შემწვარი ნიორისა და თეთრი ლობიოს სოუსი

3 days ago 6

შემწვარი ნიორისა და თეთრი ლობიოს სოუსი 🧄🥣
ეს სოუსი ნაზია, კრემოვანი და საოცრად არომატული! შემწვარი ნიორი მას ოდნავ ტკბილ, კარამელიზებულ გემოს აძლევს, ხოლო თეთრი ლობიო ხდის მას ხავერდოვან და ნოყიერ ტექსტურას. იდეალურია ბოსტნეულის, კრუტონების ან გრილზე მომზადებული ხორცეულის სადღეგრძელოდ!

ინგრედიენტები:
🔹 1 თავი ნიორი
🔹 1 ჩ.კ. ზეითუნის ზეთი (ნიორის შესაწვავად)
🔹 1 ½ ჭიქა მოხარშული თეთრი ლობიო (ან 1 კონსერვი, ჩამორეცხილი)
🔹 2 ს.კ. ზეითუნის ზეთი
🔹 1 ს.კ. ლიმონის წვენი
🔹 ½ ჩ.კ. მარილი
🔹 ¼ ჩ.კ. შავი პილპილი
🔹 ¼ ჩ.კ. ჩილი ფანტელი (სურვილისამებრ, პიკანტურობისთვის)
🔹 ¼ ჩ.კ. ძირე ან ოხრახუში (მოსაყრელად)
🔹 2-3 ს.კ. წყალი ან ბულიონი (სოუსის შესათხელებლად)

მომზადება:
1️⃣ ნიორის შეწვა

ღუმელი გაახურეთ 200°C-ზე.
ნიორის თავი გაჭერით ზედა ნაწილში ისე, რომ კბილების თავი გამოჩნდეს.
გადაასხით 1 ჩ.კ. ზეითუნის ზეთი და შეფუთეთ ფოლგაში.
გამოაცხვეთ 35-40 წუთი, სანამ რბილი და კარამელიზებული არ გახდება.
ცოტა რომ გაგრილდება, კბილებიდან ნაზი შიგთავსი ამოიღეთ.
2️⃣ სოუსის მომზადება

ბლენდერში ან საკვები პროცესორში მოათავსეთ მოხარშული თეთრი ლობიო, შემწვარი ნიორი, ზეითუნის ზეთი, ლიმონის წვენი, მარილი, პილპილი და ჩილი ფანტელი.
დაამატეთ 2-3 ს.კ. წყალი ან ბულიონი, რომ მიიღოთ სასურველი კონსისტენცია.
დააბლენდერეთ ერთგვაროვან მასამდე.
3️⃣ მირთმევა და გაფორმება

სოუსი გადაიტანეთ ლამაზ ჯამში.
მოასხით ცოტა ზეითუნის ზეთი და მოაყარეთ ძირე ან ოხრახუში.
შეგიძლიათ მიირთვათ პიტასთან, კრეკერებთან ან ახალ ბოსტნეულთან! 🥕

სრულად წაკითხვა