ტორტი “მაკდონალდსიდან”: პოპულარული დესერტის რეცეპტი.

2 months ago 10

არის კერძები, რომლებიც ყოველთვის რჩება ჩვენს ფავორიტებად. ეს შეიძლება იყოს ბებიას ნამცხვარი, პური სახლთან ახლოს მდებარე ძველი საცხობიდან, ან ტორტი კაფედან, სადაც დედას შაბათ-კვირას მივყავდით. ბევრს უყვარს ფასტ-ფუდი, რადგან უგემრიელესია. მაკდონალდსის ალუბლის ღვეზელი შეიძლება ჩაითვალოს ერთ-ერთ ყველაზე პოპულარულ დესერტად მთელ მსოფლიოში.

სხვა ქვეყანაში შვებულებისას სულ ვცდილობდი იქ გემრიელი დესერტი მეპოვა. მაგრამ ყველა კერძი, რომელიც გავსინჯე, სრულიად განსხვავებული იყო იმისგან, რაც მე მინდოდა. ყველაფერი ნათელი გახდა, როდესაც დილის ექსკურსიამდე მე და ჩემი მეგობრები მაკდონალდსში გავჩერდით. წარმოუდგენელი ალუბლის ღვეზელი სწორედ ის დესერტი აღმოჩნდა, რომლის პოვნასაც ამაოდ ვცდილობდი. გასაკვირია, რომ შეფ-მზარეულმა მეგობარმა მითხრა, რომ ასეთი ღვეზელის მომზადება სახლში მარტივად შეიძლება.

ალუბლის ღვეზელი მაკდონალდსიდან

ამ კონკრეტული ღვეზელის თავისებურება მისი ტექსტურაა. თხელი ხრაშუნა ცომი ალუბლის არომატული შიგთავსით არავის ტოვებს გულგრილს. სწორედ ამ ბალანსის შენარჩუნებაა ყველაზე რთული სახლის პირობებში ასეთი ღვეზელის მომზადების მცდელობისას. მაგრამ ჩვენ ვიცით რამდენიმე საიდუმლო.

ცნობილი ალუბლის ღვეზელის რეცეპტი

ინგრედიენტები:

6 ფურცელი ფენოვანი ცომი

300 გრ ალუბალი

80 გრ შაქარი

15 გრ სიმინდის სახამებელი

50 მლ წყალი

მცენარეული ზეთი

მომზადება:

ჯერ გულსართი უნდა მოამზადოთ. ამისათვის შესაფერისია ახალი ან გაყინული  კენკრა. ალუბალი მოვათავსოთ ქვაბში, მოვაყაროთ შაქარი და გავაცხელოთ. მოხარშეთ კენკრა შაქართან ერთად ადუღებამდე, მუდმივად აურიეთ.

სახამებელი შეურიეთ წყალს, ურიეთ და ადუღების შემდეგ დაუმატეთ ალუბალს. კენკრა მოხარშეთ შესქელებამდე რამდენიმე წუთის განმავლობაში. მზა ალუბლის შიგთავსს გადააფარეთ საკვები ცელოფანი, რათა ჰაერი არ შევიდეს და გაცივდეს ოთახის ტემპერატურაზე.

გაალღვეთ ფენოვან ცომი,  შეგიძლიათ ცომი თავად მოამზადოთ სახლში. ცომის ერთი ფურცელი მოვათავსოთ სამუშაო ზედაპირზე, დანარჩენი კი დავტოვოთ ცელოფნის ქვეშ, რომ არ გამოშრეს. დაიმახსოვრეთ, რომ მშრალი ცომი მტვრევადი გახდება და გაბრტყელება შეუძლებელია.

ფურცლის კიდიდან რამდენიმე სანტიმეტრით უკან დაიხიეთ და დაადეთ ერთი კოვზი შიგთავსი. ცომის გვერდები შემოახვიეთ შიგნიდან და გააკეთეთ მართკუთხედი. ღვეზელის გაფუჭების თავიდან ასაცილებლად, ცომის კიდეები კარგად დაამაგრეთ.

ღვეზელი შეწვით გაცხელებულ მცენარეულ ზეთში ორივე მხრიდან. ცომმა უნდა მიიღოს ოქროსფერ-ყავისფერი შეფერილობა.

მზა ღვეზელები დადეთ ქაღალდის ხელსახოცზე, რომ ზედმეტი ცხიმი შეიწოვოს. კარგ მადას გისურვებთ!

ახლა თქვენ იცით, როგორ გააკეთოთ ცნობილი მაკდონალდსის ღვეზელი სახლში.

სრულად წაკითხვა