აქ არის ნაღების პომიდვრის სუპის რეცეპტი, რომელიც დამამშვიდებელი, მდიდარი და გემოთი სავსეა. ეს კლასიკური წვნიანი შესანიშნავია დამოუკიდებლად ან შერწყმულია შემწვარი ყველით ნოსტალგიური კერძისთვის. მისი მომზადება მარტივია და მზად არის 30 წუთზე ნაკლებ დროში!
ნაღების პომიდვრის სუპის რეცეპტი
ინგრედიენტები:
2 სუფრის კოვზი ზეითუნის ზეთი (ან კარაქი)
1 საშუალო ხახვი, კუბებად დაჭრილი
2 კბილი ნიორი, დაჭრილი
1 ქილა (28 უნცია) დაქუცმაცებული პომიდორი (ან ახალი პომიდორი, იხილეთ შენიშვნები)
1 ჭიქა ბოსტნეულის ბულიონი (ან ქათმის ბულიონი)
1/2 ჭიქა მძიმე ნაღები (უფრო მდიდარი სუპისთვის) ან ნახევარ-ნახევარი
1 ჩაის კოვზი შაქარი (სურვილისამებრ, ხელს უწყობს მჟავიანობის დაბალანსებას)
1/2 ჩაის კოვზი ხმელი რეჰანი (ან ახალი რეჰანი თუ შესაძლებელია)
1/2 ჩაის კოვზი ხმელი ორეგანო
1/4 ჩაის კოვზი წითელი წიწაკის ფანტელები (სურვილისამებრ, ცოტა გაცხელებისთვის)
მარილი და პილპილი, გემოვნებით
ახალი რეჰანი (სურვილისამებრ, დეკორაციისთვის)
ყველი პარმეზანი (სურვილისამებრ, დეკორაციისთვის)
ინსტრუქციები:
მოხარშეთ არომატები:
დიდ ქვაბში გააცხელეთ ზეითუნის ზეთი (ან კარაქი) საშუალო ცეცხლზე.
დაუმატეთ კუბიკებად დაჭრილი ხახვი და მოშუშეთ 5-6 წუთის განმავლობაში, დროდადრო ურიეთ, სანამ ხახვი რბილი და გამჭვირვალე გახდება.
დაუმატეთ დაფქული ნიორი და მოხარშეთ კიდევ 1 წუთი, სანამ არ გახდება სურნელოვანი.
დაამატეთ პომიდორი და ბულიონი:
ჩაასხით დაქუცმაცებული პომიდორი (ან ახალი პომიდორი თუ იყენებთ) და ბოსტნეულის ბულიონი.
შეურიეთ შაქარი (გამოყენების შემთხვევაში), ხმელი რეჰანი, ორეგანო და წითელი წიწაკის ფანტელები. წვნიანი მიიყვანეთ ადუღებამდე.
გააჩერეთ დაახლოებით 10-15 წუთის განმავლობაში, დროდადრო აურიეთ, რათა გემოები ერთმანეთს შეერწყას. კონსისტენციის დარეგულირება ამ ეტაპზე შეგიძლიათ მეტი ბულიონის დამატებით, თუ უფრო თხელი წვნიანი გირჩევნიათ.
წვნიანი დააბლენდერეთ:
ჩაძირვის ბლენდერის გამოყენებით, ფრთხილად აურიეთ წვნიანი, სანამ გლუვი და კრემისებრი გახდება. თუ არ გაქვთ ჩაძირული ბლენდერი, ფრთხილად გადაიტანეთ წვნიანი ნაწილებად ჩვეულებრივ ბლენდერში.
იყავით ფრთხილად ცხელი სითხეების შერევისას! წვნიანი ოდნავ გაცივებამდე, ან გამოიყენეთ პირსახოცი სახურავის დასაფარად დამატებითი დაცვისთვის.
დაამატეთ კრემი და სეზონი:
დაბლენდერების შემდეგ წვნიანი ცეცხლზე დააბრუნეთ. შეურიეთ მძიმე კრემი (ან ნახევარ-ნახევარი) მდიდარი, კრემისებრი ტექსტურის მისაღებად.
დააგემოვნეთ და შეცვალეთ სანელებლები მარილითა და პილპილით თქვენი სურვილისამებრ. თუ წვნიანი ძალიან მჟავეა, დაამატეთ ცოტა მეტი შაქარი.
მიირთვით:
ჩაასხით წვნიანი თასებში და მორთეთ ახალი რეჰანით და სურვილისამებრ მოაყარეთ ყველი პარმეზანი.
მიირთვით შემწვარი ყველის სენდვიჩებით, კრუტონებით ან მარტივი გვერდითი სალათით.
რჩევები:
პომიდორი: თუ იყენებთ ახალ პომიდორს, დაგჭირდებათ დაახლოებით 6-8 მწიფე პომიდორი (გაფცქვნილი და დაჭრილი) დაკონსერვებული დაქუცმაცებული პომიდვრის ჩასანაცვლებლად. გააჩერეთ მდუღარე წყალში 1 წუთის განმავლობაში, შემდეგ მოაშორეთ კანი დაჭრის წინ.
გახადეთ ის ვეგანური: გამოიყენეთ ქოქოსის რძე ან კეშიუს კრემი მძიმე კრემის ნაცვლად რძის პროდუქტებისგან თავისუფალი ვერსიისთვის. თქვენ ასევე შეგიძლიათ შეცვალოთ კარაქი ზეითუნის ზეთით, რათა ის მთლიანად ვეგანური გახდეს.
დაამატეთ გემოს სიღრმე: დამატებითი სიღრმისთვის შეგიძლიათ დაამატოთ ბალზამიანი ძმარი ან ვორესტერშირის სოუსი მომზადების ბოლოს. აბალანსებს მჟავიანობას და მატებს სიმდიდრეს.
შენახვა: დარჩენილი წვნიანი შეიძლება ინახებოდეს ჰერმეტულ კონტეინერში მაცივარში 3 დღემდე. ასევე კარგად იყინება 3 თვემდე. ხელახლა გასათბობად, ნაზად გაათბეთ გაზქურაზე დაბალ ცეცხლზე.