Spiced Corn Ribs არის სახალისო, სურნელოვანი საშუალება სიმინდის ქოთანში ტკბობისთვის! სიმინდს ჭრიან "ნეკებად", აზავებენ სანელებლებით და შემდეგ შემწვარი ან გრილზე ხრაშუნა და რბილდებამდე. ეს ქმნის სრულყოფილ მადის ან გვერდითა კერძს უგემრიელესი შებოლილი, ტკბილი და პიკანტური დარტყმით. აი, როგორ გააკეთოთ ისინი:
ცხარე სიმინდის ნეკნების რეცეპტი
ინგრედიენტები:
სიმინდის 4 ყური, გახეხილი და გასუფთავებული
2 ს/კ ზეითუნის ზეთი (ან გამდნარი კარაქი)
1 ჩ/კ შებოლილი პაპრიკა
1/2 ჩ/კ ჩილის ფხვნილი (ან კაიენი დამატებითი სითბოსთვის)
1/2 ჩ/კ დაფქული კუმინი
1/2 ჩ/კ ნივრის ფხვნილი
1/2 ჩ/კ ხახვის ფხვნილი
1/4 ჩ/კ დაფქული შავი პილპილი
1/2 ჩ/კ მარილი (ან გემოვნებით)
1 ს/კ ლაიმის ახალი წვენი (სურვილისამებრ, დამატებითი ცედრასთვის)
1 ს/კ დაჭრილი ახალი კილანტრო ან ოხრახუში (გარნირებისთვის)
სურვილისამებრ: მოაყარეთ გახეხილი პარმეზანის ყველი ან დაქუცმაცებული ფეტა მირთვისთვის
ინსტრუქციები:
მოამზადეთ სიმინდი:
წინასწარ გააცხელეთ ღუმელი/გრილი:
გამოსაცხობად: გააცხელეთ ღუმელი 425°F (220°C) ტემპერატურაზე.
გრილისთვის: წინასწარ გააცხელეთ თქვენი გრილი საშუალო და მაღალ სითბოზე (დაახლოებით 400°F/200°C).
სიმინდი დავჭრათ "ნეკებად":
ბასრი დანით გავჭრათ თითოეული ყური შუაზე, შემდეგ კი ფრთხილად დავჭრათ 3-4 ნაწილად („ნეკნების“ შესაქმნელად). 4 ყურიდან 12-16 ცალი უნდა მიიღოთ. ფრთხილად იყავით მოჭრისას, რადგან სიმინდის დაჭრა რთულია.
რჩევა: ჭრის დროს სიმინდი სტაბილურად დადეთ საჭრელ დაფაზე.
მოაყარეთ სიმინდი:
გააკეთეთ სანელებლების ნარევი:
პატარა თასში აურიეთ ზეითუნის ზეთი (ან გამდნარი კარაქი), შებოლილი პაპრიკა, ჩილის ფხვნილი, კუმინი, ნივრის ფხვნილი, ხახვის ფხვნილი, შავი პილპილი და მარილი.
დააფარეთ სიმინდი:
ფუნჯით ან დაასხით სანელებლების ნარევი სიმინდის ნეკნებზე, დარწმუნდით, რომ თითოეული ნაჭერი კარგად არის დაფარული. გამოიყენეთ ფუნჯი ან ხელები, რათა სუნელი თანაბრად შეიზილოთ სიმინდის ყველა მხარეს.
მოხარშეთ სიმინდი:
ღუმელში შესაწვავად:
დაალაგეთ სიმინდი:
მოხარშული სიმინდის ნეკნები ერთ ფენად მოათავსეთ პერგამენტის ქაღალდით ან კილიტაზე დაფენილ საცხობ ფირფიტაზე.
შემწვარი სიმინდი:
გამოაცხვეთ წინასწარ გახურებულ ღუმელში 25-30 წუთის განმავლობაში, გადააბრუნეთ ნახევრად, სანამ სიმინდი არ გახდება ნაზი, კიდეებზე ხრაშუნა და ოდნავ ნახშირწყლოვანი.
გრილზე:
გრილზე სიმინდი:
დაალაგეთ სიმინდის ნეკნები გრილზე და მოხარშეთ 12-15 წუთის განმავლობაში, დროდადრო გადაატრიალეთ, სანამ სიმინდი არ გახდება ნაზი, ნახშირი და კიდეებზე ხრაშუნა.
დაასრულეთ და მიირთვით:
სურვილისამებრ გარნირი:
მას შემდეგ, რაც სიმინდის ნეკნები მოიხარშება, მოასხით ახალი ლაიმის წვენი ციტრუსოვანი ზინგისთვის. მოაყარეთ ახალი დაჭრილი კილიანტრო ან ოხრახუში და სურვილისამებრ, დაამატეთ ცოტა გახეხილი ყველი პარმეზანი ან დაქუცმაცებული ფეტა დამატებითი არომატისთვის.
მიირთვით:
მიირთვით თქვენი სანელებლებიანი სიმინდის ნეკნები ცხელი, როგორც გვერდითი კერძი, საჭმელი ან მადა. ისინი შესანიშნავად უხდება შემწვარ ხორცს, სალათებს ან თუნდაც გამაგრილებელ სალსას.
ისიამოვნეთ!
ეს Spiced სიმინდის ნეკნები არის ხრაშუნა, არომატული და აქვს შებოლილი, ცხარე და ოდნავ ტკბილი არომატის შესანიშნავი ბალანსი. ისინი აუცილებლად მოხვდებიან თქვენს მომავალ კულინარიაში ან სადილზე!