.
ვარიაციები:
დაამატეთ სხვა შიგთავსები: სცადეთ დაამატოთ სტაფილოს, ასპარაგუსის ან ბულგარული წიწაკის თხელი ნაჭრები დამატებითი ხრაშუნისა და არომატისთვის.
პიკანტური ავოკადოს რულონები: ავოკადოში შეურიეთ ცოტაოდენი შრირაჩა ან პიკანტური მაიონეზი (მაიონეზი შერეული შრირაჩაში) პიკანტური დარტყმისთვის.
შემწვარი ტოფუ ან ტემპე: დამატებული ცილისთვის შეგიძლიათ დაამატოთ ხრაშუნა ტოფუს ან ტემპის ზოლები, როგორც შევსება.
ისიამოვნეთ თქვენი მარტივი ავოკადოს სუშის რულონებით! ისინი გემრიელი, ჯანსაღი და მორგებადია, რაც მათ ნებისმიერ დროს შესანიშნავ კერძად ან საჭმელად აქცევს.