5 წუთში მოსამზადებელი, შემწვარი რომაული სალათის ფოთლების რეცეპტი

1 week ago 2

შემწვარი რომაული სალათის ფოთოლი არის სწრაფი და არომატული გვერდითი კერძი, რომელიც შესანიშნავია ზაფხულის კერძებისთვის ან თქვენი საყვარელი ძირითადი კერძის დასაწყებად. შემწვარი სალათის ბუნებრივ სიტკბოს გამოაქვს, ხოლო შებოლილი ნახშირის დამატება, რაც მას ასე გემრიელს ხდის. აი, როგორ მოვამზადოთ 5-წუთიანი გრილზე რომაული სალათა.

5 წუთიანი შემწვარი რომან სალათი
ინგრედიენტები:

2 თავი რომაული სალათის ფოთოლი, განახევრებული სიგრძეზე (შეინარჩუნეთ ღერო ხელუხლებლად, რომ ფოთლები შეაერთოთ)
2 სუფრის კოვზი ზეითუნის ზეთი
მარილი და ახლად დაფქული შავი პილპილი გემოვნებით
1-2 სუფრის კოვზი გახეხილი ყველი პარმეზანი (სურვილისამებრ, დეკორაციისთვის)
1 სუფრის კოვზი ახალი ლიმონის წვენი (სურვილისამებრ, ახალი ტანისთვის)
სურვილისამებრ: ბალზამიანი მინანქარი ან მოსასხამი
ინსტრუქციები:
წინასწარ გააცხელეთ გრილი:
გააცხელეთ თქვენი გრილი საშუალო და მაღალ ტემპერატურაზე, დაახლოებით 375°F (190°C). თუ გრილის ტაფას იყენებთ, გააცხელეთ გაზქურაზე საშუალო და მაღალ ცეცხლზე.
მოამზადეთ რომან სალათის ფოთოლი:
რომაული სალათის თავები გაჭერით შუაზე სიგრძეზე, შეინახეთ ფესვის ბოლო ხელუხლებელი, რათა დაეხმაროთ ფოთლების ერთმანეთთან შეკავებას გრილის დროს.
რომას დაჭრილ გვერდებს მოაყარეთ ზეითუნის ზეთი და მოაყარეთ მარილი და პილპილი. თქვენ ასევე შეგიძლიათ მსუბუქად წაისვით გარე ფოთლები ზეთით, რათა თავიდან აიცილოთ დაწვა.
სალათის ფოთოლი გრილზე:
მოათავსეთ რომაული ნახევრები, დაჭრილი გვერდით, ცხელ გრილზე (ან გრილი ტაფაზე). გახეხეთ 2-3 წუთის განმავლობაში მათი გადაადგილების გარეშე, რომ მიიღოთ ლამაზი გრილის ნიშნები და ცოტა ნახშირი.
სალათის ნახევრები გადააბრუნეთ და შეწვით კიდევ 1-2 წუთის განმავლობაში, რომ ფოთლები ოდნავ დარბილდეს და ცოტა სიმკვეთრე შეინარჩუნოთ.
მიირთვით:
სალათის ფოთოლი გამოიღეთ გრილიდან და დაალაგეთ ლანგარზე.
სურვილისამებრ, დაასხით ახალი ლიმონის წვენი სიკაშკაშისთვის, ან ზემოდან მოაყარეთ გახეხილი ყველი პარმეზანი დამატებითი არომატისთვის.
თუ გსურთ, დაამატეთ ბალზამიანი მინანქარი ან თქვენი საყვარელი ცეზარის გასახდელი კიდევ უფრო მეტი სიმდიდრისთვის.

რჩევები:
არ გადააჭარბოთ გრილს: გრილზე შემწვარ რომენს მაინც უნდა ჰქონდეს ცოტა სიმკვეთრე, ამიტომ მოერიდეთ გრილზე დიდხანს დატოვებას.
დამატებითი არომატისთვის: თუ გსურთ გემოს დამატებული ფენა, სცადეთ სალათის ფხვნილი ან შებოლილი პაპრიკა მოაფრქვიოთ გრილამდე.
გამოიყენეთ გრილის კალათა ან შამფურები: თუ გაწუხებთ, რომ სალათის ფოთოლი გრილის ღვეზელებში გადაიჩეხება, შეგიძლიათ გამოიყენოთ გრილი კალათა ან სალათის ნახევრები გადაუსვით შამფურებზე.
ეს სწრაფი და მარტივი გრილზე შემწვარი რომაული რეცეპტი შესანიშნავი საშუალებაა სალათის ფოთლის შებოლილ, ქონდარი მხარედ გადაქცევისთვის, რომელიც შესანიშნავად უხდება შემწვარ ხორცს ან მსუბუქ სალათს. ისიამოვნეთ!

სრულად წაკითხვა