სიმინდის პურის რეცეპტი ჰალაპენიოთი

2 weeks ago 9

Easy Jalapeño Cornbread არის პიკანტური, ქონდარი ირონია კლასიკური სიმინდის პურზე. ხალაპენოს ტკბილეულით და სიმინდის ფქვილის ტკბილეულით, ეს სიმინდის პური შესანიშნავია, როგორც ჩილის, სუპების ან მწვადისთვის. ის სწრაფად მზადდება და ძალიან არომატულია. აქ არის მარტივი რეცეპტი:

მარტივი Jalapeño სიმინდის პურის რეცეპტი
ინგრედიენტები:

1 ჭიქა სიმინდის ფქვილი
1 ჭიქა უნივერსალური ფქვილი
1/4 ჭიქა შაქარი (მორგება გემოვნებით; შეგიძლიათ ნაკლები გამოიყენოთ ნაკლებად ტკბილი სიმინდის პურისთვის)
1 ს/კ გამაფხვიერებელი
1/2 ჩ/კ მარილი
1/2 ჩ/კ სოდა
1 ჭიქა ზეთი (ან გამოიყენეთ ჩვეულებრივი რძე ლიმონის წვენით ან ძმრით)
1/2 ჭიქა უმარილო კარაქი, გამდნარი (ან შეგიძლიათ გამოიყენოთ ზეთი)
2 დიდი კვერცხი
2–3 ახალი ხალაპენიო, ამოღებული თესლი და წვრილად დაჭრილი (შეასწორეთ იმის მიხედვით, თუ რამდენად ცხარე გსურთ)
1/2 ჭიქა გახეხილი ჩედარის ყველი (სურვილისამებრ, მაგრამ მატებს შესანიშნავ გემოს)
1/4 ჭიქა რძე (სურვილისამებრ, ოდნავ თხელი ცომისთვის)
1 ს/კ თაფლი ან ნეკერჩხლის სიროფი (სურვილისამებრ, სიტკბოსათვის)
ინსტრუქციები:

გააცხელეთ ღუმელი 400°F-ზე (200°C). 8 დიუმიან კვადრატულ საცხობ ფორმას ან ტორტის მრგვალ ფორმას წაუსვით ცხიმი ან მოაყარეთ პერგამენტის ქაღალდი.
შეურიეთ მშრალი ინგრედიენტები: დიდ თასში შეურიეთ სიმინდის ფქვილი, ფქვილი, შაქარი, გამაფხვიერებელი, სოდა და მარილი. კარგად ურიეთ სანამ არ გაერთიანდება.
ათქვიფეთ სველი ინგრედიენტები: ცალკე თასში ათქვიფეთ ზეთის რძე, გამდნარი კარაქი, კვერცხი და თაფლი ან ნეკერჩხლის სიროფი (თუ იყენებთ). დაუმატეთ წვრილად დაჭრილი ხალაპენიო და აურიეთ.
შეუთავსეთ სველი და მშრალი ინგრედიენტები: ჩაასხით სველი ინგრედიენტები მშრალ ინგრედიენტებში და ურიეთ სანამ არ ერთობიან. თუ იყენებთ ჩედარის ყველს, ამ დროს მოაყარეთ.
დაარეგულირეთ ცომის კონსისტენცია (სურვილისამებრ): თუ ცომი ძალიან სქელია, დაამატეთ ცოტა რძე (თითო სუფრის კოვზი) რომ გაფხვიერდეს. ცომი უნდა იყოს სქელი, მაგრამ სქელი.
გამოაცხვეთ სიმინდის პური: დაასხით ცომი მომზადებულ ტაფაში და თანაბრად გაანაწილეთ. გამოაცხვეთ 20–25 წუთის განმავლობაში, ან სანამ ცენტრში ჩასმული კბილის ღვეზელი არ გამოვა სუფთა ან რამდენიმე ნატეხით (მაგრამ არა სველი ცომი).
გააგრილეთ და მიირთვით: სიმინდის პური გაცივებამდე 10 წუთით ადრე გააჩერეთ. მიირთვით თბილი კარაქთან, თაფლთან ან თქვენს საყვარელ წიწაკასთან ერთად.

სრულად წაკითხვა