როგორ მოვამზადოთ ცეზარის სალათის დრესინგი - იგივე სოუსი

1 week ago 4

ხელნაკეთი ცეზარის დრესინგი არის ჭეშმარიტად გამორჩეული კეისრის სალათის გასაღები! ეს არის კრემისებრი, მწარე და შეფუთული არომატით. ეს რეცეპტი აერთიანებს კვერცხის გულების სიმდიდრეს, ანჩოუს უმამს და პარმეზანის სიმკვეთრეს ისეთივე კარგი რესტორნის ვერსიისთვის. მისი მომზადება მარტივია და შეუძლია ნებისმიერი სალათის ამაღლება.

საუკეთესო ხელნაკეთი კეისრის გასახდელი რეცეპტი
ინგრედიენტები:

2 დიდი კვერცხის გული (გამოიყენეთ პასტერიზებული კვერცხი, თუ გაწუხებთ უმი კვერცხი)
1 სუფრის კოვზი დიჟონის მდოგვი
2 სუფრის კოვზი ახალი ლიმონის წვენი (დაახლოებით 1/2 ლიმონი)
2 სუფრის კოვზი წითელი ღვინის ძმარი
1 კბილი ნიორი, წვრილად დაჭრილი (ან გახეხილი)
1 ჩაის კოვზი Worcestershire სოუსი
2 ჩაის კოვზი ანჩოუსის პასტა (ან 2-3 ანჩოუსის ფილე, დაფქული პასტის სახით, სურვილისამებრ, მაგრამ რეკომენდებულია)
1/2 ჭიქა ექსტრა ხელუხლებელი ზეითუნის ზეთი
1/2 ჭიქა ახლად გახეხილი ყველი პარმეზანი
მარილი და ახლად დაფქული შავი პილპილი გემოვნებით
ინსტრუქციები:
ათქვიფეთ ძირითადი ინგრედიენტები:
საშუალო ზომის თასში შეურიეთ კვერცხის გული, დიჟონის მდოგვი, ლიმონის წვენი, წითელი ღვინის ძმარი, ნიორი და ვორესტერშირის სოუსი. ათქვიფეთ ისინი ერთგვაროვან და ოდნავ შესქელებამდე.
დაამატეთ ანჩოუსები:
თუ ანჩოუს ფილეს იყენებთ, გახეხეთ ისინი პასტის სახით დანის ან ჩანგლის გვერდით. დაამატეთ ისინი თასში, ან თუ ანჩოუს პასტას იყენებთ, უბრალოდ ათქვიფეთ იგი.
ზეთის ემულგირება:
ნელ-ნელა ჩაასხით ზეითუნის ზეთი ნარევში და მუდმივად აურიეთ ემულსიის შესაქმნელად. ეს ხელს შეუწყობს დრესინგის გასქელებას და გახდება კრემისებრი. განაგრძეთ თქვეფა მანამ, სანამ დრესინგი არ გახდება გლუვი და სრულად შერწყმული.
დაამატეთ პარმეზანი:
ათქვიფეთ ახლად გახეხილი ყველი პარმეზანი. ყველი ოდნავ დნება დრესინგის შემადგენლობაში, შემატებს სიმდიდრეს და ტექსტურას.

სეზონინგი:
გასინჯეთ დრესინგი და მოაყარეთ მარილი და ახლად დაფქული შავი პილპილი. დრესინგი უნდა იყოს მბზინავი, კრემისებრი და კარგად დაბალანსებული. დაარეგულირეთ მჟავიანობა საჭიროების შემთხვევაში ლიმონის წვენის ან ძმრის დამატებით.
გააცივეთ და მიირთვით:
საუკეთესო გემოსთვის, სუფრაზე მიტანამდე 30 წუთით მაინც შედგით მაცივარში. ეს საშუალებას აძლევს გემოს შერწყმას.
მოაყარეთ დრესინგი ახალი რომაული სალათის ფოთლით, კრუტონებით და დამატებითი პარმეზანით კლასიკური კეისრის სალათისთვის. ის ასევე შესანიშნავია როგორც დიპლომატიური ან შემწვარი ბოსტნეულით.
რჩევები საუკეთესო კეისრის ჩაცმისთვის:
გამოიყენეთ ახალი ინგრედიენტები: ახალი ლიმონის წვენი და ნიორი დიდ განსხვავებას ანიჭებს გემოს. შეეცადეთ არ გამოიყენოთ ჩამოსხმული ლიმონის წვენი, თუ ეს შეგიძლიათ.
ანჩოუსები საკვანძოა: მიუხედავად იმისა, რომ ისინი არჩევითია, ანჩოუსები კლასიკური ინგრედიენტია კეისრის გასახდელში და იძლევა გემოს სასიამოვნო სიღრმეს, რომლის გამეორება ძნელია. თუ თქვენ გაწუხებთ თევზაობა, ისინი ერწყმის დრესნგს და არ იქნება შესამჩნევი, მაგრამ მატებს სიმდიდრეს.
გახეხეთ საკუთარი პარმეზანი: ახლად გახეხილი პარმეზანი მოგცემთ უფრო გლუვ, უფრო არომატულ დრესსს. წინასწარ გახეხილ ყველს ხშირად აკლია იგივე სიმდიდრე.
ემულსიფიკაციის რჩევა: თუ აღმოაჩენთ, რომ დრესინგი ცოტა ხნის შემდეგ იშლება, სუფრასთან მიტანის წინ კვლავ ათქვიფეთ. თქვენ ასევე შეგიძლიათ დაუმატოთ ცოტაოდენი წყალი (1-2 ჩაის კოვზი), რათა ხელი შეუწყოთ მის შეკრებას.
ეს ხელნაკეთი კეისრის დრესინგი მდიდარია, კრემისებრი და სავსეა გემოთი - იდეალურია ხრაშუნა რომაული სალათის ფოთლისა და კრუტონების მოსაწყობად. ისიამოვნეთ!

სრულად წაკითხვა