იდეალურად შემწვარი ბადრიჯნის რეცეპტი - მოამზადეთ გრილში

5 days ago 2

გთავაზობთ იდეალურად შემწვარი ბადრიჯნის მარტივ და უგემრიელეს რეცეპტს:

ინგრედიენტები:
1 დიდი ბადრიჯანი (ან 2 საშუალო ზომის ბადრიჯანი)
3 სუფრის კოვზი ზეითუნის ზეთი
1 ჩაის კოვზი მარილი
1/2 ჩაის კოვზი შავი პილპილი
1 ჩაის კოვზი ნივრის ფხვნილი (სურვილისამებრ)
1 ჩაის კოვზი შებოლილი პაპრიკა (სურვილისამებრ)
ახალი მწვანილი (როგორიცაა ოხრახუში ან რეჰანი) დეკორაციისთვის
ლიმონის ნაჭრები სერვირებისთვის (სურვილისამებრ)
ინსტრუქციები:

გარეცხეთ და გააშრეთ ბადრიჯანი.
დაჭერით იგი 1/2 ინჩის სისქის მრგვალ ან სიგრძის ზოლებად (დამოკიდებულია თქვენს პრეფერენციებზე).
ნაჭრები დადეთ საჭრელ დაფაზე ან საცხობ ფირფიტაზე და ორივე მხრიდან მოაყარეთ მარილი. გააჩერეთ 20-30 წუთი. ეს აშორებს ზედმეტ ტენს და აშორებს სიმწარეს.
ჩამოიბანეთ ნაჭრები და გააშრეთ ქაღალდის პირსახოცებით.

პატარა თასში შეურიეთ ზეითუნის ზეთი, ნივრის ფხვნილი, შებოლილი პაპრიკა, მარილი და პილპილი.
ბადრიჯნის ნაჭრების ორივე მხარე გულუხვად წაუსვით ზეითუნის ზეთის ნაზავი.

წინასწარ გააცხელეთ თქვენი გრილის ან გრილის ტაფა საშუალო და მაღალ სითბოზე (დაახლოებით 375°F–400°F).
ბადრიჯნის ნაჭრები მოათავსეთ გრილზე. მოხარშეთ თითო მხარეს 4-5 წუთის განმავლობაში, ან სანამ არ დაინახავთ გრილის კვალს და ბადრიჯანი რბილი გახდება.

მოერიდეთ ზედმეტ მოხარშვას, რადგან ბადრიჯანი შეიძლება ზედმეტად დაფქული გახდეს.

შემწვარი ბადრიჯანი გადაიტანეთ კერძზე.
მორთეთ ახალი მწვანილებით და ლიმონის წვენით მეტი სიკაშკაშისთვის.
მიირთვით გარნირად, გამოიყენეთ სენდვიჩებში ან მოაყარეთ სალათში ან მარცვლეულის თასში.

სრულად წაკითხვა