ნაზი კონსისტენცია და ზღაპრული გემო.

2 days ago 4

ჩვეულებრივ, მანის ამზადებენ რძეში, ან წყალში, ან ორივეს ნარევში. თუმცა, არსებობს ამ კერძის მომზადების სხვა გზა, რომლის შესახებაც ბევრს არც კი სმენია. და ეს საკმაოდ უცნაურია, რადგან მანის ფაფა კეფირთან ერთად წარმოუდგენლად გემრიელი გამოდის.

თუ გსურთ ეს საუზმე უფრო არომატული გახადოთ, შეგიძლიათ ექსპერიმენტი გააკეთოთ დანამატებით. ზოგიერთი დიასახლისი ბურღულს უმატებს ცოტაოდენ დაფქულ დარიჩინს, ზოგი კი წვრილად გახეხილ ლიმონის ცედრას. როგორც პირველ, ისე მეორე შემთხვევაში ფაფა საკმაოდ საინტერესო და ნათელ გემოს იძენს.

როგორ მოვამზადოთ სრულყოფილი მანის ფაფა კეფირით

გეშინია, რომ ფაფა ერთგვაროვანი არ იქნება? კოშტების თავიდან ასაცილებლად, გირჩევთ შეურიოთ შაქარი და მარცვლეული ცალკე კონტეინერში. შემდეგ დაამატეთ მშრალი ინგრედიენტები უკვე  კეფირში. და, რა თქმა უნდა, არ დაგავიწყდეთ, რომ ფაფა მუდმივად უნდა ურიოთ. ეს უნდა გაკეთდეს აქტიურად. ამ მიზნით შეგიძლიათ გამოიყენოთ როგორც ჩვეულებრივი კოვზი, ასევე ხელის სათქვეფი. მეორე ვარიანტი უფრო საიმედოა. ასეთი მოწყობილობით ფაფის გამუდმებით მორევით მოხარშვის პროცესში არ გაჩნდება კოშტები.

ინგრედიენტები

კეფირი 250 მლ

მანანი 2 ს.კ.

შაქარი 1,5 ს.კ.

მომზადება:

ტაფაში ჩაასხით კეფირი ოთახის ტემპერატურაზე. დაუმატეთ მას შაქარი.

ტაფაში დაამატეთ ბურღული. ყველა ინგრედიენტი საფუძვლიანად აურიეთ.

ტაფა დავდგათ ცეცხლზე. მის შიგთავსს ვადუღებთ.

მოხარშეთ მანის ფაფა 2 წუთის განმავლობაში, აქტიურად ურიეთ, რომ კორძები არ გაჩნდეს . მზადაა!

მიირთვით ფაფა კარაქის ნაჭერთან ან კენკრის ჯემთან ერთად. მეორე ვარიანტი განსაკუთრებით პოპულარულია ბავშვებში. ასევე, ოჯახის უმცროსი წევრები აღფრთოვანებულნი არიან შოკოლადის გემოს ფაფით. მისი მომზადება კეფირით მარტივია. მთავარია, შაქართან და მარცვლეულთან ერთად ტაფაში კიდევ 2 ჩაის კოვზი კაკაოს ფხვნილი დავამატოთ. მანამდე კი წვრილ საცერში გაცერით. ამ ფაფას ექნება მდიდარი შოკოლადის არომატი და გემო. უბრალოდ საოცარი!  გვითხარით კომენტარებში, რითი ამზადებთ ჩვეულებრივ ამ ფაფას: რძე, წყალი, ამ ორის ნაზავი თუ კეფირი?

სრულად წაკითხვა