მარტივი საქონლის ხორცი და ბროკოლი - უგემრიელესი რეცეპტი

1 month ago 7

გთავაზობ მარტივ და სწრაფ რეცეპტს საქონლის ხორცით და ბროკოლით – ჩინური სტილის შთაგონებით. ეს არის დაბალანსებული კერძი, რომელიც მზადდება 30 წუთში და მშვენივრად ეწყობა ბრინჯს ან წიწიბურას.

ინგრედიენტები (2-3 პორციაზე):
ხორცისთვის:

საქონლის ბარკლის ან ფლანგის ფილე – 300-400 გრამი, თხლად დაჭრილი ზოლებად
სოიოს სოუსი – 2 სუფრის კოვზი
სიმინდის ფქვილი – 1 ჩაის კოვზი
ზეითუნის ან სეზამის ზეთი – 1 ჩაის კოვზი
შავი პილპილი – გემოვნებით
ბოსტნეულისთვის:

ბროკოლი – 200-250 გრამი, პატარა ყვავილებად დაჭრილი
ნიორი – 2-3 კბილი, დაჭყლეტილი
ზეთი შესაწვავად – 1-2 სუფრის კოვზი
წყალი ან ბულიონი – 2-3 სუფრის კოვზი (მოშუშებისთვის)
სოუსისთვის:

სოიოს სოუსი – 2 სუფრის კოვზი
ოსტრის სოუსი ან ჰოისინის სოუსი – 1 სუფრის კოვზი
შაქარი ან თაფლი – 1 ჩაის კოვზი
ვაშლის ძმარი ან ბრინჯის ძმარი – 1 ჩაის კოვზი
სიმინდის ფქვილი – 1 ჩაის კოვზი (გახსნილი 2 ს.კ. ცივ წყალში)
მომზადება:
ხორცის დამარინადება
– თხლად დაჭრილ ხორცს მოაყარე სოიოს სოუსი, სიმინდის ფქვილი, ზეთი და პილპილი. კარგად აურიე და დააყოვნე მინიმუმ 10 წუთით.
ბროკოლის მომზადება
– ბროკოლი მოხარშე ოდნავ მარილიან წყალში 2 წუთით ან ორთქლზე 4 წუთით, რომ რბილი მაგრამ სუფთა ფერი დარჩეს. გადავლე ცივ წყალში და მოაყენე გვერდით.
ხორცის შეწვა
– ტაფა ან ვოკი გააცხელე და შეწვი ხორცი მაღალ ცეცხლზე 3–5 წუთი, სანამ მთლიანად გაიბრაწება. გადმოიღე თეფშზე.
სოუსისა და საბოლოო მზადება
– იმავე ტაფაში დაამატე ნიორი, 30 წამში დააყოლე ბროკოლი. ცოტა მოშუშე, შემდეგ დაუმატე წინასწარ შერეული სოუსი და ბოლოს ხორცი.
– მოურიე 2–3 წუთი, სანამ სოუსი შეიკვრება და ყველაფერი თანაბრად გადაზელილი იქნება.
მირთმევა:
მოართვი ცხლად, მოხარშულ ბრინჯთან ან წიწიბურასთან ერთად.

სრულად წაკითხვა