ღუმელში შემწვარი ოხრახუში არის მარტივი, არომატული გვერდითი კერძი, რომელიც იდეალურია ნებისმიერი კერძისთვის. მათი ბუნებრივი სიტკბოსა და თხილის არომატით, ოხრახუში კარტოფილის შესანიშნავი ალტერნატივაა. ღუმელში გამოწვა მათ საუკეთესო თვისებებს გამოაჩენს - გარედან ხრაშუნა და შიგნიდან ნაზი. აქ არის მათი მომზადების სწრაფი და მარტივი რეცეპტი:
მარტივი ღუმელში შემწვარი ოხრახუში
ინგრედიენტები:
4-5 საშუალო ოხრახუში, გაფცქვენით და დაჭერით თანაბარ ჩხირებად ან კუბებად
2 სუფრის კოვზი ზეითუნის ზეთი (ან გამდნარი კარაქი)
1 ჩაის კოვზი ნივრის ფხვნილი
1/2 ჩაის კოვზი ხმელი thyme (სურვილისამებრ, ასევე შეგიძლიათ გამოიყენოთ როზმარინი ან ოხრახუში)
მარილი და ახლად დაფქული შავი პილპილი გემოვნებით
1 სუფრის კოვზი ახალი ოხრახუში (სურვილისამებრ, დეკორაციისთვის)
ლიმონის ნაჭრები (სურვილისამებრ, სერვირებისთვის)
ინსტრუქციები:
გააცხელეთ ღუმელი:
წინასწარ გააცხელეთ ღუმელი 400°F-ზე (200°C). საცხობ ფურცელს მოათავსეთ პერგამენტის ქაღალდი ან სილიკონის ხალიჩა, რომ ადვილად გაიწმინდოთ.
მოამზადეთ ოხრახუში:
გაფცქვენით ოხრახუში ბოსტნეულის გამწმენდით. ამოჭერით ბოლოები და დაჭერით ისინი თანაბარი ზომის ჩხირებად ან ნაჭრებად, დაახლოებით 1/2-დან 1 ინჩამდე სისქით. ეცადეთ, ნაჭრები რაც შეიძლება ერთგვაროვანი იყოს, რათა თანაბრად მოხარშოთ.
მოასხით სანელებლები:
დიდ თასში მოაყარეთ ოხრახუშის ნაჭრები ზეითუნის ზეთით, ნივრის ფხვნილით, ხმელი ხახვი, მარილი და პილპილი. დარწმუნდით, რომ თითოეული ნაჭერი კარგად არის დაფარული ზეთით და სანელებლებით.
შეწვით ოხრახუში:
მომზადებულ საცხობ ფირფიტაზე წაუსვით ოხრახუში ერთ ფენად. დარწმუნდით, რომ ისინი არ იყოს გადატვირთული, რადგან ეს მათ თანაბრად შეწვასა და ხრაშუნას დაეხმარება.
გამოაცხვეთ წინასწარ გახურებულ ღუმელში დაახლოებით 25-35 წუთის განმავლობაში, გადაატრიალეთ ნახევრად, სანამ ოხრახუში არ გახდება ოქროსფერი და შიგნიდან რბილი. კიდეები უნდა იყოს ხრაშუნა და ოდნავ კარამელიზებული.
მიირთვით:
გამოიღეთ ოხრახუში ღუმელიდან და საჭიროების შემთხვევაში დაამატეთ მარილი და პილპილი.
გააფორმეთ ახალი ოხრახუშით და მიირთვით ლიმონის ნაჭრებთან ერთად ახალი, გემრიელი დასრულებისთვის.
რჩევები:
ზომა და ფორმა: ოხრახუში დავჭრათ მსგავსი ზომის ნაჭრებად, რათა თანაბრად მოხარშოთ. თქვენ შეგიძლიათ დაჭრათ ისინი თხელ ჩხირებად, კუბებად ან მრგვალებად - რაც თქვენ გირჩევნიათ.
დამატებითი ხრაშუნისთვის: თუ მოგწონთ თქვენი ოხრახუში ზედმეტად ხრაშუნა, შეგიძლიათ გაზარდოთ ღუმელის ტემპერატურა 425°F-მდე (220°C) შეწვის ბოლო 5 წუთის განმავლობაში. უბრალოდ დააკვირდით მათ, რათა თავიდან აიცილოთ დაწვა.
მწვანილი: მოგერიდებათ ექსპერიმენტი სხვადასხვა მწვანილით. როზმარინი განსაკუთრებით კარგად უხდება ოხრახუშს, ისევე როგორც სალბი.
სანელებლები: თუ გსურთ ცოტა სითბო, შეგიძლიათ დაამატოთ ცოტა კაიენის წიწაკა ან პაპრიკა.
მოამზადეთ წინასწარ: შემწვარი ოხრახუში შეგიძლიათ წინასწარ მოამზადოთ და შეინახოთ მაცივარში 3 დღემდე. გააცხელეთ ისინი ღუმელში 10-15 წუთის განმავლობაში, რათა კვლავ გახეხილი იყოს.
სერვისის შემოთავაზებები:
მიირთვით ღუმელში შემწვარი ოხრახუში, როგორც გვერდითი კერძი შემწვარ ქათმის, ცხვრის ან სტეიკთან ერთად.
შეუთავსეთ ისინი ახალ სალათს ან კარტოფილის პიურესთან ერთად სრული კერძისთვის.
ისინი ასევე შესანიშნავ დამატებას ქმნიან შემწვარი ბოსტნეულის ნარევებს.