უმი ვეგანური კენკრის ჩიზქეიქი

15 hours ago 2

უმი ვეგანური კენკრის ჩიზქეიქის ნაჭრები
ეს უმი ვეგანური კენკრის ჩიზქეიქის ნაჭრები არის გემრიელი და ჯანსაღი დესერტი, რომელიც მზადდება რძის, გლუტენის ან რაფინირებული შაქრის გარეშე. მათ აქვთ კრემისებრი, კეშიუზე დაფუძნებული "ყველის" ფენა და ცოცხალი კენკრის ზემოდან, ყველაფერი დაყენებული ხრაშუნა თხილზე დაფუძნებულ ქერქზე. ეს რეცეპტი, რომელიც არ ცხვება, მარტივი მოსამზადებელია, მოითხოვს მხოლოდ რამდენიმე ინგრედიენტს და შესანიშნავია მათთვის, ვინც მიჰყვება მცენარეულ ან გლუტენის გარეშე დიეტას.

ინგრედიენტები:

ქერქისთვის:
1 ჭიქა ფინიკი (დაახლოებით 12-14 ფინიკი)
1 ჭიქა უმი ნუში (ან ნუშისა და ნიგვზის ნაზავი)
1/2 ჭიქა გახეხილი ქოქოსი (უშაქრო)
1-2 ს/კ ქოქოსის ზეთი (დამდნარი)
მწიკვი მარილი
ჩიზქეიქის ფენისთვის:
1 1/2 ჭიქა უმი კეშიუ (წყალში გაჟღენთილი 4-6 საათის განმავლობაში, ან ღამით)
1/4 ჭიქა ქოქოსის ზეთი (მდნარი)
1/4 ჭიქა ნეკერჩხლის სიროფი (ან აგავას სიროფი)
1/4 ჭიქა ლიმონის წვენი
1 ჩ/კ ვანილის ექსტრაქტი
მწიკვი მარილი
კენკრის ტოპინგისთვის:
1 ჭიქა შერეული კენკრა (ახალი ან გაყინული - მოცვი, მარწყვი, ჟოლო და ა.შ.)
2 ს/კ ნეკერჩხლის სიროფი (ან გემოვნებით)
1 ს/კ ლიმონის წვენი
1 ჩ/კ ჩიას მარცვლები (სურვილისამებრ, შესქელებისთვის)
ინსტრუქციები:
1. მოამზადეთ ქერქი:
კვების პროცესორში დაამატეთ ფინიკი, უმი ნუში და გახეხილი ქოქოსი. დაამუშავეთ სანამ ნარევი არ გახდება დამსხვრეული და თითებს შორის დაჭერისას ერთმანეთში არ შეიწებება.
დაუმატეთ გამდნარი ქოქოსის ზეთი და ცოტა მარილი. პულსი კიდევ რამდენჯერმე შერწყმის მიზნით.
მიღებული მასა თანაბრად დაჭერით პერგამენტის ქაღალდით გაფორმებული კვადრატული ან მართკუთხა საცხობი ჭურჭლის ძირში (დაახლოებით 8x8 ინჩი ან მსგავსი). გამოიყენეთ კოვზის უკანა მხარე, რომ მტკიცედ დააჭიროთ მას. ქერქი მოათავსეთ საყინულეში, სანამ ჩიზქეიქის ფენას მოამზადებთ.
2. გააკეთეთ ჩიზქეიქის ფენა:
გაწურეთ და ჩამოიბანეთ დასველებული კეშიუ. მოათავსეთ ისინი მაღალსიჩქარიან ბლენდერში ან კვების პროცესორში.
დაუმატეთ გამდნარი ქოქოსის ზეთი, ნეკერჩხლის სიროფი, ლიმონის წვენი, ვანილის ექსტრაქტი და ცოტა მარილი. აურიეთ სანამ ნარევი არ გახდება გლუვი და კრემისებრი, საჭიროებისამებრ გადაფხეკით გვერდებზე. თუ ის ძალიან სქელია, შეგიძლიათ დაამატოთ ერთი ან ორი სუფრის კოვზი წყალი, რათა ხელი შეუწყოთ მას შერევას, მაგრამ ფრთხილად იყავით, რომ ზედმეტი სითხე არ დაამატოთ.
დააგემოვნეთ ნარევი და შეცვალეთ სიტკბო ან ლიმონის გემო, საჭიროების შემთხვევაში, დამატებით ნეკერჩხლის სიროფის ან ლიმონის წვენის დამატებით.
3. აკრიფეთ ჩიზქეიქი:
გაცივებულ ქერქს დაასხით კრემისებრი ჩიზქეიქის ნარევი, თანაბრად გაანაწილეთ სპატულით.
ჩიზქეიქი შედგით საყინულეში 2-3 საათით ან სანამ არ გაიყინება და არ გახდება მყარი. ასევე შეგიძლიათ უფრო დიდხანს (6 საათამდე) შედოთ მაცივარში, მაგრამ გაყინვა დააჩქარებს პროცესს.
4. გააკეთეთ კენკრის ტოპინგი:
პატარა ქვაბში აურიეთ კენკრა, ნეკერჩხლის სიროფი და ლიმონის წვენი საშუალო ცეცხლზე. დროდადრო აურიეთ და მოხარშეთ დაახლოებით 5-7 წუთის განმავლობაში, სანამ კენკრა არ დაიწყებს დაშლას და წვენს გამოყოფს.
სურვილისამებრ: ზემოდან გასასქელებლად შეურიეთ ჩიას მარცვლები და გააჩერეთ 10 წუთი, რათა ნარევი კიდევ უფრო შესქელდეს.
როგორც კი კენკრა მოიხარშება, გადმოდგით ცეცხლიდან და გააცივეთ ოთახის ტემპერატურამდე.
5. ჩიზქეიქის თავზე:
მას შემდეგ რაც ჩიზქეიქი გამაგრდება და კენკრის ზემოდან გაცივდება, კოვზით მოაყარეთ კენკრის ნარევი ჩიზქეიქის ფენას. გაანაწილეთ იგი თანაბრად.
6. მიირთვით და ისიამოვნეთ:
დაჭერით ჩიზქეიქი კვადრატებად ან ნაჭრებად და მიირთვით! ასევე შეგიძლიათ მორთოთ ახალი კენკრით ან პიტნის ფოთლებით ლამაზი პრეზენტაციისთვის.
7. შენახვა:
ნარჩენები შეინახეთ მაცივარში 5 დღემდე ან საყინულეში 1 თვემდე. სუფრასთან მიტანამდე რამდენიმე წუთით გაყინული ნაჭრები გაათბეთ.
რჩევები წარმატებისთვის:
კეშიუს გაჟღენთვა: აუცილებლად დაასველეთ კეშიუ წყალში რამდენიმე საათის განმავლობაში, რათა დარწმუნდეთ, რომ ისინი შერწყმულია კრემის კონსისტენციაში. თუ დრო არ გაქვთ, შეგიძლიათ ჩაყაროთ ისინი ცხელ წყალში დაახლოებით 30 წუთის განმავლობაში.
კენკრის ჯიშები: ტოპინგისთვის გამოიყენეთ კენკრის ნებისმიერი კომბინაცია, რომელიც მოგწონთ. გაყინული კენკრა კარგად მუშაობს, თუ ახალი არ არის ხელმისაწვდომი.
გამომცხვარი ვარიანტი: ეს რეცეპტი შექმნილია იმისთვის, რომ გამომცხვარი დესერტი იყოს, მაგრამ ქერქიც შეგიძლიათ გამოაცხვოთ, თუ უფრო მკვრივი ტექსტურა გირჩევნიათ. უბრალოდ გამოაცხვეთ 350°F (175°C) ტემპერატურაზე 10-12 წუთის განმავლობაში, შემდეგ გააგრილეთ სანამ ჩიზქეიქის ნარევს დაუმატებთ.

სრულად წაკითხვა