ღუმელში შემწვარი სიმინდი ფოლგაში ნივრის კარაქით

3 days ago 2

აქ არის მარტივი და გემრიელი რეცეპტი ღუმელში შემწვარი სიმინდის ფოლგაში ნივრის კარაქით:

ინგრედიენტები
სიმინდის 4 ყური, გახეხილი
4 სუფრის კოვზი უმარილო კარაქი, დარბილებული
2 კბილი ნიორი, დაჭრილი
1 ჩაის კოვზი ახალი ოხრახუში, დაჭრილი (ან 1/2 ჩაის კოვზი ხმელი ოხრახუში)
1/2 ჩაის კოვზი შებოლილი პაპრიკა (სურვილისამებრ)
მარილი და პილპილი, გემოვნებით
ინსტრუქციები

წინასწარ გააცხელეთ ღუმელი 400°F-ზე (200°C).

პატარა თასში შეურიეთ დარბილებული კარაქი დაფქულ ნიორს, ოხრახუშის, შებოლილ პაპრიკას (თუ იყენებთ), მარილს და პილპილს.
ურიეთ სანამ თანაბრად არ გაერთიანდება.

დაალაგეთ ალუმინის ფოლგის ოთხი დიდი ფურცელი.
მოათავსეთ სიმინდის ერთი ყური თითოეული ფურცლის ცენტრში.
სიმინდის თითოეულ ყურზე თანაბრად წაუსვით 1 სუფრის კოვზი ნივრის კარაქი.
მჭიდროდ შემოახვიეთ ფოლგა სიმინდის გარშემო, მთლიანად დალუქეთ, რომ გამოწვის დროს ორთქლი დაიჭიროს.

ფოლგაში გახვეული სიმინდი დადეთ პირდაპირ ღუმელის თაროზე ან საცხობ ფირფიტაზე.
გამოაცხვეთ 25-30 წუთის განმავლობაში, გადააბრუნეთ სიმინდი ნახევრად, რომ თანაბრად მოხარშოთ.

ფრთხილად გახსენით სიმინდი (ფრთხილად ცხელ ორთქლს!) და დაუყოვნებლივ მიირთვით.
სურვილისამებრ, მორთეთ დამატებითი ოხრახუშით, მოაყარეთ ყველი პარმეზანი ან ახალი ლაიმის წვენის გამოწურვა დამატებითი არომატისთვის.

რჩევები
გრილის ალტერნატივა: თქვენ ასევე შეგიძლიათ მოხარშოთ ეს ფოლგაში გახვეული სიმინდის ყურები გრილზე საშუალო ცეცხლზე ოდნავ შებოლილი არომატისთვის.
დამატებითი არომატები: ვარიაციებისთვის დაამატეთ ჩილის ფხვნილი, გახეხილი პარმეზანი ან ცოტაოდენი თაფლი.

სრულად წაკითხვა