ბრუსკეტა კლასიკური იტალიური აპეტაიზერია – ხრაშუნა პური, ახალი ინგრედიენტები და არომატული ზეთისხილის ზეთი! 🍅🫒
ინგრედიენტები (4-6 პორცია):
პურისთვის:
1 ბაგეტი ან იტალიური პური
2 სუფრის კოვზი ზეთისხილის ზეთი
1 კბილი ნიორი (პურის დასაზელად)
ტოპინგისთვის:
3 საშუალო ზომის პომიდორი (დაჭრილი კუბიკებად)
2 სუფრის კოვზი ახალი ბაზილიკი (წვრილად დაჭრილი)
1 სუფრის კოვზი ზეთისხილის ზეთი
1 ჩაის კოვზი ბალზამიანი ძმარი
1 კბილი ნიორი (დაჭყლეტილი ან წვრილად დაჭრილი)
მარილი და შავი პილპილი გემოვნებით
სურვილისამებრ: მოცარელა ან პარმეზანი (დაჭრილი ან გახეხილი)
მომზადების ინსტრუქცია:
1. პურის მომზადება
ბაგეტი დაჭერით 1.5 სმ სისქის ნაჭრებად და მოაწყვეთ საცხობ ფორმაზე.
თითოეულ ნაჭერზე მოასხით ზეთისხილის ზეთი.
გამოაცხვეთ 180°C-ზე 8-10 წუთი, სანამ არ გახდება ოქროსფერი და ხრაშუნა.
სანამ ცხელი იქნება, გადაუსვით ნიორი თითოეულ ნაჭერზე – ეს დაუმატებს უგემრიელეს არომატს!
2. ტოპინგის მომზადება
თასში შეურიეთ პომიდორი, ბაზილიკი, ნიორი, ზეთისხილის ზეთი და ბალზამიანი ძმარი.
დაამატეთ მარილი და პილპილი გემოვნებით.
კარგად აურიეთ და გააჩერეთ 5-10 წუთი, რომ არომატები შეერიოს.
3. აწყობა და მირთმევა
პურის ნაჭრებზე მოათავსეთ პომიდვრის მიქსი.
სურვილისამებრ, დაამატეთ გახეხილი პარმეზანი ან მოცარელა.
შეგიძლიათ მორთოთ კიდევ ცოტა ბაზილიკით და ზეთისხილის ზეთით.
💡 დამატებითი ვარიაციები:
✅ ბრუსკეტა მოცარელათი – დაამატეთ ახალი ბურატა ან მოცარელა.
✅ ბრუსკეტა ავოკადოთი – პომიდვრის გარდა, დაამატეთ დაჭყლეტილი ავოკადო და ცოტა ლაიმის წვენი.
✅ ბრუსკეტა პროშუტოთი – ზემოდან დააწყვეთ პროშუტოს ნაჭრები და ცოტაოდენი რუკოლა.
✅ სოკოს ბრუსკეტა – მოხარშული სოკო ნივრით და თიმით – იდეალურია ზამთარში!
გემრიელად მიირთვით! 😍🥖🍅