ბრუსკეტა პომიდვრით და ბაზილიკით

1 month ago 5

გემრიელი იტალიური სნეკი, რომელიც სწრაფად მზადდება და საოცარ არომატს მატებს სადილსა თუ ვახშამს.

ინგრედიენტები (4-6 პორციაზე):

საფანელი (ბაგეტი) — 1 პატარა
ჩაბლენდერებული წითელი პომიდორი — 3-4 საშუალო ზომის
ნიორი — 1 კბილი
ზეითუნის ზეთი — 3 ს.კ.
ახალი ბაზილიკის ფოთლები — რამდენიმე
მარილი, შავი პილპილი — გემოვნებით
ბალზამიკის სიროფი (სურვილისამებრ)
მომზადების ინსტრუქცია:

ბროშეტას გამზადება:
საფანელი დაჭერით საშუალო სისქის ნაჭრებად. მოაცხეთ გრილზე ან ტაფაზე ორივე მხრიდან, რომ ოდნავ შემწვარი და კრაჭუნა გახდეს.
პომიდვრის მომზადება:
პომიდორი დაასხით ნიორთან ერთად ზეითუნის ზეთი, დაუმატეთ მარილი და პილპილი, დააწყვეთ ახალი ბაზილიკის ფოთლები.
საფანელის მორთვა:
კრაჭუნა საფანელზე დაადეთ პომიდვრის ნარევი, დააყარეთ რამდენიმე სუფრის კოვზი.
დამატებითი არომატი:
სურვილისამებრ დაუსხით ცოტა ბალზამიკის სიროფი და მიართვით.

სრულად წაკითხვა